Bölüm 27 - Okuyucu: Cazip Renk

1.1K 140 197
                                    

Du Ze ve Xiu giriş ücretini ödeyerek Agares, 'Uykusuz' Şehre giriş yaptılar.

Agares şeytani başkent olarak adlandırılmaya değerdi. Büyüklüğü ve zenginliği Du Ze'yi  derinden şok etmeye yeterdi. Anakaranın karşı tarafında, Du Ze toplam 4 ana şehri ziyaret etmişti: 71. sıradaki Dantalion Şehri, 69. sıradaki Belial Şehri, 38. sırada bulunan Halphas Şehri ve şimdi 2. sırada bulunan Agares Şehri. Dantalion Şehri harabe halindeydi, Belial Şehri daha çok gelişen küçük bir şehir gibiydi, Halphas Şehri ortalama büyüklükte bir şehirdi, fakat Agares Şehri küçük bir ülke olarak kabul edilebilirdi - hatta sınırları Kayıp Şehri bile kapsıyordu.

"Melez" Agares Şehri'nin tarihini ayrıntılı olarak anlatmıştı. Selefi büyük bir kaleydi. İkinci çağda, iblisler, melekler ve elfler tarafından kıtanın ters tarafına çekilmek zorunda kalmışlardı. İblisler sürülmüş olsalar bile doğal olarak o çorak çevrede yaşamaya istekli değillerdi. Bu nedenle, kayıpları özellikle trajikti. Agares kalesi bu dönemde inşa edilmişti. Daha sonra dördüncü yüzyılda Kaos Kıtasına giden kanal cüceler tarafından kapatıldı. İblisler artık kıtanın diğer tarafına dönemedikleri için buraya yerleştiler ve askeri kaleyi kademeli olarak bugünkü durumuna getirdiler.

Umudun Şehri.

Agares Şehri iki bölüme ayrılmıştı. Doğu tarafında, Kayıp Şehri de kapsayan kale vardı. O yere gidebilmek için kişinin giriş kartı olması gerekiyordu. Batı Bölgesi ise Agares Şehri'ne 'Uykusuz Şehir' adını takan pazardı. Du Ze ve Xiu Batı Bölgesi'nin sokaklarında yürürken kakofoni sesi duydular. En çok duyulan 'mezat' kelimesiydi. İki adan sokaklarda fazla kalmadı, ve Violet'le buluşmak için söz verdikleri oteli bulunca içeri girdiler.

İçeride, otelin köşesinde kırmızılar içindeki Alice'i gördüler.

"Lord Xiu ve Bay Du Ze, geldiniz." dedi iblis kız. Utangaç ve saf tebessümü bir çok ilgi toplamıştı. "Büyük kardeşim burada değil ama birazdan geri dönecektir."

Alice'den iblis kardeşlerin Agares Şehri'ne bir gün önce vardıklarını ve Violet'in, Du Ze ve Xiu için geçiş izni almak amacıyla ayrıldığını öğrendiler. Konuşmayı bitirdiğini an, otel kapısı açıldı, ve Violet içeri girdi. Mavi giysili kızın yüzü ciddi ve huzursuzdu ve Du Ze'yle Xiu'yu gördüğünde gözleri panik ışıklarıyla parladı.

"Bay Du Ze, Lord Xiu..." Violet içeri girdi, aniden yere eğildi ve kafasını indirdi, "Gerçekten üzgünüm! Ben işe yaramazım! Geçişle ilgili bir sorun var!"

Herkes şaşırmıştı. Alice, Violet'in yanına gitti ve kardeşinin elini tutmak için eğildi. Violet'in titrediğini görünce, Xiu'nun sesi yumuşadı, katı bir ses tonunun iblis kızı korkutup özür dilemek için intihara kalkışmasından endişeleniyordu.

"Neler oldu?"

Violet'in hafif gergince açıklamasından sonra, Du Ze ne olduğunu anladı: birkaç gün önce, Kayıp Şehri ilgilendiren politik değişimler yapılmıştı; Agares Şehri artık geçişleri kabul etmiyordu.

Du Ze bunu duyduktan sonra sessiz kaldı. Bu değişim, demir piramidin aktif edilmesinden mi kaynaklanıyordu...?

Xiu bunun farkındaymış gibi görünüyordu ve sakince daha fazla haber sormadan önce mavi giysili genç kızı teselli etti. Violet, Xiu'nun kendi beceriksizliğini suçlamasından korkuyordu bu yüzden kısa bir süre tereddütten sonra, heyecanlı bir şekilde ayağa kalktı ve bildiği her şeyi açıkladı.

"Bir iblisin kalenin dışında bir robotun gölgesini gördüğü söyleniyor. Neden aktif edildiğini kimse bilmiyor. Sebebini bulmak için, Agares Şehri, Kayıp Şehir'e girişleri kısıtladı. Geçişler muhtemelen bu hususu araştırmayan insanlara verilmeyecek. Şimdi, eğer birisi geçiş izni isterse Agares Şehri'nin Lordu'ndan almaları lazım ama çok az kişi Lord'u görme fırsatına sahip olabiliyor."

The Reader and Protagonist Definitely Have to Be in True Love [BL]Where stories live. Discover now