29🖤🌸

209 22 0
                                    

" Yanan oğlum neredesin, yemek hazır gel. " Yanan Ali halasının o gür ve tok sesini duyar duymaz ayağıya kalkmıştı. Kapıyı açıp dışarıya çıkmıştı. Yüzüne yapmacık, ya da zorla bir gülümseme koyup merdivenlerden çıkmıştı. Zaten merdivenlerin ahşap gıcırlartısıyla Züleyha hanım geldiğini anlamıştı.

" Gel oğlum otur." Burhan dede, Abidin bey yan yana oturmuştu. Onun yanında ise Sinan oturmuştu. Yemekler çok güzel görünüyordu. Kiraz ise Sinan'ın yanında bağdaş kurmuştu. Yanan Kiraz'ın hemen yanına gidip yere bağdaş kurmuştu. Kiraz ise ona yandan yana bakışlar atıyordu.

Yanan Ali, Kiraz'ın kulağına hafiften eğilip onu kışkırtıcı şeyler söylemişti. Ayçöreğim elinde pek ağırmış. O narin ellerinden bir daha yumruk yemek isterim.

Kiraz yüzünü Yanan Aliye dönüp sinirli bakışlar atmıştı.

" Sapık mısın oğlum. Ölmek mi istiyorsun önüne dön benimle muhatap olma." Demişti Kiraz. Herkesin içinde ona bir şey diyemezdi sinirden gözlerini açıp kapatmıştı. Neyseki görüş açısına muğlama girdiğinde Kiraz , Yanan Aliyi unutmuştu bile.

Züleyha hanım Yanan Ali 'nin yanına oturup bismillah diyip yemeğe başlamışlardı. Kiraz ilk baş eline muğlamayı almıştı. Ekmeğini bandıra bandıra yemeğe başladı. Yanan Ali ise tavuk etinden bir parça alıp yavaş bir şekilde yiyordu.

Züleyha hanım kızının bu halini farkedince bir iki kere öksürmüştü. Kiraz annesine dönüp su iç demişti. Züleyha hanım ise gözlerini devirip önündeki soğuk sudan içmeye başladı.

Yemek bitince sofrayı Sinan ve Züleyha hanım kaldırmıştı. Kiraz ise bulaşıkları yıkamakla meşgul olmuştu. Züleyha hanım üzrine çay koymuştu. Sinan odasına çekilmişti. Burhan dede ise namaz kılmak için ayrılmıştı yanlarından.

İki Deli : Biri güzel Biri yakışıklı  [ TAMAMLANDI ]Where stories live. Discover now