Doğru İnsan♔

396 39 42
                                    

BÖLÜMÜ OYLARSANIZ VE YORUMLARSANIZ SEVİNİRİM!

EĞER GÜNCELLEME BİLDİRİMİ GELMİYORSA KÜTÜPHANEDEN ÇIKARIP, BİR DAHA EKLEYİN VEYA BENİ TAKİP EDİN.

Bölüm Şarkısı:Threnody · Goldmund

Yayınlanma Tarihi: 05.05.2020 (23:55)

İyi Okumalar!

Larastka Krallığı/Azinizar Bölgesi - Esla - Yakut Sarayı

Talayer

Sarayın bahçesindeydim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Sarayın bahçesindeydim. İlk defa nasıl konuşacağımı bilmediğim bir konuda kendimi bulmuştum. Ayashri'nin bana yıktığı konuşmada kendi kendime konuya nasıl gireceğimi tekrarlıyordum. Birkaç gündür konuşmayı erteliyordum. Ayashri kızıyordu ama ilk önce düşünmek, gözlemlemek istemiştim. Onun gibi hızlı hareketlerim yoktu. Sağlam ilerlemeyi seviyordum. Gözlemlerim sonucu yapabileceğime karar vermiştim. Hayır deseydim Aya'ya etki etmezdi, gider kendisi yapardı ama sonucun hüsranlığında ezilirdi. Ben ise ben biliyordum derdim ve tartışırdık. Gerçi tartışmalar bizim ilişkimize o kadar etki etmiyordu. Ufak cilveler olarak görüyordum.

Konuşacağım konu Tamayr ve Balbina'nın sözlenmesiydi. Oğlumun hayatına yeni giren bir kızla hemen sözlenme nedeni ise Aya'nın çocuklarımızı korumak istemesiydi. Meclisin geçen gün getirmiş olduğu öneri onu sinirlendirdiği gibi korkutmuştu. Diğer ailelerin güçlenmesini veya başka bir ülkenin topraklarımızda söz sahibi olmasını istemiyordu. Haklıydı. Yeni yeni kurulan bir hanedanlık için bu adım zararlıydı. Temellerimiz yoktu. Çocuklarımız eğer dışarıdan bir soyluyla veya içeriden güçlü bir ailenin evladıyla evlenmek isterse karışamazdık. Fakat onlar istemeden başkaları isterse buna karışırdık. Hatta bazı olayları hızlandırırdık.

Tamayr ve Balbina'nın birbirinden hoşlandığı, birbirini sevdikleri açıktı. Ayashri de söylemişti, onları izlettirdiğim Raji de demişti. Bu aşk tazeydi. Güçlenebilirdi, çürüyebilirdi. Bu söz ve nişan sürecinde birbirilerini tanımaları önemliydi. Olmayacak gibiyse sözler bozulurdu. Biz bu konuda Larastka gibi değildik. Onlar evliliği bir çıkar aracı olarak görüyordu. Aileler güç, zenginlik kazanma amacıyla çocuklarını zoraki evliliklere sürüklüyorlardı. Evliliğin kutsallığına hakaretti.

Tamayr yanıma gelmişti. Gülümseyerek bana bakıyordu.Sakin bir sesle "Beni görmek istemişsin, baba." dedi.

"Evet, konuşmamız gereken önemli bir mesele var, hadi yürüyelim." dedim.

Sarayın bahçesinde ilerliyorduk. Hafif rüzgar bizimleydi. Sıcak günlerde bu rüzgarı hissetmek iyi gelmişti. Tamayr "Seni dinliyorum." dedi ve derin bir nefes aldım.

"Nasıl başlayacağımı bilemiyorum." dedim.

"Bir sorun mu var? Ciddi bir mesele mi?"

Gülerek "Korkma, kötü bir şey değil. Gerçi bakış açına göre değişir." dedim.

Kurtların DansıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin