*Bölüm 41*

1.2K 85 58
                                    


-Ben bir karar verdim. Amerika'ya gitmek istiyorum.

-Nasıl gitmek istiyorum. Yani neden gitmek istiyorsun? Bak beraber halledebiliriz. Tatil yapalım diye düşündüm. Uzun zamandır birlikte tatile gitmemiştik. Biraz kafan dağılır.

-Baba biz uzun zamandır birlikte hiçbir şey yapmadık merak etme.

-Arya biliyorum. Çok yoğun çalıştığımız için seninle yeterince vakit geçiremedik. Ama hepsi sana daha iyi bir gelecek sunabilmek içindi. Her zaman aklımızdaydın.

-Biliyorum baba. Ama gitmek istiyorum. Benim için orada iyi bir üniversite ayarlayabilir misin?

-Nasıl yani? Eğitim için mi gitmek istiyorsun.

Savaş'ın sesindeki telaş yerini rahatlığa bırakmıştı. Bir an için Arya'nın onları bırakıp gideceğini ve bir daha dönmek istemediğini düşündü.

-Evet, burada kalmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Yeni kayıtların birkaç gün içinde başlayacağını duydum. Benim için ayarlayabilir misin?

-Evet tabii kızım. Zaten bu ihtimali annenle hep düşünüyorduk. Senin için daha önce birkaç araştırma yapmıştık. Yarın hemen halletmeye çalışacağım. Birkaç arkadaşım orada biliyorsun. Bize güzel bir ev ayarlamalarını söyleyeceğim. Üniversitene yakın seçeriz. Bizde zaten işleri bir süre uzaktan yürütmek istiyorduk.

-Baba ben tek gitmek istiyorum.

-Tek mi?

-Evet.

Babasının gözlerindeki hayal kırıklığını gördü. Ama onlarla gitmek istemiyordu. Zaten bu kadar uzağa gitmesinin amacı buydu. Hepsinden uzakta olmak.

-Arya, emin misin canım?

-Evet anne.

-Hayır tek başına olmaz. Seni yalnız bırakamayız.

-Baba eğitim için gidiyorum.

-Olabilir bizde seninle geliyoruz.

-Hayır!

-Arya evet!

-Baba hayır.

-Savaş sakin ol. Onu anlamalıyız.

-Ben zaten onu anlıyorum Esra.

-Eğer tek gitmek istiyorsa gitsin. Biz yine de onun yanındayız.

-Hayır onu yalnız bırakamayız. Biz anlayışlı olsak bile Handan rahat bırakmayacak artık. Onu bizden koparmak için elinden ne geliyorsa yapacak.

-Baba, bazı şeyleri düşünüp ayırt edebilecek yaştayım. Onun laflarıyla sizi bırakacağımı nasıl düşünebilirsin. Sadece beni anlayamaz mısın? Gerçekten ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Birden yurt müdiremizin annem olduğunu, yıllardır anne bildiğim kadının annem olmadığını öğreniyorum. Siz ben ne yaşıyorum farkında mısınız? Şuanda tek düşünmem gereken şeyin üniversitem , sınavlarım, gelecekteki mesleğim olması gerekiyorken ben neler düşünüyorum biliyor musunuz? Lütfen daha fazla zorluk çıkarma. Bana iyi bir üniversite ve dil kursu ayarlar mısın?

Savaş derin bir nefes alıp verdikten sonra kabul etmekten başka şansı olmadığını düşündü. Kızının sadece bir gün içinde nasıl çöktüğünü gözleriyle görmüştü.

-Tamam. Peki nasıl istersen öyle olsun.

-Teşekkür ederim.

-Arya... Onunla görüşmeye devam edecek misin?

ARKA DÖRTLÜHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin