7 🖤🌸

465 38 0
                                    


Her zaman olduğu gibi güneş yine doğuyordu. Ay uykusuna çekiliyor dünya olduğu yerden devam ediyordu. Arılar uçuşuyor, kelebekler çiçeklere konuyor, atlar cirit atıyordu. Ne güzel bir gündü. Bazılarına göre evet bazılarına göre bunun cevabı hayırdı.

Bakkal amca yine gizemli bir şekilde sularla uğraşıyordu. Bu adamın sulara karşı bir takıntısı vardı kesin. İnsan elinde su şişeleriyle gezer miydi? Artık kasabadaki çocuklar Kazım amca değil de sucu amca diyorlardı.
Bakkalın sağında, kapı önlerinde,yol kenarlarında kediler ve köpekler bugünün tadını çıkartıp bir güzel güneşleniyorlardı.

Kiraz guguklu kuşunun ötmesiyle uyanmıştı. Gözlerini zar zor açıp ayağıya kalkarak banyoya doğru gitmişti. Güzel bir şekilde abdestini alıp odaya gelmişti. Işığı açıp seccadeyi dolabından çıkarmıştı. Başınada beyaz renginde şal takıp, niyet ederek namazına başlamıştı.
Namazını bitirip duasını okuduktan sonra ayağıya kalkıp seccadeyi katlayıp şalını da yanına koyarak dolaba yerleştirmişti.

Daha sonra ışığı kapatıp yatağına geçmişti ve tekrar uykuya dalmıştı. Yaklaşık iki saat daha uyumuştu. Bu esnada Züleyha hanım kocasıyla beraber sabah namazına kalkmış sonra Züleyha hanım evin işine ve kahvaltılık yapmakla uğraşmış, Abidin bey ise tavuklara bakmaya gitmişti.

Züleyha hanım işini bitirince Kiraz 'ı uyandırmak için odasına girmişti. Odanın havasız olduğunu farkedince Züleyha hanım perdeleri açıp pencereleri sonuna kadar açmıştı. İçeriye çok güzel bir hava teneffüs etmişti.

Guguklu saat yediyi vuruyordu. Kiraz'ın odası çok güzeldi. Antika tablolar, ağaçtan yapılan masa ve dolaplar, duvar kağıdı ise beyazdı. Odadaki halı ise el yapımıydı. Aslında ailece antika şeyleri severlerdi. Bir tek Sinan'ın odası günümüz modasına uyuyordu.

İki Deli : Biri güzel Biri yakışıklı  [ TAMAMLANDI ]Where stories live. Discover now