Kapitola 38. - Zkažené Vánoce

2.7K 205 39
                                    

Remus a Nymfadora dokonce v Doupěti zůstali až do večera čtyřiadvacátého prosince. K překvapení všech se objevil i Percy s nejistou omluvou. Molly se rozplakala a sevřela ho v objetí; dokonce i Arthur měl vlhké oči. Fred s Georgem svého staršího bratra donutili, aby se posadil mezi ně, aniž by tušil, že mu na židli položili neviditelný prdící polštářek.

Byl to nanejvýš příjemný večer. Všichni se dobře bavili, u stolu panovala veselá nálada, a dokonce i Harry si na malou chvíli přestal dělat starosti s blížící se válkou a Voldemortem.

Jenže když se všichni chystali do postelí, stalo se něco, co vánoční večer úplně pokazilo.

Harry akorát přál Remusovi, se kterým se bavil o letech, kdy jeho otec a jeho nejlepší přátelé studovali v Bradavicích, dobrou noc a chystal se vydat nahoru do Ronova pokoje, když jeho tvář ozářilo oranžové světlo. Nechápavě se otočil a polil ho ledový pot, když před domem spatřil Bellatrix Lestrangeovou.

Sirius, problesklo mu okamžitě hlavou a tělem mu projel vztek a nenávist. Vjel si rukou do kapsy a vytáhl hůlku. Rozrazil dveře a vyběhl ven, kde hořelo. Bellatrix se jen rozesmála, což Harryho popudilo ještě víc.

,,Tak pojď, jestli si troufáš!" křikla na něj s posměchem a rozeběhla se pryč. Harry neváhal ani minutu a rozeběhl se za ní. Oheň jako by před ním ustoupil a chlapec, poháněn nenávistí, nebral na vědomí vyděšené výkřiky dospělých.

,,Zabila jsem Siriuse! Zabila jsem ho! Chytíš mě? Chceš mě zabít? Budeme si spolu hrát?" její šílený smích mu drásal uši a když vběhl do vysoké trávy, na chvíli se zastavil. Někde tu byla. Věděl to. Je někde schovaná a sleduje ho. Slyšel jen vlastní zrychlený dech a až teď mu došlo, jakou hloupost udělal. Se strachem se otáčel kolem dokola a postupoval dál.

,,Tak vylez! Chceš mě zabít? Tak to udělej! To tvého pána jistě potěší!" vykřikl Harry a ani nevěděl, kde se v něm taková odvaha vzala.

,,Bylo by tak jednoduché tě zabít," šeptal její hlas. Nikde nebyla. Neviděl ji, ale přesto ji víc než dobře slyšel. Přeběhl přes kaluž a ocitl se na malé louce. Byl tu dočista sám.

,,Harry! Harry, kde jsi?!" zařval Remus, který společně s Arthurem a Percym běžel za ním.

,,Harry!"

,,Tak, Pottere, budeme si hrát?" zasmála se Bellatrix a náhle se objevila za Harrym. Ten se otočil právě včas, aby stihl uhnout smrtící kletbě. ,,Tak do toho, jestli si troufáš..."

,,Expelliarmus!" vykřikl Harry, ale Bellatrix jeho kouzlo líně odrazila.

,,Hlupáku!" štěkla na něj s úšklebkem. ,,Vážně si myslíš, že ti nějaké hloupé odzbrojovací kouzlo pomůže? Pouta na tebe!"

,,Mdloby na vás!"

,,Jen do toho, Pottere!"

Chodili v kruhu jako dvě šelmy a navzájem se měřili pohledem. Harrymu v zelených očích plála nenávist a pevně svíral svou hůlku. Bellatrix jím byla pobavená.

,,Jsi ubohý. Nikdy nedokážeš Pána Zla porazit! A víš co? Je načase to skoncovat. Odvedu tě rovnou za ním!" Bellatrix k němu vykročila, ale než stačila překvapeného a vyděšeného Harryho popadnout a přemístit se s ním pryč, strčil do ní Percy a ona upadla.

,,Nech ho na pokoji!" křikl na ni a postavil se před nebelvírského chlapce. ,,Otče! Remusi! Tady jsme!"

,,To si s tebou vyřídím!" Bellatrix vztekle zařvala a než jí Percy stačil cokoliv udělat, v podobě černého kouře odlétla pryč.

,,Proč jsi za ní sakra běžel?" Percy se otočil k tmavovláskovi, který byl trochu otřesený. Kdyby Percy nepřišel, Bellatrix by ho odtáhla k Voldemortovi. Mohl být mrtvý. ,,Jsi v pořádku?"

,,Jsem," přikývl Harry a sklopil pohled, ,,díky, Percy. Já jen... cítil jsem takový vztek. Neovládl jsem to..."

,,Vrátíme se domů," řekl Percy tiše a vzal ho kolem ramen.

•👨‍❤️‍👨•

Doupě neutrpělo žádnou velkou újmu a všem se ulevilo. Harry měl výčitky, že všechny tak vyděsil a zbytek prázdnin byl takový zamlklý. Ron se ho snažil rozveselit tím, že by Bellatrix určitě zabil, kdyby měl meč.

,,V Bradavicích budete všichni v bezpečí," řekla jim Molly, když se měli pomocí letaxu do kouzelnické školy vrátit. Jenže Harry věděl, že v Bradavicích v bezpečí nebude. Bude tam Snape a když Harry něco provede a on mu uloží školní trest, co když ho odvede k Voldemortovi? Nechtěl na to ani pomyslet... ,,Dávejte na sebe všichni pozor," prosila je a o něco déle se zadívala na Harryho, který přikývl. Pak je pobídla, aby si nabrali letax a přemístili se do ředitelny.

,,Harry, zůstaň tu, prosím," požádal ho Brumbál, jakmile nebelvírský chlapec vyšel z krbu. Ajajaj. Ředitel určitě ví o jeho nerozvážném počínání, ale poslušně se posadil a čekal, než všichni odejdou. ,,Tak, Harry," spustil Brumbál a posadil se naproti němu, ,,jaké jsi měl prázdniny?"

,,Zajímavé," zamumlal chlapec a starší muž se pousmál.

,,Prý jsi zaútočil na Bellatrix Lestrangeovou. Řekni mi o tom prosím víc," Harry si povzdechl a sklopil pohled na své ruce. Pak ale začal tiše vyprávět o tom, jak se Bellatrix objevila u Doupěte, on neovládl svůj vztek a běžel za ní. Jak s ní bojoval a jak ho málem odvedla k Voldemortovi, kdyby ho nezachránil Percy Weasley.

,,Děkuji, Harry. Doufám, že si uvědomuješ, že tvé počínání bylo velice lehkomyslné."

,,Ano, pane."

,,To jsem rád. Pokud jsi unavený, můžeš už odejít. Pokud ne, rád bych, abys zůstal a seznámil se s další vzpomínkou Toma Raddlea," řekl mu jemně Brumbál a zadíval se na něj. Harry s odpovědí váhal, než ale stačil cokoliv říct, ředitel se znovu ozval: ,,Mám pocit, že ti něco dělá starosti."

,,Já jen..." odmlčel se Harry a zhluboka se nadechl, ,,nejsem si jistý, jestli to všechno doopravdy zvládnu." Ano, to byla víceméně pravda. Větší starosti mu ale dělal Snape...

,,Ale já si tím jistý jsem," odvětil s úsměvem Brumbál, ,,vím, že to dokážeš, Harry. A také doufám víš, že na to nejsi sám."

,,Ano, pane," zamumlal Harry.

,,Dobrá. Vidím na tobě, že to nechceš dál rozvíjet. Pokud bys byl tedy tak laskav a přidal se ke mně..." starý muž se zvedl a přešel k myslánce, Harry ho následoval. ,,Dnes večer konečně zjistíš, co jsou zač ony předměty černé magie, které hledám. Pořádně se soustřeď; tahle vzpomínka je totiž jedním z klíčů k našemu vítězství."

•••

Hrozně se mi líbí, že si Percy nakonec uvědomil, že se choval jako pitomec a došlo mu, co je důležité❤to je pro mě jedn z nejdojemnějších částí série:')
Máte rádi Percyho? Chtěla jsem, aby Harryho před Bellou zachránil on a dostal tak možnost dokázat, že to opravdu myslí vážně a stojí na Harryho straně❤
Snad se vám kapitola líbila, v té příští už Harry zjistí o viteálech něco víc☺
-Mil🐢

Pod pláštěm mlhy ✔ | ˢⁿᵃʳʳʸWhere stories live. Discover now