Hoofdstuk 11

8 2 0
                                    

'Ik win!'

'Nee, ik win!'

'Nee, ik!'

'Ik!'

'Dames, rustig. Jullie zijn alle twee winnaars.' zegt Xavier lachend. Laura en ik grinniken en we geven elkaar een knuffel.

'Sorry Lau.' verontschuldig ik me.

'Is niet erg, Vivi.' zegt ze en we laten elkaar los. Ik zie haar knipogen naar Xavier en merk op, dat ze weer eens mysterieus doet.

'Vivi, niet omdraaien.' zegt Laura, zodra ik me wil omdraaien om te zien wat Xavier doet. Ze pakt me vast en houdt me tegen. Ik probeer me los te wurmen, maar haar grip word strakker. 'Vivi, rustig.'

Ongeduldig kijk ik haar aan en zucht diep. Zie je, ze is iets geheimzinnigs van plan. Ik zie haar gebaren maken naar Xavier en dan draai ik me met een ruk om.

'VIVI! Nu verpest je het moment.' hoor ik Laura zeggen, maar ik negeer haar en versteen van verbazing. Voor me zie ik Xavier met een doosje in zijn handen voor me staan.

Mijn ogen worden groot en ik wil wat zeggen, maar ik krijg het niet over mijn lippen. Ook al ligt het op mijn tong.

'Vivi, wat is er lieverd?' hoor ik Xavier vragen. Sinds wanneer noemt hij mij lieverd? Ik zie hoe Xavier op zijn knieën gaat en houdt zijn hand op het doosje.

'Lieve Vivianne, je bent een geweldige, mooie en spontane meid. Sinds na de kus van gisteren ben ik veranderd en verloren. Ik wil graag een toekomst opbouwen met jou, als mijn vrouw. Dus lieve Vivianne, wil je mijn toekomstige vrouw zijn?' vraagt hij lief aan me.

Mijn ogen worden nog groter dan dat ze al waren. Wat moet ik antwoorden? Zonder dat ik het door heb beginnen mijn ogen te stralen. 'J- j- j-.'

'Vivi, je hoeft je woord niet af te maken. Ik zie aan je uitstraling dat je straalt en euh... dat zegt me al genoeg.' zegt Xavier en dan drukt hij zijn lippen op die van mij.

Om me heen hoor ik mensen klappen en sommige zelfs fluiten. O my gosh! Zelfs Laura staat stralend te klappen.

'Hey, ze is mijn meisje!' hoor ik ineens eens tem zeggen en geschrokken laten we elkaar los. Alle mensen stoppen meteen met klappen en uit het publiek zie ik Joost aankomen lopen. Ugh, ik ben niet verliefd op hem. Daar wil ik niet eens aan denken. En ik ben niet zijn meisje!

Het gevaar op de campingWhere stories live. Discover now