Hoofdstuk 15

5 2 0
                                    

'Ik euhm... mijn vriend Joost die wou zijn verhaal even kwijt. Hij weet euhm... dat hij zijn hart euhm... bij mij kan luchten.' hakel ik en lieg alles bij een.

Ze zeggen er niks meer op en we lopen een random richting op. Geloven ze me of niet?

''Meiden, ik moest maar eens naar huis. Ik moet mijn koffer nog in pakken. Fijne vakantie, doei schat.' zegt Xavier na een poosje en drukt vlug een kus op mijn wang. Dan loopt hij weg richting huis.

Ik kijk hem na en schud grijnzend emmer mijn hoofd. 'Vivi, gaan we samen nog even naar de bios?' vraagt Laura. Wat moet ik antwoorden? Eigenlijk moet ik nog mijn koffer inpakken, maar het is gemeen om nee te zeggen. Het is tenslotte de laatste keer, dat we samen nog leuke dingen kunnen doen.

'Ja, dat is goed. We zijn er toch in de buurt.' antwoord ik en Laura springt een gat in de lucht van blijdschap.

'Dankje, dankje, dankje. Hoe kan ik jou ooit bedanken?' vraagt ze en ik grinnik. Dan komt er een waanzinnig idee in mij op.

'Door mij dalijk na de film te helpen met mijn koffer in te pakken. Deal?' antwoord ik en ze begint op en neer te springen.

'Dat is goed, deal!' zeg ze en we lopen naar de bios.

We komen in de grote hal en kijken welke films er nu allemaal zijn. Het valt me op dat het horrorfilms zijn. Fijn en ik kan daar juist niet tegen. Doe mij maar het liefst romantic en actie. Ik kijk het liefst actie.

'Vivi, kom eens?! Hier wil ik naartoe!!!' hoor ik Laura zeggen en ik loop naar haar toe. En kijk welke film ze bedoeld. Mijn mond staat open van verbazing...

Het gevaar op de campingWhere stories live. Discover now