SS 35|MEZARLIK

5.7K 325 6
                                    

İYİ OKUMALAR 😙

"Nereye " Çok sert duruyordu. Nolmuştu böyle ona "bi yere götürücem seni" İçimde hoş bi duygu oluştu. Yerimden hızlıca kalkınca başımı tutum hafiften ağrı girmişti. Arda kolumdan çekiştirerek odadan çıkardı merdivenlerden yuvarlandırırcasına indirdi. Evden çıkarıp arabası'nın yanına getirip ön kapısı'nı açıp içeri resmen firlatı beni.



kapımı örtüp araba'nın etrafında dolaşıp şöför koltuğuna oturdu. Ürkütücü sesiyle "Kemerini tak" dedi. "Sende tak " dedim. "Tak şunu huzur " itiraz istemeyen bir tonda inadım tutmuştu.

Onunda takmasını istiyordum. Banane derecesine omuz silktim. Üstüme doğru eğildiğinde okyanus kokusu nefesim olmuştu. Ehliyet kemerimi alıp taktı. Her seferinde beni sinir ediyordu araba'yı çalıştırıcağı sırada kemerimi açıp bi cesaretle kucağına oturdum.



Titrek bi nefes alıp verdi. Hep omu beni sinir edicekti birazda ben edeyim öyle değilmi? "Derdin Ne " dedim bilmişcesine. "Derdim yok yerine geç huzur " Yüzüme bakmamaya çalışıyordu. "Sende takıcaksın o kemeri " dedim. "Hayır " dedi. "Bende yerime geçmiyorum o zaman"Yeşililiklerini mavililiklerimle buluşturdu " biliyorum orası koltuktan daha rahat ama şimdi olmaz bebeyim " Dediği şey utanmama sebep olurken benim gözlerim dudaklarındaydı.




İyice arsızlaşmıştım. "Hadi huzur " Artık beni istemiyormuydu yüzümü asarak yerime geçtim. Kemerimide taktım. Ardada arabayı çalıştırdı. Trafik lambalarından geçmek üzereyken kırmızı ışık yanınca arabayı durdurdu. Demek arda bey trafik kurallarına uyuyordu büyük başarı. Arda'nın camı tıklanınca başımı o tarafa çevirdim bi abla elinde çeşit çeşit güllerle ardaya bakıyordu arda camı açtığında abla "abe abim alsana güzel kıza bi gül maşallah pekte güzelmiş" Arda cevap vermeden lafa ben atladım.


"Teşekkür ederim ablacım ama o öküz anlamaz böyle şeylerden" Arda bana sert bi bakış attıktan sonra cebinden bi yüzlük çıkarıp ablaya verdi. "Abe abim bu çoktur "dedi abla. "Bi siyah bi kırmızı bi beyaz alayım "dedi arda. Abla gülleri verdikten sonra gitti. Arda elindeki kırmızı gülü bana uzatı. Teşekkür ederim"diyerek aldım. Kırmızı ışık sönüp yeşil ışık yanınca arda sürmeye devam etti.



Diğer gülleri neden vermiyordu bana? Kime almıştı? "O dudağını dişlemeyi kes " Arda demeseydi dişlediğimden bile haberim yoktu "Hadi sor"dedi. Bu seferde "neyi"dedim. "Ne sormak için kıvranıyorsan Onu " Arda'ya dönerek "o güller kime? Neden beyaz siyah? Neden bana kırmızı gül verdin? Cevap versene" diyemeden dudaklarımı dudakları kapatmıştı. İçmede istek uyanırken arda geri çekileceği sırada boynuna sarılarak kendime çekerek devam ettirdim.



Benim yüzümden uzun süren öpüşmemizde bitmişti. Utanarak başımı çevirdiğimde Mezarlıkla karşı karşıya geldim. Neden gelmiştik buraya? "Arda " dedim. "Ben simdi gidicem ve sende peşimden gelmiyceksin ben seni almaya gelicem sonra " Tamam dercesine kafamı saladım

YAZAR'DAN

Arda arabası'nın kapısını açıp ayaklarını yere sert basarak indi içerden iki gülü alıp arabası'nın kapısı'nı örtüp sert adımlar'la ilerlemeye başladı annesi'nin mezarı'nın nerde olduğunu biliyordu gitmesede öğrenmişti. Çünkü annesiy'di o mezarlığa girdi ilerledi ilerledi taki annesi'nin mezarlığına gelene kadar mezar taşına baktı büyük harflerle Hazal aras yazıyordu.


Yere düşerek oturdu. Eli'ni annesi'nin toprağı'na koydu. Annesi'nin kokusu'nu özlediği'ni hisseti sesi'ni ,gülüşü ' nü ,ona anne deme'yi , onun gibi yemyeşil olan gözlerini içine bi acı çöktü. Huzur daha fazla beklemiyeceği'ni anlayıp araba'dan çıkıp arda'nın gittiği yöne doğru ilerledi karşısında yere çökmüş adamı'nı görünce içi parçalandı ona az daha yaklaşıp ses etmeden onu izlemeye başladı.

Arda "özledim annem"gözleri doldu öyle bi dolduki göre'nin içi parçalanırdı. Huzur çoktan ağlamaya başlamıştı. Arda elindeki siyah, beyaz gülü alıp annesi'nin mezarına koydu. "Anne sen şimdi neden siyah, beyaz gül aldın neden kırmızı almadın diyosundur kırmızı da aldım anne siyah beni temsil ediyor ben kirlendim anne kötü adam olmadım ama Çok can yaktım be annem beyaz ise sensin masum, temiz, suçsuzsun annem kırmızı onu huzura verdim annem onunlada tanıştırıcam seninle arabada bekliyo beni ona neden kırmızı verdim çünkü kırmızı aşkı temsil ediyor ona aşık olmaya başladım . Çok kıskanç kız be annem herseyi merak ediyor ona sinirlenince o güzel mavi gözlerine bakınca hersey geçiyor . Neden gelemdin diye soruyosundur şimdi"annesinin toprağını sıkarken



devam etti "intikamını aldım annem sırf seni kurtaramadığım için gelmedim anne seni kurtaramadım " diye yere vurmaya başladı




Sonra durdu. "Beni affet annem sen oğlunu affedersin demi annecim artık iyi biri olmaya çalışıcam seni hiç yanlız bırakmıycam hep gelicem"dedi . "Gelmediğim günler,aylar,yıllar için senden çok özür dilerim"Yanına biri oturduğunu anlayınca başını başka tarafa çevirdi huzur yerdeki eli'ni tutup "saklama benden o güzel göz yaşlarını "Arda başını önüne çevirdi bu seferde ufaklık onu dinlemeyip yine gelmişti.

"Neden geldin beni bekle demedimi sana"dedi arda. "Ben gelmek istedim "dedi huzur. "Annem hazal anne bu da huzur " dedi arda "memnun oldum tanıştığıma" dedi Huzur. Arda belli etmesede yüzünde hafif bi tebessüm oluştu. "Oğlunuza çok iyi bakıcam hiç merak etmeyin "dedi huzur.



Huzur arda'ya dönüp "Ağlama bakayım koca bebek annen yanımızda olucak hep "diyip Arda'nın gözünden akan yaşları sildi ilk defa onu böyle çökmüş görüyordu. Huzur yerinden kalkıp "bekle beni " diyip koşarak arda'nın arabası'na gelip içinden kırmızı gülü alıp geri geldi arda hala bıraktığı gibiydi elindeki gülü siyah, beyaz Güllerin yanına koydu "bizim ileride olucak büyük Aşkımızda anne'nin yanında olsun"Arda yerinden kalkıp huzura sıkıca sarıldı ağzından huzur'u mutlu edicek sözcükler döküldü "iyki varsın adı gibi bana huzur veren kız " dedi.

SENİ SEÇTİM   (TAMAMLANDI)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang