Wachtkamers..

3K 106 5
                                    

Stem & reageer ajb? (: 

Aaron

Aaron was nog nooit bij een dokter geweest, nu ja...een vrouwendokter. Hij had er al wel over gehoord, op school hadden ze het altijd over de enorme zak voorbehoedsmiddelen die je er kreeg wanneer je er om raad ging. De perfecte plaats waar meisjes hun pil konden gaan halen zonder dat hun ouders er iets van moeten weten. Of voor jongens die hun bescherming niet in een gewone drogist durven kopen..beter bekend als Luca. Aaron was zo niet, hij zou nooit zulke belangrijke dingen hier komen halen, misschien was het materiaal wel niet te vertrouwen en zouden de condooms breken. Dat wou hij niet, zodat hij nooit in een plek als dit zou moeten komen.
Maar blijkbaar had het lot andere plannen.

Hij gaat in een van de stoelen in de wachtzaal zitten, op tafel liggen verschillende boekjes over zwangerschap, gezin en gelukkig ook een sportmagazine. Hij hoopt maar dat niemand hem hier herkend, dan zouden er pas problemen komen.

Toen hij en Nina binnenkwamen moesten ze even spreken met de mollige dame achter de balie, ze verstond pas na 5 keer wat ze wouden.

Een assistente had Nina komen halen voor ze ook maar konden gaan zitten, Aaron had naar de dichte deur gekeken, niet wetend wat hij moest doen.

Momenteel schuifelt en onrustig in zijn stoel, Nina is nu ongeveer een kwartiertje weg. Zonder er controle over te hebben begint zijn rechterbeen te trillen. Wat duurt er zolang? Als er iets misloopt komen ze hem wel halen, toch?
Verdorie Aaron, stop met piekeren, je bent hier om haar te helpen maar je focu-

“uh, Aaron?”

Hij haalt zijn hoofd op en kijkt naar de vrouw voor hem, dit moet de dokter zijn. Ze had een vriendelijke lach.
“Ben jij Aaron? Je bent hier met Nina toch?”

Aaron knikt, en kucht. “jup, w-waar is ze?”

“Hallo ik ben Nina's dokter.” ze houd haar hand uit en Aaron schudt die. “Kan je even meekomen?” ze opent de deur.

“Hoezo, is er iets verkeerd?” vraagt hij onzeker.
“Ik dacht gewoon dat het misschien beter is om even over een paar dingen te praten.” legt ze uit.


Waarom wilt ze met hem praten? De vrouw lijkt zijn paniekaanval door te hebben en kalmeert hem; “Het duurt echt niet lang, en daarna kan je met Nina praten, goed?”

De twijfel slaat toe maar uiteindelijk gaat hij mee, hij moet weten wat er gaande is.

“Dus, Nina heeft jou aangeduid als de vader van haar kind, ik wilde daarover gewoon even met je praten.”
Er vormt zich een ongemakkelijke kriebel in zijn buik. De vader van haar kind.

“Eerst en vooral, we hebben een talrijk aanbod aan hulpverleners voor jongeren in jullie situatie, voor als je erover wilt praten Aaron. Het wordt niet gemakkelijk, niet voor jouw en ook niet voor Nina.

Hij slikt moeilijk en speelt wat met zijn handen.
“Nina heeft me verteld over uh, hoe jullie in deze situatie zijn gekomen, hoe ze zwanger raakte. Ik neem aan dat jij ook niet veel meer weet aangezien je onder de invloed was van alcohol. Je weet hoe je een condoom moet gebruiken?

Een blos kruipt over zijn wangen. Meent ze dit? “Ja, dat weet ik.”
“Goed, dus aangezien je met haar naar hier bent gekomen en ook bent gebleven...mag ik aannemen dat je haar steunt?”

Niet goed wetend hoe te reageren op dat, dus hij knikt gewoon.
“Erg erg goed, in veel gevallen zou de jongen het voor bekeken houden. Het maakt veel verschil voor het meisje als de vader van het kind steun bied.”
En daar gaat ze weer met het 'vader' woord.
Er is nog een ding dat ik bij Nina moet afhandelen voor ze weg kan, als jij daar ook akkoord mee bent vind ze het niet erg als je mee binnenkomt.”

Aaron wilt echt niet in een van die kamers, hij heeft er verhalen over gehoord. En die zijn allemaal redelijk gruwelijk.
De dokter lacht om zijn gezichtsuitdrukking. “Wow, geen stress. Het is niet wat je verwacht.”
“Ik ga gewoon even een ultrasound doen.”
Dat is een woord dat hij wel begrijpt dus hij knikt.

“Goed. Ik kan je niet garanderen dat we al veel kunnen zien, maar ik wil het proberen. Ik heb enkele theorieën over Nina's pijnaanvallen, maar ik moet het even controleren en een ultrasound kan al enkele dingen uitsluiten. En aangezien Nina zo dun is is er een mogelijkheid om de baby te zien..ben je daar klaar voor?”
Het gaat allemaal zo snel, hij begrijpt de helft van wat ze zegt niet eens. Hij weet nog maar net dat Nina zwanger is, hij kan het echt niet maken om naar beelden van de baby te kijken. “Ik weet het niet echt, wat wilt Nina doen?” vraagt hij dus onzeker.
“Dat weet ik niet, maar weet je wat ik wel weet?”
“Wat?” de nieuwsgierigheid wint het.
“Ik weet dat daarbinnen.” ze wijst naar de deur waar ze zo binnen zullen wandelen. “een meisje zit, ze is dapper maar ook erg bang, Aaron. En best eenzaam en misschien als ze weet dat de vader van het kind er is om haar te steunen, misschien neemt dat wat angst weg? Tienerzwangerschappen zijn niet moeilijk omdat jullie nog zelf in een soort kindertijd-fase zitten, het is moeilijk omdat het lichaam nog niet klaar is, de hersenen zijn nog niet klaar. Vele tienermoeders nemen niet de nodige verzorging. En dus komen er complicaties. Omdat ze bang zijn.” ze pauzeert even. “Ik wil je nergens toe dwingen, Nina is een bijzonder sterk meisje, maar ik heb het gevoel dat als jij erbij zou zijn, ze het allemaal wel aankan.

Aaron kijkt naar de posters aan de muur, jonge mannen die hun baby vasthouden, zovele emoties, angst, schuld, afschuw. Maar hij wilt niet zoals hen zijn.
Hij houd de blik van de vrouw vast: er is geen beschuldiging te zien.
Hij gaat rechter staan en voelt een nieuwe golf van zelfvertrouwen. “Oké, ik ben hier en ik steun Nina.” fluistert hij.


x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-

Zo.. dit zag je niet aankomen hé? :D
mhihi, door de talrijke votes & comments had ik echt zin om verder te schrijven (; maar m'n volgende upload is toch wel voor "Because you loved me" of een ander verhaal. 

STEM STEM STEM / REAGEER REAGEER REAGEER 

Tot de volgende
xWriteitdown. 

Wat we deden (voltooid)Where stories live. Discover now