62||Bir masal daha bitti

6.2K 258 86
                                    

Küçük bir hakikat , koca bir yalandan iyidir." -Leonardo Da Vinci

--------------------------------------------------------------------------------------------

"Zeyneep!"

Elimdeki kitapta kaldığım yeri işaretleyip , kitabı yatağa fırlatarak hemen Melisin yanına gittim.

"N'oldu be?"

"Kızım inanmıyorum ya inanmıyorum şuna bakar mısın?" dedi elindeki tablet bilgisayarı elime sıkıştırırken."Ya şu kız var ya hani şu sağdaki , kısa olan ...Hani diyordum sana çok yılışık bi tip diye. Heh Kerem Bursin bi maskeli baloya gidicek yılbaşında , bu kız da oraya gidicekmiş.Oha ya.Babası birini bulmuş falan araya birilerini sokmuş , ayarlamış herşeyi."

"Ee kızım burası Türkiye" dedim tabletteki fotoğrafı yakınlaştırırken.Kerem Bursin , sarışın mavi gözlü bir kızla kol kola girmiş ellerinde maskeyle poz veriyordu.Boyun devrilsin Kerem.

"Asıl bomba sonrası..." dedi Melis elimdeki tableti çekiştirip , başka bir fotoğraf açarken."Bu kızın baloya gideceğini duyunca tabi diğer tüm hayranlar da baya böyle triplere girdi.Ee bunu fırsat bilen bir kıyafet markası da , sponsor mu ne olmuş işte böyle o markanın mağazasından 100 lirayı geçen alışveriş yapıyorsun sonra oradan aldığın fişteki numarayla çekilişe katılıyorsun."

"Ee ne oluyormuş çekilişe katılınca" dedim kollarımı göğsümün altında bağlarken.

"Ya işte çekilişe katılanların arasından 20 kız Keremin olduğu maskeli baloya davetiye kazanıyor.Ya süper değil mi sence de?" Melis tablette başka bir fotoğraf açıp tekrar bana gösterdi.Fotoğrafta Kerem bir elinde maske diğer elinde smokini tutup anlamlı anlamlı kadraja bakıyordu.Asıl fotoğrafın altında yazana bakın. 'Benimle gizemli bir akşam geçirmek ister misiniz?' Sanırsın ateşli cep telefonu hattında çalışıyor beyefendi.Ateşli geceler için beni arayın deseymiş direkt.

"Evet , iyiymiş" dedim tableti tekrar Melise verip sırtımı odasının duvarına yaslarken.

"Evet , iyi " dedi dönen sandalyesinde kendini bir tur döndürüp başını arkaya atarken."Ama nerede bizde o şans? Gider o kadar alışveriş yaparım , çekilişe katılırım sonra bi bok çıkmaz.Direkt hayal kırıklığı ya."

"Bence de " dedim düşünceli düşünceli ona bakarken."Neyse , ben sınavlara çalışıcaktım bebeğim hadi gidiyorum birşey istiyor musun benden?" dedim gülümseyerek.

"Yok canım , ben de çıkıcam birazdan zaten ... Ne olursa olsun yapmam gereken bi alışveriş ve katılmam gereken bir çekiliş var " dedi kıkırdayarak .

"Allah akıl fikir versin" dedim ve omuzlarımı silkip odama doğru ilerlemeye başladım.Yürürken Melisin son sözleri kulağımda yankılanıyordu.

"Yapmam gereken bir alışveriş ve katılmam gereken bir çekiliş var..."

***

Odama girdiğim gibi masamın üstünde duran beyaz laptopu elime alıp yatağıma oturdum.Şu maskeli balo işi çok ilginç gelmişti açıkçası ... Gizemli bir gece...Maskeli yüzler... Kerem...

Hayallerimde yaşattığım Kereme aşıktım , evet.Ama gerçek Kerem... Beni korkutuyordu...Onu tanımıyordum ... Gerçek Keremi tanımak istiyordum aslında ... Gerçekten benim yazdığım gibi aşık olduğunda gözü hiçbir şeyi görmüyor muydu ? Yoksa aşık olmak ona göre değil miydi?Hiç aşık olmuş muydu? Arabaları sever miydi sahiden ? Ailesine bağlı mıydı?Cidden güzel yemek yapıyor muydu ? Gece uyurken istemsizce kolunu yanında yatan kadına sarar mıydı? Bunları bilmek istiyordum.

HayalperestWhere stories live. Discover now