Chapter 52

468 29 23
                                    

Pov Scorpius

'Pap?' vragen ik en Rose ongeveer tegelijk terwijl we fronen.

Ze kijken allebei kort naar ons, maar snel kijken de vader elkaar weer vol haat aan. Behalve McGonagall, weet niemand in de kamer wat al deze ophef was.

'Wat is er aan de hand? Is er iets mis?'

Nee, Scorpius in tegendeel. Ik wil jullie feliciteren'.

Heel even stopt mijn hart. Ze bedoeld toch niet? Ik denk terug aan de kus die we hadden gehad. Ik was bang dat ik aandrong, maar toen ze me terug kuste was ik opeens de gelukkigste jongen op aarde. McGonagall zou ons toch niet feliciteren voor dat. Misschien denkt ze dat dit de ophef tussen de families Malfoy en Weasley eindelijk zou ophouden tussen ons en wil ze ons daarvoor feliciteren. Maar ik kan me niet voorstellen dat McGonagall zo dom zou zijn om te denken dat dit alles in het verleden goed zou maken. En er is nog niet tussen ons. We hebben alleen gezoend.

'W-Waarvoor?' stotter ik terwijl ik duim op een ander antwoord dat er in mijn hoofd zat. Door mijn ooghoeken kijk ik naar de vader van Rose. ik zie meteen dat er veel gelijkenissen tussen Rose en haar vader. Blauwe ogen, vurig rood haar, sproeten een teint, zeer lang en slank. Ze heeft vast ook andere eigenschappen van hem geerfd. Vader zei altijd dat de familie Weasley's net zulke oren net zo rood werden als hun haren. Wat nogal vaak bij Rose voorkomt, dus waarschijnlijk is het waar. De vader van Rose heeft echter ook een lange neus, lang met grote handen en voeten. De rest zou Rose van haar moeder hebben geerfd.

Maar wat me echt boeit is zijn norse gezicht, net zo nors als dat van mijn vader. Mama wilde altijd dat er vrede tussen hun zou creëren door ze een paar keer per jaar uit te nodigen, maar ze praatte nooit tegen elkaar en sinds mama dood is kwamen ze ook niet echt in contact.

'Zoals jullie weten reiken we elk jaar nieuwe Head boy en Head girl badges uit. Er was dit jaar weinig ophef wie het zouden zijn, jullie zijn zo ongeveer mijn beste studenten en komen weinig of niet in de problemen. Volgende jaar op jullie eerste schooldagen mogen jullie met trots onze eerste jaars rondleiden en rondes door de school lopen. Ook mogen jullie vanaf het volgende schooljaar de speciale badkamer gebruiken en zullen jullie bedtijden langer worden, door jullie rondes moeten jullie sowieso later naar bed dan de andere kinderen. Zo'n badje bestaat uit veel verantwoordelijkheden en daarom moet zoiets ondertekend worden door een ouder of voogd'.

Naast mij zit Rose al te springen van blijdschap terwijl ik alle woorden nog aan het verwerken ben.

'We worden samen Head boy en Head girl is dat niet geweldig' roept ze uit en uit enthousiasme vergeet ze dat onze ouders voor onze neus staan. Ze springt naar me toen en zoent me. De zoen duurd hooguit drie seconde, dan gaan haar ogen wijd open en kik ze beschuldigend naar haar vader. Maar haar vader kijkt niet naar haar, maar naar mij. Vliegenvlug staat hij op en rent naar mij toen. Ik ontwijk hem op het nipperte. Ik weet dat ik niet een gevecht aan kan gaan met de vader van het meisje dat ik leuk vind, dus sprint ik er vandoor, met de meneer Weasley op mijn hielen.

'Wacht maar tot ik je te pakken krijgt' schreeuwt hij en ik vreesde op het ergste.

Roses are red ~Scorose~ ✔Where stories live. Discover now