Chapter 18

473 29 10
                                    

Pov Scorpius

Vermoeid met een arm onder mijn hoofd kijk ik naar de professor. History of magic was niemands zijn lievelingsvak. Niemand kon meer dan vijf minuten naar hem luisteren of je zou in slaap vallen. Professor Cuthbert Binns was hartstikke saai en hartstikke dood. Hij bleef maar met z'n verschrikkelijke eentonige stem doorpraten over...ik heb geen idee waar hij nou over praat. Misschien de tovenaarsoorlog in 1687. Of was dat gisteren.

'Evan' fluister ik en Evan kijkt meteen om. Ik zag meteen zijn aantekeningen liggen en ik wist dat Evan waarschijnlijk de enige in deze les zat dat zit te luisteren.

'Ik moet vanmiddag je aantekeningen lenen voor het huiswerk dat we straks krijgen, bedankt'.

'Wordt het geen tijd om je eigen aantekeningen te maken'.

'Of ik heb gewoon een hele goede vriend die me straks gaat helpen met mijn huiswerk...O, en BTW, Mara en Silke staren naar je'.

Vanaf Evan's ooghoeken kijkt hij naar Mara en Silke die ongestoord door blijven staren. Het zou onmogelijk zijn geweest dat ze mij niet hadden gehoord. Ze zitten haast naast ons en ik praat best hard. Gelukkig is  Professor Cuthbert Binns oost Indisch doof en kunnen we rustig door met ons gesprek.

'Ze weten dat ik een vriendin heb' fluistert Evan nu wel zo zacht dat echt alleen ik het kan horen.

'Ik denk niet dat ze het geloven...en ik trouwens ook niet. Ik weet dat jij dit hele gebeuren voor ds gek houdt, maar Rose is als een open boek. Ik denk niet dat ze...iets voor je voelt als Mara en Silke'.

'Denk jij dat ze ook fake doet...Rose, maar zij is zo braaf en zo'n typisch meisje dat van vaste en echte relaties houdt'.

Ik haal mijn schouders op. Misschien zijn ik en Rose geen vrienden, of eigenlijk weet ik het zeker. We kunnen elkaar niet uitstaan en ik vind haar dan ook alles behalve aardig, slim of wat al die andere kindjes op deze school van haar vinden. Ze is mega irritant. Maar ik ken haar wel al jaren en ik lees haar als een open boek. Vorig jaar vond ze Daven Clarkx leuk en alles wat ze toen deed doet ze niet bij Evan. Ze kijkt Evan nooit na als hij weg loopt en ze kijkt niet in elke reflectie die te vinden is of haar wilde haren wel goed zit of hij kleren wel zonder kreukels zitten.

'Vraag het, en als ze je niet leuk vind dan vertel je haar ook de waarheid. Rose vind Mara en Silke ook niets dus het zal me niets verbazen dat ze het toneelstukje wil blijven opvoeren'.

Roses are red ~Scorose~ ✔Where stories live. Discover now