12. BÖLÜM

12.9K 821 66
                                    

   Okuduğum sayfayı çevirdiğimde, kitabın bitmesi görmem ile suratım düştü. Ne ara bitmişti bu kitap? Okumadığım son kitabı da bitirdiğime göre, evde okuyacağım kitap kalmamıştı. Buda demek ki, okul açılana kadar sıkıntıdan patlamak istemiyorsam, hemen şimdi gidip yeni kitaplar almalıydım.

   Yanıma aldığım bir miktar para ve elimdeki su şişemle dışarı çıktım. Hava sıcak olduğu için daha hızlı susuyordum, bu yüzden de su şişem olmadan dışarı çıkmıyordum.

   Kitap Fuarın'ın önüne geldiğimde telefondaki şarkıyı değiştirip içeri girdim. Kitap bakarken piyano müziği dinlemek de ayrı bir hobimdi.

   Kitaplara parmaklarımı sürterek ilerlerken bir kitap dikkatimi çekti. Siyah bir kapağı vardı, açıkçası merak etmiştim. Elime alıp kitabın kapağına bakmadan arkasındaki özet kısmını okudum. Kitap alırken kitabın ilk bir kaç sayfasını okurdum, bu alışkanlık gibi birşeydi. Yazarın yazma şeklinin bana hitap edip etmediğini bu şekilde anlıyordum.

   Dikkatimi çeken siyah kapaklı gerilim kitabının yanında bir kaç kitap daha aldım. Hepsini üst üste koymuş, kitapların arasında gezmeye devam ediyordum. O sırada dikkatimi birşey çekti. Çalışmak veya kitap okumak için konulan masaların birinde tanıdık bir yüzle karşılaştım. Hayatım klişeler üzerine dolu olduğu için, kim olduğunu tahmin etmeniz pek de zor olmadı değil mi?

   Elinde iki eliyle tuttuğu kitabını okurken, yan profilinin ne kadar güzel olduğunu düşündüm. Sadece yan profili değil, çocuk başlı başına güzel.

   Oturduğu masada bir fincan ve birkaç kitap daha vardı. Fincan da sanırım kahve vardı, tam net seçememiştim. Okuduğu kitabın adını merak ettiğim için bir öne doğru değildim. Kitaplığın kenarında gizli gizli ona bakıyordum. Kitaplığa tutunarak biraz daha eğildim, çünkü çok akıllıyım. Ne kadar eğilirsem o kadar kolay görürüm mantığı var bende.

   Destek aldığım ve yaslandığım yer birden yerini boşluğa bıraktığında bir an dengemi kaybettim ama hemen toparlandım. Herkes bana döndüğünde, gergince gülümsedim.

   Az önce koca kitaplığı devirip herkese rezil mi olmuştum yani ben?

Oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın. Bunlar benim için çok değerli💕

  

| Bilinen Anonim |Where stories live. Discover now