Chapter 48

401 27 9
                                    

Pov Scorpius

Ik weet dat je niet dom bent, en dat je er waarschijnlijk al lang achter bent gekomen dat ik een nieuwe liefde heb. Misschien kan dit nogal lastig zijn voor je, het is immers nog niet zo lang geleden sinds het allemaal gebeurde. Maar ik wil je even vertellen dat het een aardige, liefdevolle vrouw is. Ilyse Dyrus is  haar naam, als je dat jezelf afvroeg. Ze werkt bij me op mijn afdeling en... nou ja, ik bespaar je alle details. Ik zou graag willen dat je thuis zou komen om haar te leren kennen. Het wordt aardig serieus, en ik denk dat het handig zou zijn als je haar eerst zou ontmoeten. Want, wie weet wordt het op een dag je stiefmoeder. Ze heeft zelf ook een dochter, ze zit waarschijnlijk in hetzelfde jaar als jou. Gryffindor, maar ik kan er naast zitten. Haar naam is Silke Dyrus. Ilyse haar huidige vriend had het met haar uitgemaakt nadat ze erachter was gekomen dat ze zwanger was. Daarom besloten ze maar haar eigen achternaam te geven. Hoe ironisch zou het zijn als je elkaar gewoon al de tijd hadden gekend?

Ik hoop dat je naar huis komt, maar dat ligt allemaal en jou en of je er al klaar voor bent. Ik wacht op antwoord.

gr. Papa

Ik doe me best om niet meteen naar Silke toe te rennen en haar bij haar haren te grijpen. Haar moeder zou waarschijnlijk nog erger zijn dan haar dochter. Evan en Fabian komen er snel achter dat er iets mis is, en slepen me de grote zaal uit voordat ik de eerste en beste die ik tegenkom een mep verkoop. Niet erg netjes van mij, maar er moet toch iets zijn wat ik aan mijn woede kan doen.

'Wat is er?' vraagt Fabian als we uit gehoorafstand zijn. Zijn kleine, grijze ogen kijken nieuwsgierig en nerveus. Een fractie van een seconde kijkt haar naar Evan, die een beetje zijn hand aanraakt omdat ze mij vasthouden. Ik heb medelijden met hem, want het is overduidelijk dat het nooit iets tussen hem zouden worden. Als gun ik Fabian alle liefde die hij nodig had.

'Hij heeft een nieuwe vriendin' schreeuwde ik. Wat had het eigenlijk voor zin om me helemaal hier naartoe te sleuren. Met mijn woedende stem kwam ik overal bovenuit. Mijn stem is niet bepaald de perfecte stem om mee te schreeuwen, dan komen er allemaal hoge klanken uit, omdat de baard in de keel niet zo bij mij had gewerkt. Dus ga ik maar weer verder naar mijn gebruikelijke stem.

'Hij heeft een nieuwe vrienden. Ilyse Dyrus, moeder van Silke Dyrus. Hij wilt dat ik naar huis kom om haar en haar dochter te ontmoeten'.

'Maar dat is, en ik zal eerlijk zijn, afschuwelijk. Voor Ilyse. Wie wilt er nou zo'n kind. Weet Ilyse trouwens dat haar dochter zich kleed als een 99 cent, uit de kleren hoer. (A/N: Sorry voor d taalgebruik, maar het is moeilijk om zoiets netjes te verwoorden)'.

Ik moest even lachen om Fabian. De meeste jongens keken graag naar Silke, maar bij Fabian was dat natuurlijk een uitzondering. En voor mij natuurlijk, er was maar een meisje waar ik oog voor had.

'Ik hoorde trouwens dat de Weasley's ook blijven'.

'Sorry pap, heb plannen'.

Ik ontwaak me uit hun grijp en loop direct af op Rose. Nu is mijn kans, en ik zal ze niet meer verpesten. En voor het eerst in mijn leven stortte ik mijn hart uit.

Roses are red ~Scorose~ ✔Where stories live. Discover now