Chapter 10

480 33 1
                                    

Pov Scorpius

We zitten weer in de Hogwarts Express. En zoals altijd beginnen we meteen met elkaar irriteren. Met als resultaat dat de mensen die de Hogwarts Express komen schoonmaken onze coupé niet moeten vergeten. Dan schuift de deur van onze coupé open en staan we voor heel even stil terwijl mijn hand arm nog steeds om Fabian's nek ligt terwijl ik met mijn andere hand door zijn haar aan het wrijven was en Evan die met een kussen op de bank van de coupé staat. De twee meiden kijken ons aan.

Evan is de enige die na een tijdje begint te bewegen voor ons onverwacht bezoek.

'Let maar niet op die twee sukkels, maar kan ik je ergens mee helpen'.

De twee meiden beginnen te giechelen en vanuit mijn linkeroog kan ik zien dat Fabian met zijn ogen rolt. Ik probeer mijn lach in te houden. Evan was weer eens meiden aan het versieren. En hij had nog niet eens zo'n gekke smaak betreft deze twee.

'Ik ben Silke en dit is mijn vriendin Mara...Alle coupés zijn vol, dus we vroegen ons af of we bij deze drie knapperds mochten gaan zitten' zegt Silke terwijl ze zoveel mogelijk oogcontact met Evan houdt.

'Tuurlijk...Tuurlijk meiden' antwoord Fabian voor Evan. 'Maar helaas is er hier maar plek voor vier, dus er moet iemand op Evans schoot zitten'.

De meiden keken elkaar aan. Zonder woorden hadden ze een discussie wie op Evans zijn schoot zou gaan zitten, maar geen van beiden hadden gedacht dat het Fabian was dat het zou zijn. Zodra de meiden zich omdraaiden zagen ze Evan zitten met Fabian op zijn schoot. En mij natuurlijk, terwijl ik zo rood werd als het maar zijn kan doordat ik mijn lach in probeer te houden.

De meiden gaan zonder een woord te zeggen zitten en kijken elkaar zwijgend aan.

'Een Gryffindor dus...is het een beetje leuk daar' begint Fabian het gesprek. De meiden hebben een nors gezicht en kijken boos. Toch doen ze hun uiterste best om vriendelijk te klinken.

'Ja' antwoord Silke. Je zag aan haar dat ze een hoop meer wilde vertellen, maar dan ze haar inhield. Silke had kort blond haar en best wel saaie blauwe ogen. Ze was net zo klein als Fabian. Ze zou aantrekkelijk zijn geweest als haar gezicht er niet zo uitzag alsof ze iets heel vies rook.

Mara was ook al zo'n geval. Ze was wel wat langer. Sproetjes en een wipneusje. Haar lange zwarte haren zaten strak in een staart. Ook zij keek Fabian met een niet zo aardige blik aan.

Roses are red ~Scorose~ ✔Where stories live. Discover now