365/17 - 350 až 365 - HOTOVO!

17 0 2
                                    

16.PROSINCE až 31.PROSINCE 2017 - HOTOVO!

Mrzí mne to, ale jsem u cíle

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mrzí mne to, ale jsem u cíle. Jinak, než jsem si myslel. Nedotáhl jsem vše tak, jak jsem si před rokem předsevzal. Díky tomu jsem i ztratil své čtenáře. Ale byl to zážitek. Výzva, která mi dá do života jeden rok obřího zážitku. Díky "vodpadu" jeden rok unikátní kroniku. Škoda jen, že ten závěr už není úplný. Tak alespoň dostát všem dnům a vše řádně uzavřít. Tady jsou moje poslední rešerše, kapitoly však už nebudou:

16.12. = NYMBURK - starší dcera na reprezentačním soustředění, návrat domů a zahlcení zážitky ve velkém. Jen těžko jsem se dostával ke slovu.

17.12. = HEJ MISTŘE! - vánoční koncert PS Vlastislav, tentokrát bez Rybovky. I tak celá rodina přišla domů plná zážitků a pěveckých výkonů, které jsme sami ještě několik hodin po koncertě dopilovávali. Misa Brevis Pastoralis je nádhera!

18.12. = ZASTUPITELSTVO - poslední v roce, schvalující rozpočet. Další z kurzů asertivity. Praktická zkouška č.14. Škola života je to veliká. Jednou by to stálo za samotnou knihu...

19.12. = TIGUAN - autíčko je doma. Mělo bebí, už ho nemá. Záhada pátých dveří nebyla odhalena, ale je opravena. Chyběl nám náš brouček. Sice jsme měli náhradní stroj, ale ten náš má svou duši. Je to o poznání hezčí pohled pod stříšku našeho parkovacího stání u domečku.

20.12. = ZAKOMPLEXOVANÁ - poslední úřední den roku. Hodně povinností, hodně úkolů. Mezi všemi vyniká extrémně těžké jednání na téma stavebního povolení. Řešíme už více než rok úpravu místa, které je dopravně nebezpečné. Chceme ho zlepšit. Úřednice, co to má na starost vše jen boří. Byť klidně přizná, že současný stav je horší než jakýkoliv nový. Ten by byl vždy lepší. Jen ho ale neschválí. Je totiž zakomplexovaná..

21.12. = BALÍCÍ PAPÍR - už Číňané, kteří v roce 105 p.n.l. papír vynalezli, vymysleli něco „extra", tzv. hedvábný papír. Prý od samého počátku sloužil coby ozdobná ochranna cenností. Já dnes měl v ruce ozvláště krásný. Škoda jen, že se nepotkává s mou šikovností či nešikovností mých rukou...

22.12. = KONEC ŠKOLY - jak kdyby byl konec světa. Vše je potřeba sbalit a přivézt. Zatímco Maruška jásá doma nadšením, Andulka musí vyklidit internát. Dvě tašky zatížily kufr auta. Veze domů snad i něco navíc co jí ani nepatří?

23.12. = CHRBÁTOUT - záda selžou v nejméně vhodnou dobu. To bych mohl tesat do kamene. To budou vánoce. Prášky nepomáhají...

24.12. = PŘIŠEL! - existuje nebo ne? Dárky si kupujeme nebo je nosí Ježíšek? Věčné dilema se kterým bojuju léta. Dnešek ukázal, že je. Zase PŘIŠEL!

25.12. = TIMESUP - dárky rozbaleny. Mezi nimi i další společenská hra. Je skvělá. A když zapojíte do hry mezi manželku a obě dcery i 67letou babičku a 74letého dědu, je to nepopsatelné. Hlavně děda exceloval... v pantomimě ozvláště.

26.12. = JÁRA - od doby, kdy nás pohltila atletika je na Štěpána jasno. Míříme do Čáslavi. Na Štěpánský běh. Andulka má bronz, já dobrý pocit z povedené práce v závodní kanceláři a spoustu zážitků z večírku poté. A mám novou kámošku. Jmenuje se Jára! A že si mne předcházela: 6 párků, 1 klobása, 1 větrník a ještě na závěr 1 párek...

27.12. = RODINA - širší příbuzenstvo nabízí leccos z životní rozmanitosti. Vždy, když míříme k rodičům manželky, tak se mi vybaví věta: "Miluju rozmanitost naší rodiny. Vždycky mne dokáže nasrat někdo jinej..."

28.12. = DOTACE - konec roku je vždycky hektický na splnění povinností, která není možné přenést do dalšího roku. MŠMT dalo letos termín pro podávání žádostí o dotaci na 29.prosinec. Mám podáno - jak za HM, tak za AC.

29.12. = FIRMA - poslední možnost platit v roce 2017. Poslední možnost provést firemní úkon v letošním kalendářním roce. I hlavní účetní, ekonomka a také prokuristka do firmy dorazily. Můžeme se těšit na 2018.

30.12. = KABEL - mám kabel! Sen se plní. Trénuju a hraju. Moc rád s dcerou. Teď už i s reproduktorem. Protože mám kabel. A kytaru, co jde propojit... JUPÍ!

31.12. = HOTOVO! - a je to! Mé dobrovolné prokletí psát den co den jednu kapitolu je u konce. Mám to za sebou. A vy ostatně taky... občasné pravopisné chyby jste přežili. Nebo snad přežily?

==

Tak co lidi? Kdo dočet až sem? Kdo si sám poctivě může říct, že přečetl všechny díly vodpadu? Kdo se mnou den po dni prožil rok 2017? Občas reálně, občas fiktivně, občas tak nějak napůl... Mohlo se to stát nebo dokonce i stalo. Něco ale vůbec. Zkrátka jsme u cíle. Tak kdo to žil se mnou? Od jedničky po tuto 350? Pokud jste to dokázali - napište mi - k tomuto dílu do zpráv. Kolik Vás bude? Aspoň 22?

365/17 aneb 201 a dalšíWhere stories live. Discover now