40🖤🌸

146 19 2
                                    

Güneşin ilk ışıkları orman 'ın o buz gibi kavisli havasını bir anda emip almıştı. Şimdi orman geceye nazaran daha dost canlısı duruyordu. Dün akşamdan beri Kiraz ve Yanan Ali'nin ailesi bir olmuş ve onları aramadıkları yer kalmamıştı. En son polise haber verip beklemeye başlamışlardı.

Kiraz ve Yanan Ali ise derin uykuya çekilmişlerdi. Kiraz , Yanan Ali'nin dizlerine uzanmıştı. Yanan Ali ise bir eli Kiraz'ın koluna takılı kalmış ve sanki yer değiştirmişlerdi. Yanan Ali'nin gözlerine güneşin o kuvvetli ışığı vurduğu için ister istemez gözlerini semaya açmıştı.

Kendine geldiğinde ilk yaptığı şey ayağındaki ağırlığa bakmak olmuştu. Kiraz'ı bacağında uzanır bir vaziyette görünce ilk baş şaşırmıştı. Sonra tatlı bir gülümseme koyup Kiraz'ın yüzünü ister istemez izlemeye başlamıştı.

Kiraz 'ın iki tutam saçı gözünün önüne gelmişti. Yanan Ali eli Kiraz'ın o naif saçlarına gitmişti ve saçını geriye doğru ittiriyordu.

Kiraz ise yüzündeki yabancı teni hisseder hissetmez gözlerini açmıştı. Yanan Ali'yi görür görmez gözlerini kocaman açıp bir anda ayağıya kalkmıştı.

" Sapık mısın sen?" Diye adeta kükremişti. Yanan Ali hiç istifini bozmadan ona cevabını vermişti.

" Bacaklarımı mesken tutan sensin canım. " Kiraz o anı hatırlayınca susmuş ve yüzünü buruşturmuştu. Havanın aydınladığını farkedince arkasını dönüp etrafını incelemeye başladı.

Yanan Ali ise ellerini başının altına verip rahat bir şekilde gözlerini kapatmıştı. Bir müddet sonra sarı renginde ve üzerinde kuzguni siyah renk olan yaklaşık elli santim boyunda bir yılan hızlı hızlı sürünerek Yanan Ali'nin olduğu tarafa gelmeye başladı.

Kiraz etrafı inceliyordu Yanan Ali  ise hiçbir şeyden habersiz gözlerini kapatmıştı. Yanan Ali'nin bacağında bir sürtünme olunca bir anda gözlerini açmıştı. Ve gözlerine inanamamıştı.

Yılan Yanan Ali 'nin bacağından yukarıya çıkıyordu. Ve arada bir dilini çıkartıp tıslıyordu.

" K-kiraz." Yanan Ali'nin sesi yok denecek kadar az çıkmıştı fakat Kiraz onu duyar duymaz arkasını dönmüştü. Direk Ali'nin bacağındaki yılan dikkatini çekmişti Kiraz'ın. Ne yapacağını bilemeden bir o yana doğru adım atmış bir bu yana  doğru adım atmıştı.

Zaman kaybetmeden Yanan Ali'nin üzerindeki yılan 'ın kuyruğundan korkusuz bir şekilde tutup ormanın derinliklerine bir çırpıda atmıştı.

Yanan Ali yerinde kaskatı kesilmişti. Hayatında ilk defa yılan gören biriydi. Köyde ve hiç ormanık alanda yaşamadığı için böyle vahşi hayvanlara aşina değildi.

" Sen. " Yanan Ali bir anda ayağıya kalkmıştı. Kiraz ise  hiçbir şey olmamış gibi Yanan Ali'nin kalkışını izliyordu.

" İyi misin yılan seni soktu mu?" Yanan Ali olumsuz bir şekilde başını sallamıştı.

" Sen nasıl o yılanı tutun ya." Kiraz omuzunu kabartıp ellerini arkasına bağlamıştı.

" Ne zannettin koçum bizimde kendimize göre bir ağırlığımız var. "

" Kızım içinden hakkı emmi çıktı."
İkisi beraber gülmeye başlamışlardı.

" Merak etme bu cins yılanların zehri ölümcül değildir. "

" Bu arada beni kurtardığın için teşekkürler. "

" Ne demek ödeşmiş olduk ela." Yanan Ali Kiraz 'a gözlerini devirmişti. Kiraz ise  ona manalı manalı bakışlar atmaya başladı.






                             40. Bölüm Sonu...



🖤🌸

İki Deli : Biri güzel Biri yakışıklı  [ TAMAMLANDI ]Where stories live. Discover now