Kapitola 49. - Poslední viteál

2.7K 191 24
                                    

Oba dva byli nuceni se od sebe odtáhnout, ačkoliv si přáli, aby v této chvíli mohli setrvat věčně. Harry se na Severuse pousmál a muž chlapci pomohl na nohy.

,,Musíme odsud co nejrychleji pryč," řekl rozhodným hlasem a vjel rukou do kapsy svého hábitu, z níž vytáhl stříbrnou látku. ,,Jsi v pořádku? Zvládneš to?" Docházel jim čas. Voldemort nebo kdokoliv jiný se tu mohl každou chvíli objevit.

,,Jasný. Jsem jen trochu rozlámaný, ale nic mi není. Jak odsud chceš utéct, když tu všude hlídají smrtijedi?" zajímalo Harryho.

,,Vezmi si to," podal mu neviditelný plášť a chlapec překvapeně vykulil oči. ,,A přehoď si ho přes sebe. Půjdeš hned za mnou. Musíme být rychlí a nenápadní."

,,A ustavičně na pozoru."

,,Nech si ty vtípky."

,,Hledal jsem ho snad všude. Ani ve snu mě nenapadlo, že bude u tebe," podotkl Harry a usmál se. Severus ho chtěl napomenout, aby byl zticha, ale když se otočil, Harry byl pryč. Dobrá. Teď se odsuď musí dostat, aniž by smrtijedi pojali podezření.

,,Pojď," pobídl šeptem Harryho a hodně otevřel dveře, aby mohl chlapec co nejrychleji projít. Severus šel hned za ním a zavřel za sebou, pokynul oběma smrtijedům na pozdrav a jako by nic se vydal zpět k hlavním dveřím, což ti dva nemohli tušit.

Kráčel rychle a doufal, že mu Harry stačí, o čemž ho v následující chvilce přesvědčil jemný dotyk na předloktí. ,,Už jsme skoro venku," zašeptal Severus a stiskl povolil. Nemohli jít vedle sebe celou cestu.

Jak se oběma ulevilo, když bez jakéhokoliv prozrazení došli ke dveřím! Severus se docela divil, že tu nikdo není, no patrně za to mohl fakt, že nebyla schůze.

Vyšli z domu ven, kde panovala tma a hustá mlha. Štěrk jim křupal pod nohama a Harry se nemohl dočkat, až budou v Bradavicích a jemu přestane nepříjemně bušit srdce.

,,Můžeš si to sundat," vyzval po chvilce Harryho, když už byli daleko od manoru. Chlapec si oddechl a plášť si svlékl, přičemž se zadíval Severusovi hluboko do očí. Do očí, jež byly tmavé jako dnešní noc, v nichž se odrážel měsíční svit a svítily v nich malé hvězdičky. Tak nádherné byly Severusovy oči...

,,Lumos!" ozvalo se náhle z křoví kousek od nich a vyběhla k nim Hermiona a hned za ní Ron. Harry překvapeně vykulil oči a Severus sebou trhl.

,,No ne, Harry!" rozzářil se Ron a pak se podíval na Hermionu. ,,Nic lepšího tě nenapadlo? To jsi rovnou mohla použít to tvoje mudlovské 'ruce vzhůru, nebo střelím!' Á, pan profesor. Nemáte čistý svědomí, co?" popíchl ho a Snape mu věnoval naštvaný pohled.

,,Nech toho, Rone," zakročil Harry, než se stačili navzájem uškrtit, ,,musíme do Bradavic, než zjistí, že jsem zmizel. Co vy dva tady vlastně děláte?"

,,Čekáme, až Ty-víš-kdo vyletí komínem," pronesl sarkasticky Ron a pak zalapal po dechu. ,,Harry, co kdybys ho zboxoval? Svaly máš a odvahu taky-" Harry děkoval Merlinovi, že je taková tma, protože přísahal, že je rudý jako rak.

,,Řeknu ti, Rone," vložila se do rozhovoru Hermiona, ,,ty tvoje nápady jsou čím dál pitomější!"

,,Tak vymysli něco sama, ty chytrolínko!"

,,Abych vše uvedla na pravou míru, Harry," ignorovala Rona a otočila se ke svému tmavovlasému kamarádovi, ,,pár lidí z řádu už je nejspíš uvnitř a my čekáme, než Voldemort zmizí. A ty drž zobák, Ronalde!"

,,Bezva. Dávejte pozor. My už musíme. Zkuste mi prosím třeba poslat patrona, že už míří do Bradavic. Hodně štěstí," rozloučil se s nimi rychle Harry, protože cítil, jak ho Severus bere za předloktí. Vzápětí už byli na bradavických pozemcích a co nejrychleji kráčeli k hradu.

,,Ne, půjdeme ke mně," zavrtěl hlavou Severus, když se Harry chystal zdolat zdlouhavé schody, ,,bude to rychlejší a méně namáhavější."

,,Proč ne," pokrčil rameny a vydal se za ním. Severus otevřel dveře od svého kabinetu a okamžitě přešel ke krbu. Počkal, než k němu dojde i Harry, a přeměřil si ho pohledem. ,,Co?"

,,Neměl bych ti spravit ten tvůj zlomený nos?"

,,Och - no, jestli se ti chce, tak jen do toho," pobídl ho Harry, který se najednou cítil nejistě. Snape vytáhl svou hůlku a namířil ji na Harryho nos.

,,Episkey."

Ozvalo se hlasité křupnutí a Harry hlasitě zasyčel bolestí. Bylo to velmi nepříjemné a prsty si přejel po nosu, který měl zase normální. ,,Promiň," zašeptal Severus a vtiskl mu na kořen nosu malý polibek. Podal Harrymu misku s letaxem a hned po něm vstoupil do krbu a odletaxoval se do ředitelny.

,,Harry, chlapče drahý!" to už ho vítal Brumbál a div ho neobjal. ,,Takže jste to zvládli. Severusi, jste v pořádku?"

,,Samozřejmě," odpověděl úsečně profesor lektvarů.

,,Pane, Voldemort tu může být každou chvíli. Musíme zabezpečit hrad," prohlásil Harry odhodlaně a ředitel se usmál.

,,Neboj se. Vše už je zařízeno. Právě teď se posilují ochranné štíty. Severusi," otočil se k černovlasému muži, ,,ten váš úkol jsem předal slečně Grangerové a panu Weasleymu."

,,Jaký úkol?" vyhrkl zvědavě nebelvír. ,,Proto byli u manoru?"

,,Ano. Někde tam se totiž ukrývá pohárek Helgy z Mrzimoru," prozradil mu Brumbál, ,,až ho najdou a zničí, bude zbývat už jen Nagini."

Harry svraštil čelo a v duchu počítal. ,,Ale pane," namítl, ,,pořád nám ještě bude chybět jeden viteál."

,,Nebude, Harry. Ten viteál byl nejspíše před necelou hodinou zničen," řekl ředitel a zhluboka se nadechl, než se zadíval do jeho zelených očí, ,,ty jsi byl ten viteál, Harry."

Chlapec zalapal po dechu a Severus lehce otevřel ústa dokořán. ,,Cože? Já?"

,,Ano, ty. Lord Voldemort z tebe neúmyslně udělal viteál. Té noci, kdy se tě pokusil zabít, se část jeho duše přichytila k tobě a od té doby žila v tobě samém. Předal ti několik svých schopností. A dnes ji sám zničil. Proto jsi také neumřel."

Díky Merlinovi, pomyslel se Severus a zadíval se na Harryho, který se tvářil ohromeně. ,,No, tak tedy ještě Nagini a pohárek."

,,Nezdáš se být nějak vyveden z míry," poznamenal tiše Severus a Harry se k němu s úsměvem otočil.

,,Nač si dělat starosti? Jsem už jen sám sebou, žádný Voldemort ve mně není. Aha! Proto jsem měl jít do Zmijozelu! No díky Merlinovi, že jsem tam nešel."

Severus mu chtěl něco kousavě odpovědět, když tvář všem třem ozářilo oslnivé stříbrné světlo. V ředitelně se objevil patron vydry a Hermioniným hlasem řekl: ,,Harry, Voldemort je pryč. Dávej pozor. Jdeme dovnitř."

•••

Další kapitola taky patří k mým oblíbeným:D můžete se těšit na Severuse, Harryho, Rona i Hermionu:D
Snad se vám dnešní líbila^^
-Mil🐢

Pod pláštěm mlhy ✔ | ˢⁿᵃʳʳʸWhere stories live. Discover now