Chapter 32

408 28 7
                                    

Pov Scorpius

Ik en mara hadden een enorme goede relatie met elkaar, vooral omdat Silke nu uit het leven van Mara was. Maar hoe goed ik en Mara ook met elkaar konden opschieten, en hoe goed Mara ook kon zoenen...het was meer een vriendschappelijke relatie. Ik weet niet eens waarom ik in eerste instantie 'ja' had gezegd. Maar wat gebeurd is, is gebeurd. En ik vind het leuk om met haar te zijn. Zolang mijn vrienden er ook zijn, net een vriendengroep

Rose en ik hebben elkaar al een paar dagen niet gesproken. Precies vier dagen geleden had ze me vertelde wat er eigenlijk aan de hand was, en ik voelde me bedrogen. Alsof ik inplaats een hele zomer met Rose kon hebben gehad, maar ik inplaats daarvan zat te mokken op mijm bed terwijl de tranen maar bleven stromen. Daarnaast zou het niet eerlijk zijn geweest voor Mara. En als al het liefdesverdriet hetzelfde is, zou ik het niemand toewensen.

'Geen Rattenstaarten in de ketel, Scorp...pas op het einde als het mengsels smaracht groen is geworden' zegt ds zachte stem van Mara. Ze kijkt me met een moederlijke blik aan, ik lach naar haar..en ze lacht terug. Mara is mooi. Mooier dan mooi. Zonder al dat make-up enzo zag je pas echt het meisje dat Mara eigenlijk was. Soms heb ik het vermoeden dat er meer aan de hand is, maar dan lacht ze weer zo mooi en begint haar ogen te twinkelen en weet ik dat het goed zit.

Nog geen tien meter van mij vandaan zit Rose. Net zoals Mara veranderd. Alles bij haar is..vrouwlijker geworden. 'Een laatbloeier' grapte ze een keer met vrienden. Misschien was het omdat ik een jongen was, maar dat Ashley en nog twee andere meisjes begonnen te lachen, begreep ik daar helemaal niets van. Rose was van haar zit-nooit-eens-goed haar naar een bos vol krullen gegaan. Zoal haar moeder, maar dan nog veel meer. Dat kon je doen bij een Muglle kapper in Londen. Je moest dan naar iets van permanent vragen en dan gooien ze een goedje in je haren. Een soort van toverdrank eigenlijk. Ashley was er dol op, en een hele boel jongens. Niet dat ik jaloers ben ofzo..pfff, nee.

Kyle Adams. Sinds kort hebben ze elkaar leren kennen en het klikte meteen tussen hen. En hij was een flirter, dat zag je op het eerste moment. Hij fluistert iets in Rose haar perfect gevormde oren en ze begint met haar vriendelijke en aanstekelijke lach te lachen. Haar linker hand gaat beweegt naar haar linker oor en verdwijnt even in haar haren. Ze schuift wat haar achter haar oren. Ze vind hem leuk. Ik wist het
dat doen meiden toch altijd als ze iemand leuk vinden. Niet dat ik het erg vind.

'Scorpius...let nou eens op, waar zit je met je hoofd'.

Dan herriner ik me opeens waar ik ben. Potion les, samen met Mara een ingewikkeld drankje aan het maken.  Shit.

Roses are red ~Scorose~ ✔Where stories live. Discover now