Hoofdstuk 13

9 2 0
                                    

Samen met Laura en Xavier loop ik de Hema uit. We hebben lekker gegeten en Xavier heeft me een mooie gouden ring om gedaan. Ik heb er zelfs om zitten huilen, omdat hij zo mooi is. Opeens schiet me er iets te binnen.

'Xavier, wil jij trouwens ook een mooie ring?' vraag ik.

'Ik hou niet van ringen.' antwoord hij op mijn vraag.

Laura knikt begrijpend en nieuwsgierig kijk ik haar aan.

'Ik kan er niet tegen, als er iets om mijn vinger zit. Dan ben ik bang, dat hij vast zit en dat ik dan niks meer voel.' legt ze uit. Ik vorm met mijn mond een o en voel hoe Xavier mijn hand vast pakt. Wat is het een schat!

'Vivi.'

'Vivi.'

'Vivi.' hoor ik iemand fluisteren. Verbaasd kijk ik op en zoek om me heen wie er fluistert. Mijn ogen ontmoeten de bezorgde ogen van Xavier die me aankijken.

'Gaat het Vivi?' vraagt hij en ik knik maar, gewoon denkend dat ik gek ben.

'Vivi, lijdt hun af.' hoor ik weer iemand fluisteren. Nog een keer zoek ik om me heen. Dan ontmoeten mijn ogen de ogen van Jeremy. Wat doet Jeremy hier?
'Vivi, moet je zien! Een kei moo-.' hoor ik Laura zeggen, maar dan voel ik iemand die zijn hand op mijn mond legt om mijn mond te snoeren. Ik voel hoe de persoon me optilt en mee neemt. Help, wat gebeurd er?!?

De persoon die me mee neemt loopt een donker steegje in en zet me vervolgens weer neer. Per direct ren ik weg terug richting Laura en Xavier, maar zodra ik 2 centimeters van de persoon verwijdert ben word ik ik weet vast gepakt. Wat moet de persoon van mij?

'Laat. me. gaan!' schreeuw ik meteen, als ik opmerk dat hij zijn hand niet op mijn mond heeft gelegd. 'Wat moet je van me?'

'Vivi, doe eens rustig. Ik ben het maar.' hoor ik een bekende stem zeggen. Wat! Maar hij is... Ik draai me om en zie Joost voor me neus staan. Watte frick!

Het gevaar op de campingWhere stories live. Discover now