Kapitola 7. - Schůze a úkol

3.8K 273 65
                                    

Toho večera se v sídle Malfoyů konala jedna z významných smrtijedských schůzí. Do Voldemortových řad sice každou chvílí přicházeli noví a noví stoupenci, nikdy k tomu ale Temný pán nevolal své smrtijedy. Teprve dneska svolal ty nejvěrnější, protože se konalo Zasvěcení Draca Malfoye.

Lucius Malfoy, Dracův otec, byl zavřený v Azkabanu, protože na konci června rozbil věštbu týkající se lorda Voldemorta a Harryho Pottera. Bystrozorové několik smrtijedů, kteří pronikli na ministerstvo kouzel stejně jako několik studentů, chytili a zavřeli do Azkabanu.

Severus musel svému pánovi přiznat, že pro něj nemá žádné informace, což se Voldemortovi ani trochu nelíbilo.

,,A ten kluk?" zeptal se ho chladně. ,,Víš něco o tom, kde nyní je? Poslal ho Brumbál zpátky k mudlům, aby ho ochránila láska jeho špinavé mudlovské matky?"

Severus jen na nepatrný zlomeček vteřiny zaváhal, pak ale zavrtěl hlavou. ,,Nevím, můj pane. Ten kluk strávil několik dnů na ošetřovně, Brumbál ho ale pečlivě hlídá, a tak nevím, kam ho poslal." To Voldemorta viditelně znepokojovalo.

,,Ovšem, Brumbál nedovolí, aby se jeho Zlatého chlapce někdo dotknul," zasyčel a aby se uklidnil, začal hladit svého hada Naginiho. ,,Přiznávám, že jsem zklamán několika posledními informacemi, které jsi mi přinesl, Severusi. Jsem poněkud... nespokojený."

,,Brumbál si informace pečlivě hlídá," odpověděl Snape, ,,ví, že se blíží válka, a tak velkou většinu informací podává tomu chlapci a mně svěří jen pár skoro bezcenných. Pokusím se polepšit, můj pane."

,,Říkáš, že je svěřuje tomu chlapci?" zopakoval zamyšleně Voldemort a rudé hadí oči mu po chvilce zasvítily. ,,Ovšem... nedávno jsem pronikl do Potterovy mysli a sebral mu velkou většinu vzpomínek. Řekni, Severusi, pamatuje si na tebe?"

,,Nepamatuje, můj pane," zavrtěl hlavou Snape a Voldemort se tenkými rty usmál.

,,Výborně. Potřebuji, aby ses s tím klukem sblížil, Severusi. Brumbál stále věří, že jsi na jejich straně, že? Pokud se ti povedlo převézt toho starého hlupáka, důvěru Pottera si určitě snadno získáš. A pak z něj ty informace jednoduše vypáčíš."

Snape nějakou chvíli strnule seděl a nevěřícně se na Voldemorta díval. Má se s tím klukem... sblížit? Pak z něj dostat informace od Brumbála? Jak se má pro Merlina sblížit s Potterem? Řekl ale pouhé: ,,Ano, můj pane."

Pak už přešlo k samotnému Zasvěcení. Draco musel přísahat a na jeho levém předloktí se za několik minut objevilo Znamení zla. A protože je Pán zla tak štědrý...

,,A teď, Draco, mi dokaž, že jsi schopný použít kletby, které se nepromíjejí. Vyzkoušíme si třeba... mučící kletbu. Na Severusovi. Protože mi nepřinesl to, co měl..."

•👨‍❤️‍👨•

Harry nedokázal sedět v klidu a když kráčel po pokoji sem a tam, neustále zalétával pohledem k tiše tikajícím hodinám. Promnul si ruce, které se mu potily, a s povzdechem si sednul do křesla. Měl pocit, že uplynula věčnost od doby, co informoval Brumbála o tom, že Snapea zavolal Voldemort.

Bál se, co se tam asi děje, ale také se bál využít svého spojení s Voldemortem. Bál se nahlédnout do jeho mysli, a tak jen čekal a čekal a čekal.

Po nějaké době začal propadat spánku, ale když mu hlava klesla na hruď, otevřely se dveře a to ho probudilo. Nejdřív se zmateně podíval kolem a teprve potom spatřil vyčerpaného Snapea.

,,Proboha!" zvolal, rychle vyskočil na nohy a opatrně muže podepřel. Kopnutím zavřel dveře a vydal se s profesorem do ložnice, kde ho opatrně položil na ne zrovna malou postel. ,,Pane? Co se stalo?"

Severus zaskřípal zuby a pokusil se najít vhodnější polohu, ve které by mohl ležet. Harry byl bezradný, a tak jen čekal, kdy muž něco řekne. ,,Pane?"

,,Držte zobák, Pottere!" štěkl na něj a Harry sebou trhnul. ,,Co třeba lektvar proti bolesti, hm?!"

,,Jistě," zamumlal zmateně Harry a co nejrychleji přešel zpět do obývacího pokoje, kde měl Snape skříňku s několika hotovými lektvary. Vzal jednu lahvičku lektvaru proti bolesti a zase se vrátil zpět do ložnice.

Severus se mezitím zbavil hábitu, který teď ležel vedle postele, a zápasil s knoflíčky u košile, aby se mohl podívat, zda někde nekrvácí. Harry při pomyšlení na polonahého Severuse zrudnul a byl rád, že je v ložnici jen malé světlo, protože jinak by Snape určitě udělal na jeho zrudnutí tisíc narážek.

,,Tady, pane," přešel blíž k němu a podal mu lahvičku. Snape si ji rychle vzal, otevřel ji a celý obsah si vylil do úst. Pak prázdnou lahvičku položil na noční stolek a opět se rval s knoflíky. ,,Ehm... chcete pomoct?" teprve po vyslovení si Harry uvědomil, jak pitomě ta otázka zněla. Nejraději by se propadl do země.

,,Ne," zavrčel Snape a košili prostě roztrhl. Zatraceně, pomyslel si Harry a ačkoliv rychle odvrátil pohled, Severusovu nahou hruď stejně spatřil, nevypadá to, jako by trpěl nějakými velkými bolestmi. Pak se Snape přestal snažit a prostě s bezmocným povzdechem položil hlavu do polštářů.

Harry přemýšlel, co by měl dělat. Patrně bude nejlepší, když si lehne na druhou polovinu postele, a kdyby se v noci něco stalo, byl by hned tady. Chystal se zrovna zeptat Snapea, jestli si sem může lehnout, ale všiml si, že lektvarista usnul.

Chlapec se tedy rychle převlékl do proužkovaného pyžama a vlezl si do postele. Zadíval se na poklidně oddechujícího Snapea a opatrně ho přikryl. Pak si uvědomil, že je tu jen jedna deka, tak si povzdechl, sundal si brýle, které položil na noční stolek, a schoulil se do klubíčka, aby mu nebyla zima. Že si mohl svou deku přivolat, to ho nenapadlo.

Ještě pořád měl před očima obraz Snapea, jak naštvaně trhá svou košili a znovu ucítil, jak mu rudnou tváře. Jestli neusne a náhodou mu bude zima, už ví, na co myslet, aby mu bylo horko.

Harry se musel usmát. Už před pár měsíci zjistil, že ho dívky nepřitahují - ta vzpomínka nebyla moc pěkná, takže si pamatoval, když se svěřil Ronovi, který byl velice překvapený a Harry se jen při myšlence na jeho obličej začal cítit nepříjemně, a Hermioně, která se na Harryho jen usmála a řekla mu, že to přeci není konec světa. Když se líbal s Cho, nebyl z toho nějak nadšený, vlastně se mu to vůbec nelíbilo. Ale přesto ji pozval do Prasinek na rande, které skončilo katastrofálně. A Harry si navíc uvědomil, že se nějakou dobu díval na velmi pohledného číšníka v té čajovně, ve které s Cho byli...

Mladík potřásl hlavou. Byl sice gay, ale nechtěl zrovna celou noc strávit přemýšlením nad polonahým Snapem, ačkoliv ten muž mu i přes ty jeho hloupé nálady nepřipadal nepříjemný...

Oh bože. Harry rychle zabořil svou tvář do polštáře, protože měl chuť se sám sobě smát a nebo aspoň zoufale zasténat. Ale když si uvědomil, že cítí příjemnou mužskou vůni, s tichým povzdechem se přetočil zpět na bok. Pokud neusne, tahle noc bude velmi dlouhá. Zatraceně, zatraceně, zatraceně...

•••

Tadááá, strýček Voldy je prostě geniální a určitě tajný Snarry shiper🙊💝🔥
Co říkáte na úkol, který dal Severusovi? Geniální, že?😂Myslíte, že se mu podaří se s Harrym nějak sblížit?🙊
-Milka💓

Pod pláštěm mlhy ✔ | ˢⁿᵃʳʳʸOnde as histórias ganham vida. Descobre agora