SS 42|VALEYBOL MAÇI

5.4K 248 34
                                    

MEDYADAKİ ARDA İLE HUZUR 🌹

MERHABA CANLARIM 🌹

NASILSINIZ İYİSİNİZDİR İNŞALLAH🌹

YORUMLARINIZ VE OYLARINIZI BEKLİYORUM 🌹

DESTEKLERİNİZİ EKSİK ETMEYİN 🌹

UMARIM BEĞENİRSİNİZ🌹

İYİ OKUMALAR 🌹

SİZLERİ ÇOK ÇOK SEVİYORUM 💖

Hastaneden çıkalı bir hafta olmuştu. Ezel iyleşmişti babamı oda benim gibi affetmemişti git demişti. Kim bizim yerimizde olsa böyle yapardı. Kayra o günden sonra daha dikkatli olmaya başlamıştı. Ezele bi bebeye bakar gibi bakıyordu.

Hoş o bebeye bakmayı biliyormuydu oda belli değildi tartışmaya açık bir konuydu ama şuan tartışamazdım okula gitmek için beden kıyafetlerimi giymeye başladım. Malum ilk iki ders bedendi.

Siyah dar eşortmanımı giyip içine beyaz düz kazağımı giyip üstüne de hırakamı giydim. Saçımı bol topuz yapıp Okul çantamı telefonumu alıp odamdan çıktım. Kardeşimin odasına gidip kapısını yavaşça açtım üstündeki yorganı açmış yatıyodu yanına yavaşça ilerleyip üstünü örttüm.

Üşümesin demi anlından öpüp odadan çıktım kapıya gelip beyaz spor ayakkabılarımı giyip anahtarımı alıp evden çıktım merdivenleri ikişer üçer inip apartmandan çıktım. Kapıda oturan yaşlı dedikoducu nineler beni yanlarına çağırdı.

"Efendim teyzecim" diyip şirince gülümsedim. "Senin teyzen anandır benim nerem teyze" dedi aralarından en bakımlısı ve en şiirin olanı oldukça tatlılardı sizde benim gibi yaşlı tonton teyzeleri severmisiniz? Ben sevmekle kalmam bayılırım. "Kız seni benim oğlana alıcam pekte güzelsin" arda bunu duysa kim bilir napardı

"Yok ablacım" teyze diyip bidaha azar işitmek istemiyorum. " benim oğlan daha yakışıklı gel benim gelinim ol " dedi o bakımlı dediğim tontiş nene ay senin gelinin olurdumda başımda bi baş belası var onu kimselere değişmem.

"Ben okula geç kaldım görüşürüz ninecikler" diyip kaçmaya başladım arkamdan "sen bidaha buraya gel ben sana nineyi göstercem "diye bağırıyorlardı. Napayım ama ninesiniz adınızı da bilmiyorum ki banane ben suçsuzum.

Koşarak okula geldim. Okula girip sınıfa girdim. Beril gelmiş oturuyodu insan benide çağırırdı odun ya Tıfıl işte berke ile arda ve Kayra yoktu Ezel izinliydide siz ne alemdesinizki? Gidip beril'in yanına oturdum. "Sanada Günaydın Beril hanım" hala telefondan başını kaldırmıyordu. "Beril" diye cırladım. "Noldu" dedi .

"Senin neyin var?" bu aralar biraz durgundu neyi vardı. Yüzünü ve bedenini tamamen bana döndüğünde aynı şekil bende ona döndüm. "Beril ben çok mutsuzum " gözleri dolu doluydu ağlamamak için kendini tutuğu çok belliydi. "Berkeyle biz olamadık yıl başında herkes sevdiğiyle girerken ben tek giricem" doğru diyodu yıl başıda yaklaşmıştı.

Başımı yana çevirdiğimde berke ordan bizi dinliyodu hiç üzülmüyomuydu Beril tekrar konuşmaya başlayınca ona döndüm "ben onu çok seviyorum huzur ama o beni sevmiyor ben ne yaptım ona bi türlü bana inanmıyor" derken gözlerinden yaşlar akmaya başlamıştı. En sonunda tutmayı bırakmıştı içinde tutmaktansa ağlaması daha iyiydi.

Elimi kaldırıp göz yaşlarını sildim. "Ağlama" ağlamamlıydı değmeyen insanlar için ağlamamlıydı hızlıca boynuma sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlamaya devam etti elimi kaldırıp güzel siyah saçlarını okşamaya başladım. " güzel göz yaşlarını akıtma tıfılım" onu nasıl güldürebilirdim napmam gerekiyordu

"Gidelimi burdan" başını salladığında birbidimizden ayrılıp ayağa kalktık göz yaşlarını silip çantasını aldı oda lacivert thsört siyah dar eşortman giymişti bu soğukta böyle mi giyinmişti? Bi yerden iç ses fısıldadı "yüreği yanarken üşürmüydü bi insan" dedi. Haklıydı iç ses bile haklıydı

Sınıftan çıkıp kantine indirdim berili daha ders zili çalmamıştı berke ortalıktan kaybolmuştu. Kantine gelip boş yere berili oturup kantinci mehmet abinin yanına gittim. "Hoşgeldin kızım ne istersin?" Dedi. "Hoşbulduk mehmet abi bana altı karam verirmisin?" Şimdi sizinde canınız karam çekti demi malesef altısınıda ben yiycem.

Karamları alıp berlin yanına gittim. Üçünü onun önüne koydum üçünüde benim önüme koydum. Bi paketini açıp bi ısırık aldım. "Yesene kızım bu kadar acı bünyeye çok gelir " diyip Güldüm. Oda güldü hele şükür güldürebilmiştim. O yemeyince ben açıp uzatım "istemiyorum ben" çocuk gibi mızmızlanıyordu.

"Beril ya bunu yersin ya yersin" çok güzel tehdit etmemişmiydim. "Yemiycem ya" içine ardamı kaçmıştı onun yerine Beril sinirlendiriyodu. Karamları öylece masaya fırlatıp çantamı alıp Kalktım yerimden. "Sen böyle ezik gibi cabalamdan dur tamamı böyle sana herkes gelir Beril" diyip arkamı dönüp kantinden çıktım.

BERİL'DEN

yerimden kalkıp çantamı taktım. Karamları alıp huzurun arkasından ilerlemeye başladım. Azıcık mızmızlamamı bile çekemiyodu kantinden çıkıp spor odasına gittim kesin ordadır.

İçeri girdiğimde çantasını dolaba koyuyodu. "Huzur bak ben geldim" diye saçma bişey söyledim arkasına dönüp sen ne saçmalıyosun dercesine baktı. "Hadi karamlarımızı yiyelim? " dedim bu seferde.

Yine sert duruyordu " ama ha sende iyki yemedik" diye çıkıştım. Huzur gülmeye başladı. Huzuru da kaybettik arkadaşlar spor salonu birden açılıp içeri seda girdi "kızlar valeybol maçı yapıcakmışız hoca bekliyor"diyip gitti çantayı karamı dolaba koydum.

HUZUR'DAN

Ona küstüğümü sanmıştı. Spor salonundan çıkıp bahçeye çıktık bütün sınıf boy sırasına geçmişti. Tabi Beril en sondaydı hamurdanarak yerine geçti. Bende kendi yerime geçtim berkede sıradaydı ama arda nerdeydi yine neyin peşindeydi bu çocuk. Kayra nerdeydi peki aman neyse.

Kıvanç hoca " valeybol maçı yapıcaksınız 12 kişi oynuycaksınız kız erkek karışık olucak " dedi "bensiz maçmı olur hocam" diyerek arda geldi gelebilmeyi akıl edebilmişti sonunda giymiş yine siyahları beyefendi siyahların adamı be "olmaz" diyip güldü hoca

" arda ve berke gelin buraya" dedi hoca hocanın bi tarafına berke bi tarafına arda geçti "seçin 12 ki kişi" dedi hoca "huzur" dedi arda tabi beni diycek hemen yanına geçtim. "Aslı" dedi berke ilk Beril dememişti ve Beril yine mutsuzluğa gömülmüştü. " mert , seda, ekin , Hakan , irem" dedi arda pardon da bu kızların adını nerden biliyodu sonra görüşücektim. Berke " Beril , Çetin, Ertuğrul, umut, didem" dedi en sonunda Beril diyebilmişti.

"Gruplar hazır olduğuna göre yazı tura atalım" dedi hoca. Bana gel işareti yaptığında yanına gittim. "Efendim hocam" dedim . Beni niye çağırmıştıki cebinden bir lira çıkarıp bana verdi. "Sen at" dedi "tamam yazı tura atıyorum o zaman kazanan top veya sahayı alır" dedim havaya girerek.

Bir lirayı alıp havaya attım. Sonra ters bi vaziyette çevirip elime yapıştırdım. Ve elimi paranın üstünden çekmeden arda ile berkeye " yazı mı tura mı ?"dedim. Arda cevap vermeden onun yerine gruptan mert diye biri "tura" dedi. Niye bu çocuk cevap veriyodu ki berkeye de yazı kalmıştı. Elimi çektiğimde Atatürkle bakıştık.

"Saha mı yoksa top mu " dedim arda cevap vereceği sırada mert denen çocuk lafa atlayıp "top bebek"dedi o bana bebekmi demişti? Ölmek istiyordu galiba arda mert denen çocuğa dönüp " sen ne dedin tekrar etsene lan" diye bağırdı. Yeni bi kavga başlıycaktı ardada iyi bi spora başlamıştı sayemde döve döve insan kalmıycaktı ülkede.

#ARDAHUZUR

#BERKEBERİL

#KAYRAEZEL

#VALEYBOLDAKİYAVŞAKMERT 😂

#YENİBÖLÜMNEZAMANGELSİN ?









SENİ SEÇTİM   (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now