33.

7.6K 260 5
                                    

Už dvě hodiny se dívám do stropu a nemůžu usnout. Není to bolestí, ale prázdnotou, kterou pociťuji. Nevím proč a za jakých okolností jsem se k ní dostala, ale nelíbí se mi to. Přijdu si jako tělo bez duše, jako bych neměla pro co žít, pro co dýchat. Bylo to nesnesitelné. Chtělo se mi z toho brečet. Proto jsem vstala a rozhodla  se umýt si obličej, ale ve dveřích jsem se pozastavila, opřela o trám a nechala máčet tváře slzami.

Pohled Shawna

Hned, jak jsem přišel od Layly, smetl jsem všechny ty složky na zem.  Byl jsem neskutečně nasraný, nechtěl jsem, aby tohle viděla, ale byla to moje chyba, neměl jsem si jí vodit do pokoje. Nechápu, co mě to napadlo, myslel jsem, že všechno proběhne hladce.
Přešel jsem ke skříni, přestrojil se do sportovního a odešel si zaběhat.
V areálu nikdo nebyl, a ani jsem se nedivil, protože bylo něco po desáté a většina lidí už spí. Je to takové neobvyklé, protože  jsme často v tuto dobu popíjeli a povídali si ve společenské místnosti. Dělali jsem to skoro pořád, ani nevím, kdy jsme naposledy měli takovou sešlost. Už to bude dlouhá doba. Chybí mi to, neviděl jsem své partnery a přátele z ostatních týmů měsíce.  Bohužel na to není čas. Teď, když má konečně Joseph projekty a mapy  Declana, dostane se skoro všude, to znamená, že nás čeká ještě mnoho potyček s cizími gangy. Joseph chce mít každého člověka pod kontrolou, ať už se jedná o drogové dealery, prodejce zbraní, prodejce dívek a ostatních, prostě každého, kdo má co do činění s naší prací. Chce vydělávat co nejvíce peněz, protože ty jsou jeho rodina. Nemá nic než nás. Jeho manželka zemřela a děti spolu neměli. Nesnáší, když někdo upřednostňuje rodinu před gangem, proto zabíjí všechny naše milované. Naštěstí se mi podařilo rodiče a sestru uchránit. Jsou v bezpečí v Kanadě a já je tajně navštěvuji dvakrát do roka. Cody má jen sestru a ta je zapletená do sraček, takže nevím, jak to s ní skončí.
Jsem zvědavý, jak to bude s rodiči Layly. Respektive její matky a Dereka, ale mám takový pocit, že je nečeká nic pěkného. Je na nic, že Lay s Tessou neuvidí své rodiče, ale do té doby než je odvedu, doufám že jim to dojde.
Taky je na hovno, že se obě potkají s dalšími třemi holkami. Všechno jde do hajzlu zrovna v tu nejhorší chvíli.
Zastavil jsem se v běhu, urovnal si čelenku ve vlasech a otřel si zpocené čelo. Podíval jsem se na hodinky, které ukazovaly jedenáct hodin. Ještě jsem se protáhl a a vypravil se do svého pokoje. Cestou jsem se zastavil před dveřmi, které vedly k Lay. S povzdechem jsem se rozhodl jí zkontrolovat. Potichu jsem vešel dovnitř a děkoval bohu, že nechala lampičku na nočním stolku rozsvícenou. Znepokojilo mě, když jsem zjistil, že postel byla prázdná.  Otočil jsem se doprava a spatřil ji, jak leží schoulená ve dveřích. Pokroutil jsem nad ní nechápavě hlavou a odnesl ji do postele. Když jsem ji položil pootevřela své krásné oči.

„Promiň, neměla jsem žádné právo to číst," zašeptala a já ji přikryl.

„To něměla, ale stalo se. Nebudeme to dále rozebírat. Teď se hlavně vyspi."

„Shawne?"Zastavila mě její slova ve dveřích.

„Ano?" zeptal jsem se, ale odpovědi se mi nedostalo, protože už oddechovala. S menším úsměvem na rtech jsem za sebou zavřel  a namířil si to do své koupelny.


Pohled Layly

Vzbudila jsem se s bolestí celého těla. Obezřetně jsem se protáhla a podívala se na místo, kde jsem usnula. Trochu jsem se pozastavila nad tím, že jsem se probudila jinde. Zřejmě jsem náměsíčná. Pokrčila jsem nad tím rameny a namasírovala si krk.

„Tady je moje oblíbená pacientka," vkročil dovnitř Dean s notebookem, knížkami a  pozitivní náladou, která mi navodila úsměv na tváři.

„To už jsem oblíbená jo?"

„Si piš," řekl, usedl vedle mě a položil věci na volnou část postele.

,,Tady máš všechno co potřebuješ na relaxování, když tak tam mám pár filmů stáhnutých, takže máš z čeho vybírat. Akorát nevím, jak ty knížky, moc toho nemám, a ani nevím co čteš, ale jelikož jsem gay, tak to nebude snad tak strašné."

„Děkuji ti moc, jsem ráda, že se pro mě takhle obětuješ. Ale i tak se musím zeptat, kde bereš čas na čtení?"

„Tak různě, jsem ošetřující, takže jsem většinu času tady. Neříkám, že čtu hodně, to ne, ale i tak si chvilku najdu."

„Chápu," usmála jsem se a on mi začal  přelepovat náplast.

„Hojí se to dobře, jestli vyjde to co kluci vymysleli, myslím tím, že ti získají čas, tak budeš brzy zdravá jako rybička."

„Tak to jsem ráda."

„Věř, že já taky, jen mi potom budeš chybět," usmál se smutně.

„Neboj, já ti jen tak pokoj nedám," mrkla jsem na něj provokativně.

„Hele myslíš, že by se za mnou mohla stavit Tessa?"

„Jelikož je devět ráno, tak ne, protože je na tréninku, ale hned ji za tebou pošlu, až přijde. Teď ti dojdu pro snídani."

„Díky," řekla jsem, ještě než zmizel na chodbě.


Snad Vám nevadí, že střídám pohledy Layly a Shawna, ale myslela jsem, že by bylo dobré dozvědět se něco nového o Shawnovi. A alespoň to příběh oživuje.
Tisíckrát Vám DĚKUJI za 55. místo ve fan fiknci, jste nejlepší!!!!!!
K.

MafiaKde žijí příběhy. Začni objevovat