Capitolul 17

2K 165 18
                                    

Hell pov (cu o zi în urmă) :

Mă trezesc întins pe hol, cu o pernă sub mine și sar în picioare intrând în camera în care se încuiase Holy și caut cu privirea după ea prin încăpere. Când remarc geamul deschis și bagajul de haine răscolit, un nod mi se pune în gât. O iau la fugă afară din casă și când ies, remarc absența mașinii mele.

Fir-ar! A plecat!

Sunt un așa mare cretin!

Mă caut în buzunare după hârtia pe care am luat-o aseară după ce ea a adormit la ușă, ceea ce și eu am făcut mai apoi, după ce m-am asigurat că am ceea ce îmi trebuie pentru a rămâne legat de turturica mea. Observ că pe hârtia împăturită este scris un text scurt și zâmbesc după ce citesc cele câteva cuvinte scrise.

-Ai avut șansa de a scăpa de căsătoria asta aranjată și ți-a scăpat printre degete, nu-i așa turturico? Norocosul de mine, că încă am o nevastă ca tine. Fugară, dar te prind eu! Asta pot să îți jur! Vorbesc de unul singur și pornesc spre garaj pentru a lua altă mașină spre casa familiei Shadow.

Ajuns acolo, dau exact în fața casei lor de un Derek agitat, care aruncă cu telefonul său cât colo înjurând de mama focului. Se agită trecându-și palmele peste față, își ciufulește părul apoi îl aranjează, îl ciufulește din nou și se trântește în fund pe lângă aleea casei. Se întinde pe iarbă cu picioarele pe mijlocul aleii și își pune ambele brațe peste față.

-Derek! Îl strig și acesta îmi aruncă o privire scurtă înainte să geamă de frustrare lovind cu pumnii și picioarele solul precum un copil râzgâiat.

-Nu acum! Lasă-mă în pace! Holy a plecat și... Nu știu unde! Se ridică cu ochi mari după ce face o pauză între ultimele două propoziții, ceea ce mă lasă cu câteva semne de întrebare.

-Poftim? Nu-i aici? Atunci unde este? Unde ar fi putut pleca dacă nu acasă la părinții ei și dragul ei frate mai mare? Zic făcând o față curioasă.

-Nu-ți merge frate, n-ai să vezi asta! Nimeni, niciodată, nu a mai făcut-o pe sora mea mai mică să fugă așa. Și nu tocmai la... Știi ceva? Nu te pot ajuta! Ai rupt actele, ești burlac din nou. Liber ca pasărea cerului! Ce mai vrei acum de la ea? Las-o în pace. Eu nu am de gând să te ajut să ajungi la ea din nou, și nici așa ușor! Gata, finito, linie trasă, punct! Ai înțeles? Acum valea, trebuie să ajung la firma ei. A rămas pe capul iubitei mele totul și nu prea se descurcă. Îmi replică Derek în schimb acru și trece pe lângă mine adunându-și telefonul.

-Pleacă de aici cu mașina sa în viteză și dau buzna în casa părinților lor, fiind țintit imediat de peretele din hol de către mama ei, nervoasă și plânsă, înțepându-mă cu un cuțit de tocat carne în gât.

Înghit în sec și ridic mâinile privind cu ochii mari lama care strălucește parcă să-mi facă în ciudă în dreptul beregății. Ridic privirea spre ochii femeii și dau de lacrimile sale îndurerate.

-Ai noroc că am de gătit, altfel te-aș castra chiar acum în holul acesta nenorocit pe unde îmi țopăia fata înainte să dea de un fustangiu ca tine! Ai pierdut-o înainte să o fi avut măcar! Vai de tine... Mi-e scârbă de asemenea persoane ca tine, băiete! Să știi atât de la mine, curând nu vei mai auzi de niciun membru al familiei ăsteia, clar?! Ne mutăm exact unde este și Holy acum. Ai face bine să nu mai apari în viitorul apropiat pe oriunde ne-am duce noi. Atunci chiar vei face cunoștiință cu prietenul ăsta! Îmi spune femeia și îmi ridică bărbia cu vârful lamei cuțitului ascuțit.

-Poftim? Cum adică vă mutați? Holy... Unde este Holy acum? Vreau să vorbesc cu ea și să clarificăm câteva lucruri! Trebuie să vorbesc cu ea! Răcnesc fără să vreau și femeia se dă în spate surprinsă.

-Ce spui tu, străine? Ha! Asta-i bună! Nu ai dreptul să mai vorbești cu fata mea vreodată în viața ta! Îmi mârâie femeia și scot hârtia din buzunar mândru privind-o înfruntător pe femeie, culmea, soacră-mea!

-Am tot dreptul din lume pentru că, actul ăsta va fi depus oficial la primărie azi de către mine și fără judecată de divorț, Holy îmi rămâne nevastă! Judecată pe care oricum n-ar câștiga-o, pentru că voi refuza orice cerere venită din partea ei pe tema divorțului! Și, pe deasupra, am o familie bună prietenă cu toți judecătorii pricepuți ce ne-ar putea despărți pe mine și pe fata dumitale. Așa că, dragă soacră, fă bine și spune-mi locația iubitei mele neveste ca să clarific niște chestii cu ea, pentru că eu de aici nu mă mișc până nu dau de ea! Îi arunc în față femeii care leșină la finalul discursului meu și mă ia panica.

O mașină se aude de afară și Derek începe să vorbească dinainte să deschidă ușa.

-Mamă, să nu cumva să îi spui nemernicului de... HELL! MAMĂ! Urlă prietenul meu așa bun când o vede pe soacră-mea leșinată în hol și pe mine cu actele de căsătorie în mână.

-Ei, cumnate, zi-mi unde o țineți ascunsă pe nevastă-mea sau îl leșin și pe tata socru cu asta! Spun și flutur actul de căsătorie în aer în fața ochilor lui.

Mă privește nervos și îmi dă un număr de telefon, luând-o apoi pe maică-sa în brațe și punând-o pe canapeaua din sufragerie.

-Sună acolo și dacă nu vrea să vorbească cu tine, dă-i niște timp! Și asta să nu crezi că înseamnă că te ajut sau că sunt de partea ta! Mi-ai făcut sora mai mică să plângă, te snopesc în bătaie cu prima ocazie! Acum ieși din casa mea și lasă-mi părinții în pace, altfel chem poliția! Îmi aruncă Derek din nou și înghit în sec.

Chiar am făcut-o lată de data aceasta!

Holy&Hell✅Where stories live. Discover now