18. Come Here

66 4 0
                                    

Unottam meredtem ki a szobám ablakán. A hó jelenleg is nagy pelyhekben hullott oda kint. A hideg ellenére több kis gyerek épít és épített hóembert. Szemeim a szemben lévő házra tévedtek ahol a kis Noah a bátyjával játszott. A mai napom egészen jó volt, nem számítva a reggeli késésemet. Mr Brooks a történelem tanár, egy olyan mese délután lenyomott a hidegháborúról mint még soha másról. Kedvenc témája, ahogy nekem is. Nem is kérdés, hogy a holnapi dolgozatom ötös lesz. Mióta haza értem az ablakomban ülök, hol unottan meredek ki rajta, hol az ölemben tartott történelem füzetemre összpontosítok. Bár nem tudom William merre járt, mert itthon kitett aztán ő elment. Azóta hírét se láttam. Viszont anya üzent, hogy tovább marad bent az ügyvédi irodában, apa pedig üzleti útra ment, így határozatlan ideig enyém a ház. Talán örültség, de mi baj származhat abból amit most enni fogok? Felpattantam az ablakomból,  füzetemet levágtam az íróasztalomra majd az ágyamról  felkaptam a telefonom s tárcsáztam Shawn számát. Kissé idegesen járkáltam fel-alá a helységben mire egy igen-t hallottam a vonal túl feléről.

— Amelia vagyok. – feleltem gyorsan mielőtt bármi butaságot mondhattam volna.

— Oh szia! Mi vitt rá arra, hogy felhívj? Talán izgulsz a klipp megjelenése miatt? – kérdezte s hanglejtése alapján ajkain mosoly játszhatott.

— Most hogy mondod, el is felejtettem. Mikor jön ki? – ültem le törökülésbe az ágyamra és lembe vettem a laptopomat s megynyitottam a you-tube–ot.

— Öhm, Andrew! Hatkor jelenik meg a klipp ugye? – kiabált valamerre a fiú, majd valahonnan Andrew visszakiabált.

— Aha, már csak fél óra.

— Van kedved átjönni és együtt várni a rajongók áhitozását? – hajammal babarálntam idegességemben. Fogalmam sem volt, hogy miért tettem fel ezt a kérdést.

— Ezer örömmel. Andrew amúgy is kikészít a folytonos zagyvaságaival. Bocs Andrew! – nevetett fel Shawn, s ha nem is láttam, tudtam, hogy mosolyog.

— Add meg a címet és odamegyek. – hallottam hangját amint öltözködött hiszen a telefonon keresztül még azt is hallottam ahogy felcipzározza a kabátját.

— Down street 25. – adtam választ s leugrottam az ágyról azzal a céllal, hogy rendet varázsoljak a házban.

— Köszönöm, örömmel várom az újonnali találkozást Miss Cruz! – vette hivatalossá a figurát és a hangját is ami valljuk be, nem ért célba.

— Én is Mr Mendes. – utánoztam őt, s meg se várva, hogy felel-e valamit erre letettem a telefont. A szobámban rend uralkodott, habár Will füzetei és tankönyvei szanaszét hevertek a matracán. Egymásra pakoltam őket és feltettem az íróasztalomra. Ezt követte, hogy lementem a nappaliba,  ahol apa kávés csészéje pihent a dohányzóasztalaon. Rendre elfelejti betenni a mosogatóba. Általában én teszem oda s mosom el mikor haza jövök. Ez most sem alakulhatott volna másképp.

Mikor ismét leültem, hogy pihenjek a takarítás után, valaki csöngetett. Fújtatva álltam fel s vánszorogtam el az ajótig amit mérgesen téptem fel. Előttem Shawn Mendes állt, tökéletes külsővel. Én pedig melegítőben, bő pulcsiban és kontyal a fejemen. Miért izgat engem, hogy Shawn hogyan lát?

— Nyugi! – hátrált egy lépést Shawn; — Minden oké?

Eszembe sem jutott, hogy talán ő van kint az ajtónál. Arcát látva érdeklődést mutatott felém. Megköszörültema torkomat, hogy visszanyomjam a feltörő zavaromat.

— Persze, persze. Gyere csak be! – álltam odébb, majd Shawn elslisszolt előttem. Egy kellemes sóhaj hagyta el a számat mikor a fiú elhaladt előttem. Az illata mámorító! Ez egy új parfüm lehet, vagy dezodor. Egy kis vágy tőrt rám, hogy közelebbről érezhessem az illatát. William-nek is hasonló szokott lenni az illata. Lehet, hogy ugyanazt használják?

𝐾𝐼𝐷 𝐼𝑁 𝐿𝑂𝑉𝐸 》✔Where stories live. Discover now