9. "Au revoir, Monsieur Prenter."

54 8 0
                                    


_/!\_ Figyelmeztetés: gyilkosság! _/!\_

            A három lány, Lilybell, Alicia és Mirabelle pár másodpercig szótlanul álltak a társasház lépcsőházának bejáratánál, a kaputelefont bámulva.
- Itt lakik – suttogta Alicia és megigazította a kezét takaró fekete bőrkesztyűt. Mindhárman ilyet viseltek. Tudták ugyan, hogy a kor technikája még nem kiemelkedő az ujjlenyomat és a DNS beazonosításához, mégsem szándékoztak a legkisebb nyomot sem hátra hagyni. – Na, Mirabelle. Akarom mondani, Madame Bernard. Csengess fel.
- Rendben – fújt ki lassan Mirabelle és fekete kesztyűs mutatóujjával megnyomta a kaputelefon egyik gombját, amely mellett névtábla hirdette: P. Prenter. A kaputelefon búgott párat, majd recsegve megszólalt belőle egy hang.
- Tessék, Prenter lakás.
- Monsieur Prenter? – szólt bele Mirabelle, elővéve a legjobb francia akcentusát. – Itt Barbara Bernard. Beszéltünk telefonon.
- Áh, igen, Madame Bernard – váltott gyorsan nyájas hangra Prenter. A három lány egyemberként borzongott meg. – Máris nyitom a kaput, fáradjon be, kérem. Második emelet, első lakás.
- Merci beaucoup, Monsieur – trillázta tőle idegen hanghordozással Mirabelle, majd elengedte a kaputelefon gombját és kinyitotta a lépcsőház ajtaját, hogy ott előre engedje a két másik lányt. – Csak utánatok.
- Ah, merci, Madame Bernard – vigyorgott Alicia. Lilybell megrázta a fejét.
- Ez egy életre is túl sok francia, lányok – suttogta, miközben elindultak felfelé a lépcsőn. – Fejezzétek be.
Alicia és Mirabelle halkan felnevettek, majd több szó nem esett köztük, miközben a lépcsőket mászták. Végtelennek tűnő percek után aztán végre felértek a második emeletre. Első lakás. Mirabelle előre lépett és finoman bekopogott a sötétbarna, talán mahagóni ajtón.
- Ez aztán tud élni – húzta fel az orrát Lilybell. Alicia oldalba bökte, hogy hallgasson. Zár kattant, majd résnyire kinyílt az ajtó és megjelent Prenter patkányképe.
- Madame Bernard?
- Mit gondol, ki más? – húzta fel az orrát Mirabelle. – Ők itt a munkatársaim Amerikából. Donna Stevens és Maria Claries. Megtenné, hogy beenged minket, Monsieur Prenter?
- Természetesen – nyitotta szélesre az ajtót Prenter és betessékelte a három lányt. Lilybell, miután átlépte a küszöböt, észrevétlen pillantást váltott a többiekkel és a kabátja zsebébe nyúlt. – Kérem, menjenek beljebb, érezzék magukat otthon, Madame.
- Merci, Monsieur – felelt Mirabelle és elindult a nappali felé. – Nem tervezzük, hogy sokáig maradunk, szóval fogjuk rövidre a dolgot – miközben beszélt, Lilybell észrevétlenül Paul mögé került és kihúzott a zsebéből egy ruhazsebkendőt. – Átgondolta az ajánlatot?
- Természetesen, Madame – felelt Prenter, majd folytatta volna, de nem tudta. Lilybell hátulról a nyakába kapaszkodott és kis nyújtózás után, mivel a férfi magasabb volt, mint ő, a szájára és az orrára tapasztotta a kloroformos zsebkendőt. Rövid, erőtlen vergődés után Prenter, akit váratlanul ért a támadás, elernyedt és elterült a földön. Lilybell halkan zihálva kihúzta magát és eltűrte a szeméből a haját.
- Erősebb volt, mint amire számítottam – suttogta.
- Mindegy, a lényeg, hogy kész – sziszegte Alicia. – Gyerünk, nincs sok időnk! Lil, engedd tele a kádat vízzel. Mirabelle, gyere! Vigyük a fürdőbe.
- Oké!
Lilybell előre sietett, bedugta a dugót a fürdőkád lefolyójába és megengedte a vizet, miközben a másik két lány becipelte az ájult férfit a fürdőbe, majd gyors mozdulattal elkezdték leszedni róla a ruháit.
- Óvatosan! – szólt rájuk halkan Lilybell. – Ne tépjetek el semmit, nehogy gyanús legyen!
- Akarod te csinálni? – suttogta ingerülten Alicia, miközben végzett Prenter ingjének kigombolásával. Mirabelle eközben lehúzta a férfi nadrágját és zokniját, az alsónadrágjához azonban már egyiküknek sem fűlt a foga.
- Nehogy ezen akadjatok már fenn! – suttogta Lilybell, majd odalépett és viszolyogva, de habozás nélkül lehúzta Prenter alsóját is. – Jól van, emeljük be a kádba. Vigyázzatok, ne vizezzétek össze magatokat!
A három lány megragadta Prenter ernyedt végtagjait, majd közös erővel betuszkolták a férfit a vízzel teli fürdőkádba. Csodával határos módon egyikük sem lett vizes és a kádból sem folyt ki egy csepp sem.
- Oké – pihegte Mirabelle. – Hol a hajszárító?
- Hozom – állt fel Alicia és a mosdó fölötti tükörhöz lépett, levette a tartójáról és bedugta a konnektorba a hajszárítót. – Itt van. Ki akarja csinálni?
- Hülye kérdés volt – forgatta a szemét Lilybell és kikapta a kezéből a hajszárítót. – Menjetek, várjatok meg a Mininél! Viselkedjetek természetesen, ha valaki meglát titeket! De azért igyekezzetek észrevétlenek maradni.
- Rendben – bólintott Mirabelle. – Az utca keleti végén várunk.
- Menjetek! – sürgette őket Lilybell. Miután hallotta, hogy becsukódik a két lány után a bejárati ajtó, vigyorogva a kádban heverő Prenter ernyedt teste felé fordult. – Au revoir, Monsieur Prenter! – azzal bedobta a kádba a hajszárítót és a zajokkal és a fröcskölő vízzel nem törődve kirohant a fürdőből, be a nappaliba. Ott gyorsan megkereste Prenter levelezéseit és tanulmányozni kezdte a férfi írását. Miután úgy, ahogy kiigazodott a betűk formáján, a kezébe vett egy tollat és egy papírlapot és írni kezdett. Prenter írásmódját tökéletesen utánozva, a férfi leveleiből vett szavakkal és kifejezésekkel játszva egy fantasztikus búcsúlevelet írt a férfi nevében annak, aki majd megtalálja a holttestét a fürdőkádban. Utolsó szavakként Prenter minden vagyonát egy londoni árvaházra hagyta, majd egy tökéletesen hiteles aláírást kanyarított a levél aljára. A papírt a nappali dohányzóasztalán hagyva felállt és elégedetten elvigyorodott. Ez is kész. Vetett még egy utolsó pillantást a fürdőszobára – minden vízben úszott, Prenter pedig még meg-megrándult az elektromos sokktól, ami a testét érte, majd elindult kifelé a lakásból. Miután becsukta maga mögött az ajtót, nyugalmat erőltetett a lépteire és lebattyogott a lépcsőkön. A lépcsőházból kiérve az utca keleti vége felé indult nyugodt, de gyors léptekkel. Senkit nem látott és őt sem vette észre senki.
Megtették.
Megölték Paul Prentert.
Vigyorogva huppant a Mini hátsó ülésére és határozott hangon szólította fel Aliciát az indításra. Senki nem törődött az eldöcögő Minivel.
Innentől már csak egy dolguk volt az Imperial College előtt: kifizetni a lakásuk háromhavi bérleti díját és enni valami ebédet.
Azután pedig már semmi nem állhatott az útjukba. Történelmet írnak. Valami nagyot visznek végbe. És rajtuk kívül senki nem fog tudni róla.

Future Management | Maylor/Queen [HU!]Where stories live. Discover now