40. bölüm

9.6K 730 243
                                    

Ege'den

   Ellerimi cebime soktum havanın soğuk olması nedeniyle. Güneş baba özledim seni.

"Bak geçen sefer eve almamıştı bizi ona gazoz almadığımız için. Şu bakkaldan git gazoz al." Yanımda dedikoducu kadınlar gibi bir susmayan Yunus'un yüzüne tuhafça baktım. "Ben niye alıyorum?" diye sordum alayla. Aklı sıra bana kakalıyacak bende susacam. Ay pardon onun aklı yoktu değil mi.

"Kimseye söyleme ama benim param yok," diye fısıldadı bir elini kulağıma koyup kafasını da kulağıma yaklaştırarak. "Olum cümle alem biliyor zaten paran olmadığını," dedim gülerek. Kafasını geri ittirdim ve markete girdim. Elime gazozu alırken aklıma gelen yaramaz planlarla topuğumun üzerinde Yunus'a döndüm. Hemen anlamış ve sırıtarak yanıma yaklaşmıştı.

Yarım saat sonra

   Kapıyı tıklattım ve poşetteki gazoza bakarak sırıttım. Kapı açıldığında Emir kapıya yaslandı ve tek kaşını kaldırdı. "Gazoz?" Sırıtarak elimdeki gazozu ona uzattım. Elimden gazozu alarak içeri koştu. Yunus'la beraber hızla ayakkabılarımızı çıkarıp tuvalete koştuk ve kapıyı kitledik. İçeride kükreyen dinazoru duyduğunuzda bize hak vereceksiniz.

"ULAN BU SU!"

Aleyna'dan

  
   Elimdeki CD ile birlikte Kevser'in kapısını tıklattım. Kapıyı bir manken edasıyla açtığında kafasına vurdum ve homurdandım. "Kıvırtacağına gidelim hadi." Güldü ve göz devirip dışarı çıktı. Kapıyı kapatıp yan yana yürümeye başladığımızda elimdeki CD'yi aldı. "Vay korku filmi almışsın." Kafamı salladım ve saçımı geriye savurdum. "Tabii ki korku filmi aldım. Bu gün Masalda kalıcaz nasıl olsa." Kevser muzhipçe bakıp sırıttı. "İstediğimiz kadar çığlık atalım diyorsun yani?" dedi amerikan dublajlı sesiyle. "Evet," dedim bende robot sesiyle. Gülüp Masal'ın evine vardığımızda aynı anda bağırdık. 

"Hey güzelim aç kapıyı da eve girelim."

Masal'dan

   Kızlar içeri girdiğinde gülerek kapıyı kapattım ve saçlarımı karıştırarak içeri girdim. Yüzümdeki bu silinmeyen sırıtışın sebebini sormalarını beklemiyordum çünkü bana itiraf ettiği anda gidip onları aramış ve sürekli çığlık atıp durmuştum. İki gün geçmesine rağmen evden çıkmamış ve sürekli markete giden komşumu pencereden gizlice izlemiştim. Tabii markete gitmeden önce uzun bir süre ıslık çalarak evime bakıyordu.

"Hangi filmi aldınız bakayım." Yan yana oturan ikilinin dizlerine uzandım ve CD'yi incelemeye başladım. "Bana bakın çok fazla çığlık atmayında komşum merak edip gelmesin utanıyorum," diye mırıldandım CD'nin kapağına bakarken. Kapağını bile özene bözene yapmışlar. Resmen bağırıyor ben korku filmiyim benden uzak durun diye.

   Kızlar içerde oflarken mısılarımızı ve içeceklerimizi içeri getirdim. Her seferinde Aleyna'ya da alıyordum ama o yemiyordu. Buradaki asıl amacım iyi biri havası verirken aynı zamanda çıkar sağlamak. Kısacası onunkini de ben ve Kevser yiyorduk. Ayı biz.

   Filmi başlattığımda bir sorguladım. Bir filmin başına neden böyle bir fon müziği koyarlar? Amacınız adrenalin değil mi sizin? Neden daha baştan izleyenleri kalpten götürmeye çabalıyorsunuz? Te Allahım ya ne değişik insanlar var.

Emir'den

   Pufumun üzerine biraz daha yayılıp gazozum eşliğinde filmi izlemeye devam ettim. Şu Masal'a bir öğretemedim perdeyi kapatmasını. Üçümüz üç pufu da pencerenin yanına çekmiş kızların izlediği korku filmini bizde izliyorduk. Ne akla hizmet böyle korkunç bir film aldılar merak ediyorum.

| Bilinen Anonim |Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin