93.Защо не я арестуваме?

205 7 5
                                    

В главното полицейско управление на Лондон, шерифът и неговият заместник стояха пред талашиденото табло във офисът на по-главния, разпъвайки баналните конци, увивайки ги около кабърчета и снимки на не толкова случайни и непознати хора, колкото си мислеха те.

-Знаеш ли, Патрик. Това момиче, ако помниш преди няколко месеца имаше нападение в гимназия "Хамилтън", ревниво бивше гадже и не знам си какво.Същото това момиче е имала някаква връзка с Блек Дийтън.-посочи една от многото снимки.-Мелинда Колинс, потърси я в системата.

-Шерифе, това момиче сигурно няма пълнолетие.

-На онези не им е нужно пълнолетие, Патрик.Виждаш ли този човек?-посочи друга снимка.-Това е Дерек Хейл, синът на наркобосът, когото издирваме от доста време.Същата Мелинда Колинс има връзка и с това момче.Какво мислиш, съвпадение?

Заместник-шерифът неохотно въведе името на момичето в базата данни, продължавайки да слуша шефът си.

-Но не е само това.Когато я разпитвах имаше нещо странно в нея и приятелчето ѝ.Още тогава се осъмних, а както знаеш не забравям лица и когато ни излезе случаят с Блек Дийтън и мистериозната му смърт..Знаеш, че в дома му имаше снимки на това момиче.Проверих я, оказа се, че не е тукашна.Вчера се свързах се с властите в Лос Анджелис и познай- момичето има и досие.Поисках и извлечения от банковите сметки на семейството ѝ, оказа се, че живее само с майка си.

Заместникът разгледа профила на момичето, както и досието ѝ, включващо няколко незначителни влизания в злом.

-Провери кой плаща гаранцията.-нареди Шерифът.

-Грегъри Хоран, сър.

-Друг заподозрян, Патрик.Пред 2017 бяхме по следите на престъпната организация Вида, спомняш ли си?Беше общонационално издирване.

-Да, сър.

-А помниш ли кой беше главния заподозрян тогава?

-Мисля че въпросният Блек Дийтън, сър.

-Точно, Патрик.Това са всички заподозряни до момента.-посочи снимките на талашида.-Хоран, Дийтън, Хейл, както и всичките други, но се чудя какво общо има момичето с първите тримата, който споменах.

-Банковите извлечения дойдоха...-заместникът помълча малко, след което продължи.-Майка ѝ е доста богата, има няколко сметки и то в различни банки всяко по триста хиляди, обаче за момичето..Шефе, ела да погледнеш, да не би да греша.

Шерифът наведе глава до Патрик и очите му останаха върху цифрите на екрана, които се бяха сумиралит различните ѝ сметки.

-Защо не я арестуваме, сър? В обвинение за съучастие в обиране на банка, знам ли.-пошегува се, но не на място.

-Извикай адвокатите! Ще ни трябва стабилно мнение, преди да предприем каквото и да било действие, защото ако малката е част от мафията то тогава ще ни излезе доста солено.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 12, 2022 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

strong | camila cabello and harry stylesWhere stories live. Discover now