Hoofdstuk 29

5 1 0
                                    

De middag ging snel voorbij toen we veel leuke dingen hadden gedaan. Al snel begint de avond te vallen en we lopende winkelstraat uit.

'Wat gaan jullie vanavond doen?' vraagt Jeniffer.

'Ik euh..... Ik weet het-.'

'Ik ga bij een van mijn beste vrienden eten.' zeg ik en babbel door Brits zin heen, wat ik al een tijdje doe.

'Oeh, gezellig.' zegt Jeniffer enthousiast.

'Naar wie ga je dan heen?' vraagt Brit verbaasd.

'Ik ga naar Don.' lach ik, bij het zien hoe ze haar wenkbrauwen fronst.

'Wat ga je bij hem doen dan?' vraagt Brit aan mij met een opgetrokken wenkbrauw. Ik zucht en denk alleen bij mezelf: "Zij kan echt niet luisteren."

'Eten.' antwoord ik vrij simpel en haal mijn schouders op.

Ze rolt even met haar ogen en ik kijk even op mijn telefoon hoe laat het is. Oeps! Het is al 18:10 uur. Ik ben al 10 minuten te laat.

'Meiden, ik moet er vandoor. Mijn vriend Don en ik hadden om 18:00 uur afgesproken. Ondertussen is het alweer 18:10 uur, dus ik moet nu echt gaan. Doei, tot Zondag Brit en Jeniffer, jij fijne vakantie. Laters!' vertel ik en begin te rennen en zwaai nog even achterom nar de meiden.

Ik zie hun terug zwaaien, maar dan zie ik hun ineens rare gebaren maken. Natuurlijk begrijp ik het weer eens niet, wat bedoelen ze nou mee?

BOEM!

Meteen grijp ik naar mijn hoofd en kijk verbaasd op waar ik nou zonet ben tegen aangelopen. Ik ben van stomheid geslagen, als ik zie dat ik tegen een lantaarn ben aangelopen. Dat bedoelde ze er mee, ze probeerde me te waarschuwen.

Snel draai ik me om als ik mensen hoor lachen. Ik zie Brit en Jeniffer op de grond rollen van het lachen. Dat vraag ik Zondag wel aan Brit, waarom Jeniffer en zij lagen te rollen van het lachen.

Ik keer me weer om en kijk vlug op mijn telefoon. Oei! Het is al weer 18:13 uur. Nu moet ik echt op schieten. Ik ren langs de paal en vervolg snel mijn weg naar Dons huis. Heb ik dus altijd last van op een Donderdag. 1: ik loop altijd dan tegen een paal of iets dergelijks aan, en 2: ik kom dan altijd te laat op afspraken van vrienden.

Het gevaar op de campingWhere stories live. Discover now