Hoofdstuk 43

6 2 0
                                    

'Je vader is bij de begraafplaats van Jade. Hij vertelde dat hij weer slapeloze nachten had. En dat Jade nog leeft, maar dat is weer klare onzin.' verteld mijn moeder.

'Ik had Jade nooit alleen mogen laten.' zucht ik en mijn moeder schudt wild haar hoofd.

'Het is jou schuld niet, echt niet!' zegt mijn moeder en pakt mijn schouders vast.

'Ja mar mam, ik-.'

'Het. is. niet. jou. schuld. Vivianne!' zegt mijn moeder woord voor woord. Ze laat mijn schouders los en pakt de reservesleutel van mijn huis. Dan pakt ze haar huissleutel en komt naar buiten toe.

'Ik loop met je mee naar huis.' zegt ze en ik zucht.

We lopen richting mijn huis en ik vertel aan mijn moeder dat ik zondag met mijn vriendengroep op vakantie ga naar Australië. Ze reageert enthousiast terug en al snel staan we voor mijn dichte deur.

Mijn moeder steekt de sleutel in het slot en draait het slot om. Ze geeft de deur een duwtje en de deur gaat open tot een kier.

'Dankje mam.' bedankt ik haar en geef haar een knuffel.

'Lieverd, ik moet snel weer terug naar huis. Doei lieverd.' zegt ze en ik laat haar los. Ik zeg nog gedag en ik zwaai haar nog even uit, dan stap ik naar binnen toe. De deur sluit ik achter me en zoek eerst naar mijn huissleutel, die ik in de sleutelkast vind.

Vlug kijk ik op mijn telefoon en zie dat ik nog 30 minuten heb om optijd bij de mc te zijn. Ik ren naar mijn slaapkamer en trek gauw een spijkerbroek en een trui aan.

*Ping!*

Snel pak ik mijn telefoon en kijk wie het is. Het is Lauren! Eens kijken wat ze schrijft.

'Hey Vivi. wil je een lift?' vraagt Lauren via app.

'Ja, anders kom ik te laat zoals altijd.' schrijf ik terug naar haar en zachtjes gniffel ik in mezelf.

'Top, ik sta om 17:40 uur voor je deur.' schrijft Lauren terug.

'Is goed. Dan zie ik je zo!' schrijf ik terug en sluit WhatsApp af.

Ik ruim mijn telefoon op in mijn broekzak en loop naar beneden. In de woonkamer neem ik plaats op de bank en wacht rustig af tot wanneer Lauren komt. Snel kijk ik op mijn telefoon, nog 5 minuten wachten.

Het gevaar op de campingWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu