365/17 - 328 - RODIČÁK

6 0 0
                                    

24.LISTOPADU 2017 - RODIČÁK

A jdeme na to! S manželkou stoupáme schod za schodem školní budovou

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

A jdeme na to! S manželkou stoupáme schod za schodem školní budovou. Už v přízemí jsme si přečetli, že třída 1.G je ve druhém patře vlevo v učebně číslo 21.

Po chodbách míjíme jiné rodiče. Téměř stejně vykulené obličeje. Sem tam postava s deskami v podpaží, zřejmě člen sboru učitelského.

Blížíme se ke třídě, kam chodí naše dcera. Na chodbě je plno. Všichni čekají přede dveřmi. Potřebujeme ověřit číslo dveří 21. Sbírám odvahu a jdu skrz dav. Ano, 21. Kývám na ženu, brodí se za mnou.

Vstupujeme odvážně do třídy. Je v ní šero. Světla zhasnutá. Pár míst již rodiči obsazeno. Zabíráme druhou lavici od tabule při pravé straně třídy. Židličky sundáváme z lavice a usedáme. Polička chybí, není kam dát taštičku.

Rozhlížíme se, co nám šero dovolí. Šeptáme. Zbylí rodičové hučí šeptem okolo nás. Postupně vstupují další a další. Někdo sebevědomě, někdo vyděšeně. Bavíme se pozorováním okolí.

Úderem čtvrté hodiny vstupuje paní s deskami. Že by třídní? "Tak jste tady? Proč jste si nerozsvítili?" Vítá nás, mačká vypínač a pouští do nás nějaké ty luxy. Nerozsvítili jsme, páč jsme se báli, říká si asi každý kdo tu s námi sedí.

Třídní nás seznamuje s technikáliemi, ale záhy ji umlčí malá krabička na zdi. "Hovoří CML..." Nikoliv, rozhovořil se z rozhlasu ředitel školy. Krásně ráčkoval. Nešlo skrývat úsměvy. Zvláště, když zvolil slovní spojení "Drrrrazí rrrrodiče prrrrrvních rrrrročníků."

Za chvíli odcházíme z budovy. Plni zážitků jak z Cimrmana, Marečku podejte mi pero či Cesty do hlubin študákovi duše. Jen to nějak byli naživo. Dnes jsme si prožili společně s manželkou první středoškolský RODIČÁK.

Jen mne mrzí, že jsem měl zákaz mluvit. Jak od dcery, tak od ženy...

==

Upozornění: tento díl je věrný svému dni, není však psán, jak by se slušelo ještě týž den. Ale s odstupem. Nějak se ten vodpad se mnou teď nepotkává...

365/17 aneb 201 a dalšíKde žijí příběhy. Začni objevovat