Kapitola 43. - Najděte pohárek

2.4K 187 34
                                    

Ani jeden z trojice neočekával, že budou mít štěstí a diadém najdou za krátkou dobu. Ale když v únavném hledání pokračovali už několik hodin, přáli si, aby se k nim už konečně štěstěna obrátila. Mysleli si, že to bude snazší - ale nikdo neříkal, že to bude lehké.

Teď už ho určitě najdu, doufali pokaždé, když prozkoumávali další a další věci, dívali se, zda za nimi není diadém schovaný. Určitě už to bude teď... tak teď... teď už to vyjde...

Jenže stále neměli štěstí a Harry se pomalu vzdával naděje, že tady bude, když se zprava ozval nadšený výkřik. ,,Mám ho! Mám ho! Našel jsem ho!"

,,Sejdeme se u dveří!" houkl na Rona Harry a s blaženým úsměvem se rozeběhl ke vchodu, přičemž potlačil touhu se hlasitě a bláznivě rozesmát. Našli ho! Měli další viteál! Zbýval už jenom pohárek a pak zničení Naginiho a nakonec už jen poslední viteál, pak Harry dostane šanci zničit Voldemorta jednou provždy. Stále mu z té představy nebylo lehko u srdce, ale teď už se alespoň držel naděje, že to dokáže. Po boku Rona a Hermiony ano.

,,Skvělá práce, Rone!" vypískla nadšeně rozzářená Hermiona. Harry ke dveřím doběhl jako poslední a všichni tři jako jeden sklopili pohled k malé korunce v rukou  Rona.

,,Je pěkný," uznal Ron a zašlebil se, ,,myslíte, že když si ho nasadím na hlavu, budu mít stále možnost stát se chytrým, i když tam hnije malá prohnilá dušička Vy-víte-koho?" Harry se uchechtl, když si Ron diadém nasadil na hlavu, po chvilce ho ale zase sundal a poznamenal: ,,No abych řekl pravdu, o moc chytřejší se necítím. Ty si ho hlavně nezkoušej," přikázal Hermioně, ,,už tak jsi chytrá dost."

,,Odnesu ho Brumbálovi," řekl jim Harry a vzal si od svého nejlepšího kamaráda čtvrtý viteál. Byl nadšený, tak moc, že to ani slovy vyjádřit nedokázal.

,,Jasně."

,,Půjdeme s tebou a počkáme na tebe dole," přidala se Hermiona, a tak se všichni tři, nadšení a s zase o něco větší nadějí, vydali k ředitelně.

,,Hmmm, lékořicové hůlky," zkusil Harry poslední heslo a ulevilo se mu, když zjistil, že se nezměnilo. Nechtěl tady totiž stát další polovinu dne a vykřikovat názvy všech možných cukrátek.

Rychle vyběhl po schodech nahoru a zaklepal na dveře pracovny. Na vyzvání vešel dovnitř a Brumbál se velmi podivil, když zjistil, že je to Harry, a překvapení se ještě znásobilo, když si všiml, co to Vyvolený drží v rukou.

,,Ach, Harry," vydechl tiše Brumbál a vstal ze židle. Pyšně se díval na chlapce a došel k němu, aby si mohl převzít relikvii Roweny Havraspárské. ,,Nechtěl jsem tě do toho tolik hnát. A ty hned druhý den přijdeš s dalším viteálem, zrovna o něm jsem si myslel, že ho bude velmi těžké najít... děkuji ti, chlapče. Jsem na tebe pyšný. Jak se ti ho ale, u Merlina, podařilo najít?" ptal se ho ohromeně a s jakousi posvátnou úctou položil diadém vedle Zmijozelova medailonku. Jaká to bude škoda, je zničit.

,,Víte, pane profesore, mám úžasné přátele," usmál se Harry, ,,bez nich bych to nedokázal. No a samozřejmě vděčíme i Komnatě nejvyšší potřeby."

•👨‍❤️‍👨•

Severus otráveně kráčel směrem k ředitelně a cestou sebral dohromady snad padesát bodů. Dvacet pět z Nebelvíru, patnáct z Mrzimoru a deset z Havraspáru. Co mu ten stařec zase chce?

Zatvářil se ještě otráveněji, když před chrličem uviděl Grangerovou s Weasleym. Ti dva mu musí zkazit každý den!

Obešel je a ignoroval a pronesl tiše to ohavné a nesmírně ponižující heslo, a co nejrychleji vystoupal po schodech nahoru. Nebyl ale ještě ani v půli, když se s někým srazil.

K jeho potěšení to nebyl nikdo jiný než Harry.

Sotva ale stačil něco říct, chlapec se vzpamatoval a vyhrkl: ,,Ouha! Omlouvám se, pane. Hezký den!" a běžel dál. Severus pocítil zklamání a potřásl hlavou, až mu tmavé prameny jeho vlasů spadly do obličeje a pohladily ho. Co mu udělal, že se mu vyhýbá?

,,Severusi, jsem rád, že jste přišel," uvítal ho Brumbál a rukou pokynul směrem ke křeslu před jeho stolem. Sotva se Snape usadil, ten proklatý stařec mu už zase nabízel ty hnusné citronové bonbony!

,,K věci," zavrčel Severus a netrpělivě bubnoval prsty o opěrku křesla. Brumbál se pousmál, naklonil hlavu na stranu a důkladně profesora lektvarů pozoroval. Spojil prsty do stříšky, jako to měl ve zvyku, a otázal se:

,,Stalo se snad něco, Severusi?"

,,K věci!"

,,Dobrá," souhlasil ředitel a pokrčil rameny, ,,jistě jste přemýšlel nad tím, co vám asi tak můžu chtít." To sotva. ,,Musím vám sdělit jednu velmi důležitou věc, bez níž nemůžeme válku vyhrát."

,,Poslouchám."

,,Znám důvod, proč lord Voldemort nezemřel té noci, kdy zabil Jamese a Lily Potterovy. Vytvořil viteál. Ale nejen jeden. Hned sedm," Severus pozvedl obočí. Proč mu to říká? K čemu to jemu bude? ,,Nepochybně víte, co je to viteál, ale raději vám to řeknu. Libovolný předmět či dokonce zvíře, do něhož je ukryta část duše. Jeden z těchto viteálů by se měl nacházet na Malfoy manor, pokud tedy nepočítám Naginiho."

,,A co s tím mám společného já?" zeptal se ho suše Severus.

,,Vaším úkolem je ten viteál najít a přinést mi ho."

Takže další velmi jednoduchý úkol, je to čím dál lepší, pomyslel si sarkasticky a nahlas si povzdechl. ,,A nějaká nápověda, třeba jak ten viteál asi vypadá, by nebyla?"

,,Och, ano, samozřejmě," přikyvoval spokojeně Brumbál, ,,hledejte pohárek Helgy z Mrzimoru."

,,Bezvadné. Nemohu se dočkat. Máte nějaký tip, kde by se mohl nacházet?"

,,Zkuste hledat na nějakém neobvyklém místě."

,,Tak to tedy začnu ve skříni Bellatrix Lestrangeové. Nebo možná v žaludku jednoho z pávů, kteří se procházejí Luciusovi po zahradě."

,,S vámi dnes něco je, Severusi. Nejste v dobré náladě?"

,,Já nemám nikdy dobrou náladu," odsekl Snape a vstal, ,,pokud je to všechno, pak se s vámi loučím." Nečekal na jeho pozdrav, přál si být už ve svém tichém prázdném sklepení, a tak co nejrychleji opustil ředitelnu.

Měl vztek na Harryho. Za to, že se mu najednou začal vyhýbat. Měl vztek na sebe. Za to, že nedokázal zjistit, co se s Harrym stalo.

Svižným krokem kráčel dolů do sklepení a ačkoliv po cestě odebral další body, náladu na bodu mrazu mu to ani za mák nezlepšilo.

•••

Tak se tu objevil i Severus:D no, teď už to pojede...:D
Ve čtvrtek (kéž už je!) se stane něco velkého, muhehe😈😈
Snad se vám kapitola líbila^^
-Mil🐢

Pod pláštěm mlhy ✔ | ˢⁿᵃʳʳʸWhere stories live. Discover now