Hoofdstuk 9

9 3 0
                                    

*Triiiiiiing!*

daar zal je haar al hebben. Met mijn tandenborstel in mijn mond ren ik naar beneden. Ik trek de deur bijna te hard open, maar ik hou hem net optijd tegen.

'Hey Vivi, ben je bijna klaar?' vraagt Laura lachend. Ik knik met mijn hoofd en zet een stap opzij, zodat ze naar binnen kan.

Laura stapt naar binnen en ik doe de deur achter haar dicht. Dan sprint ik naar boven toe en loop snel de badkamer weer in en poets mijn tanden verder. Natuurlijk ben ik niet zo snel!

Zodra ik klaar ben spoel ik mijn borsteltje schoon. en zet hem in het bekertje. Ik borstel snel mijn haar, die ik in een paardenstaart doe.

Dan verlaat ik de badkamer en haal nog gauw mijn tas van mijn kamer. Meteen daarna loop ik door naar beneden, waar Laura ongeduldig op mij staat te wachten.

'Sorry, dat het zo lang duurde. Maar ik had me wat verslapen.' vertel ik en pak mijn huis sleutel uit de sleutelkast.

'Kom, dan gaan we.' zegt Laura en ik merk dat ze wat afwezig is. Ze opent de deur en stapt naar buiten. Ik volg haar voorbeeld en doe de deur achter me dicht. Voor alle zekerheid draai ik het slot op slot en loop dan gauw achter Laura aan, die al bijna aan de overkant staat.

'Heb jij toevallig je telefoon bij?' vraagt Laura en per direct voel ik in al mijn zakken en in mijn tas. Ik stop met lopen en kijk haar geschrokken aan. Waarom vergeet ik hem nou weer?

'Euhm, stom nee! Wacht, dan haal ik hem even!' zeg ik en draai me om en wil terug lopen, maar ze houdt me tegen. Ik draai me naar haar om en zie een glimlach op haar gezicht. Wat doet ze geheimzinnig, ze is toch niet van plan mij met Xavier te koppelen? Althans ik heb gisteren al heel vaak met hem gekust.

'Kom Vivi, door lopen! Anders komen we nog te laat.' zegt Laura en pakt me bij de hand. Ze trekt me mee en al snel staan we voor de bowlingbaan. We lopen naar binnen en het eerste wie ik zie is: Xavier!

Het gevaar op de campingWhere stories live. Discover now