365/17 - 309 - KOLAPS

9 0 0
                                    

5.LISTOPADU 2017 - KOLAPS

KOLAPS je neřízený, neovladatelný rapidní pokles nebo pád, ke kterému došlo v důsledku překmitu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

KOLAPS je neřízený, neovladatelný rapidní pokles nebo pád, ke kterému došlo v důsledku překmitu. Kolaps může být konkrétní jev – fyzické zhroucení, pád, propad. V přeneseném smyslu se však velmi často pojí s hlavními ekonomickými ukazateli, jindy se pojí se složkami infrastruktury...

Tak to bychom měli. Tohle vám píše internet, když si zadáte hledání "Význam slova kolaps". 

Já jsem aktuálně ve fázi nejtěžší tvůrčí krize "vodpadu". Dlužím sám sobě kapitoly, byť stále den co den si dělám poznámky a rešerše pro další psaní. Už jsem asi i unudil svoje čtenáře. Nepíšu každý den, jejich pozornost jsem tak ztratil.

Věděl jsem, že to bude velké sousto. Chtít den co den napsat jednu kapitolu je opravdu veletěžké. Těmito dny se dotýkám pomyslného dna psaní. Skluz není v řádu hodin či dnů. Skluz dnešním dnem překonal týden.

Je to rapidní pokles. Je to pád. Sice k němu nedošlo v důsledku překmitu, ale dost možná jsem vnitřně v překmitu já sám. Stále mne to drží. Stále chci poslední den tohoto roku dopsat pomyslnou poslední kapitolu. Musím přežít KOLAPS. A co čtenáři? Zvládnou to oni také?

==

Upozornění: tento díl je věrný svému dni, není však psán, jak by se slušelo ještě týž den. Ale s odstupem. Nějak se ten vodpad se mnou teď nepotkává...

365/17 aneb 201 a dalšíWhere stories live. Discover now