31. bölüm

10K 725 185
                                    


   Şuan bahçede oturmuş birbirimize delici bakışlar gönderiyorduk. Sağımda Aleyna solumda Kevser bağdaş kurmuş karşımızda oturan komşum ve komşumun arkadaşlarına -adları Ege ve Yunus'muş-  birazdan oynayacağımız oyun nedeniyle gözlerimizi kısmış bakıyorduk. Sebebi ise bizden korkmaları içindi. Sırıttıkları göz önünde bulundurulursa sanırım işe yaramıyordu.

   Yanımda duran tabu kartlarını alıp ortamıza koydum. "Önce hangi takım başlıyor?" diye sordum ve beklemeden kendi kendime cevap verdim. "Saol biz mi başlayalım? Çok centilmensiniz."

   Düşmanlarım gülerken göz kararıyla ilk önce Kevser'i seçtik anlatması için. Kevser ayağı kalkarken karşı takımdan da Ege kalkıp Kevser'in yanlış kelimeleri kullanıp kullanmadığını görmek için yanına geçti.

"Başlıyorum kuzular?" Heyecanla kafamızı sallayıp beklemeye başladık. Kevser derin bir nefes alıp arkadaki kağıdı çekip ters çevirdi ve kelimelere göz attıktan sonra kafasını kaldırıp bize baktı. "En fazla insan ölümüne yol açan hayvan hangisidir?"

   Aleyna gülerek "Masal," dedi. Kafasını yavaşça vurduğumda bana dil çıkardı. Büyümüşte bana dil çıkarıyor. "Sivrisinek?" dedim gözlerimi kocaman açarak. Kevser "Yes," diye bağırıp diğer kağıda geçti.

"Hokus?" Aynı anda Aleynayla "Pokus," dedik. Tabu oynarken herkeste oluyordu sanırım bu, sürünerek daha çok  yaklaşıyordum ve oyunun sonunda bir bakmışım ki, anlatan oyuncunun bacağına yapışmışım.

"Aleyna?" dedi gülerek Kevser. "Tilki," diye cevap verdiğimizde üçüncü doğrumuz da cepdeydi. "Bakın şimdi bu biraz zor."

"Gönder gelsin," dedi Aleyna ellerini birbirine sürterken. "Yada dur çok kolay lan," dedi yüzünü buruşturarak Kevser. "Osmanlı'da ilk kurulan banka?" Aleyna'yla birbirimize bakıp kaşlarımızı çattık. Normalde sorsalar hemen bilirim ama şimdi sorunca aklıma gelmedi yalanını mı desem acaba. Milli klişe yalanımız.

"Hadi hadi!" diye tepinirken Kevser, alarm sesi duyuldu. Sürenin bittiğini bize bildiren alarm sesi.

"Üç tane bildiniz." Alayla konuşan komşuma biraz daha zorlasam lazer çıkartcağım delici bakışlarımı attım. "İzleyin ve görün, kızlar."

"İzliyin vi girin kizlir," diye dalga geçtim ağzımı yamultarak. "Hayatın boyunca öyle kalırsan görürsün," diyen Yunus'a döndüm. "Neyi görürüm?" Ağzını açtı ama birşey söylemeden kapatıp yüzünü buruşturdu. Anlatma sırası komşumda olduğu için çoktan ayağa kalkmış komşuma baktım. Tuhaf bir şekilde bakıyordu bana. Hafif kaşlarını çatmış ağzı açık bir şekilde. Ege Emir'in koluna vurduğunda silkelenip önüne döndü. "Hadi abicim neyi bekliyorsun?"

   Komşumun yanında durma görevini zorla bana verdiklerinde ayağa kalkıp komşumun yanına ilerledim. Aslında zorla falan değildi. Sanki beni zorla ayağa kaldırıyorlar gibi bir görünüm vermek istemişti(m)k. Önceden kararlaştırmıştık bunu. Yani birkaç dakika önce sadece kaş ve göz hareketleriyle.

   Yanında dikiliğimde erkeklere kısa bir bakış atıp elindeki kâğıtlara bakmaya başladı. Elimdeki telefondan kronometreyi başlatıp "Başla," diye bağırdım. Neden bağırdığımı da bilmiyorum. Sanırım heyecan yapsın ve hiçbir şey anlatamasın diyeydi.

   Üç tane bildiklerinde daha sürenin yarısındaydık ki allahtan şuanki anlatmaya çalıştığı kelime kolay değildi. Kapitülasyon. Aslında çok kolaydı ama, yasaklı kelimelerden dolayı anlatamıyordu. Ben mi? Bense "Ehehehe bilemedi ki!" diye dalga geçiyordum hepsiyle. "Bu ne biçim oyun lan!" diye homurdandı Emir. Ay pardon komşum. "O biçim oyun," diyip omuz silktim. Gözlerini kısarak bana baktı ve erkeklere dönüp anlatmaya çalıştı.

"Hani yabancı devletler mesela boğazdan geçerken bedava geçiyorlar ya, buna ne deniyor?" dediğinde dünden hazır olduğum için hemen bağırdım. "Tabu tabu! Yasaklı kelimeleri söyledin! Hem de iki tane!" Zıplayıp tuhaf dansımı yaptıktan sonra kâğıtları almaya çalıştım ama geri çekti. "Hayır ben yasaklı kelimeleri kullanmadım." Kaşlarımı çatarak ellerimi belime koydum. "Yalancı! Boğazlar ve yabancı devletler yasaklı kelimeydi!"

Gülerek omuz silkti. "Hayır değildi." Gözüm seğirirken elimi açıp gözümle kâğıtları işaret ettim. "Ver bakalım onları bana. Yasaklı kelimemiymiş değilmiymiş görürüz."

Kafasını iki yana sallayarak yavaş yavaş geri gitmeye başladı. Arkamı dönüp kızlara göz kırptım. Ayağa kalkıp parmaklarını kıtlatarak yanıma gelmeye başladılar. Abi ben parmağımı da kıtlatamıyorum! Böyle vaziyetin...

   Ben komşuma doğru yavaş yavaş adımlarken kızlar koşarak arkasına geçti ve her iki kolundan tuttu. "Sen kim köpek hile yaparsın?" dedim parmağımı tehtidkarca sallayarak. Güldü ve erkeklere döndü. "Bir el atsanıza abicim."

   Ege ve Yunus koşarak yanımıza geldi ve ne olduysa gözlerimi kapatıp açana kadar olmuştu.

   Yunus Aleyna'nın kapşonlusunu kafasına geçirip iplerini çekmiş ve bağlamıştı. Tabi Aleyna'da ellerini önüne uzatmış zombi gibi yürürken su şişelerine takılıp poposunun üzerine düşmüştü. Kevser'e gelirsek... Kollarını tutan Ege'nin kollarını ısırmaya çalışıyordu ki beceremiyordu. En son tekrar bir göz attığımda Ege'nin Kevser'i, Yunus'unsa Aleyna'yı omzuna ters bir şekilde attığını gördüm.

"Adamlarına söyle bıraksınlar kankalarımı," dedim komşumun önünde durup kollarımı göğsümün altında birleştirirken. "Peki buna beni kim zorlayacak?" diye sordu hafif bana doğru eğilip. Alnına bir fiske attıktan sonra dil çıkardım. "Ben seni koca domuz burnu!"

   Arkamı döndüğüm gibi koşmaya başladım ki beşinci adımımda bacaklarımdan tutup beni de omzuna ters bir şekilde attı. Parmağımla sırtının kenarından karnına dokunmaya başladım tiki olması umuduyla. Ama kıpırdama dı bile.

   Pes edip kafamı kaldırdım ve kızlara baktım. Kevser homurdanıyor,  Aleyna'da kafasındaki kapşonu yarım yamalak çıkarmış sadece gözleri gozükürken sırtına yumruk atıyordu.

   Elimi kaldırıp gülümsedim."Selam kızlar."




Bayram geldi~
Çok geç geldi bu yb biliyorum ama kişisel sorunlarım vardı ve güzel yazamazdım bu yüzden atamadım ybyi. Bu bölümde güzel olmamış olabilir. Özür dilerim~

VE 10 BİN OKUNMA OLDUK SİZ CİDDİMİSİNİZ SJEKDMSKDKSKDJ
Ben 100 okunma olduğumuzda ne kadar sevindiğimi hatırlıyorum. Oy sayısı şuan 900 küsürlerde. Beni ne kadarutlu ettiğinizin farkında mısınız? Hayal bile edemezdim buraya kadar gelebileceğimi.

Sizi seviyorum canım okuyucularım💜💜 Çoooook seviyoruuum😘💜💜

| Bilinen Anonim |Where stories live. Discover now