11.

10.9K 331 123
                                    

"Jo" je jméno, kdyby jste nechápali.

Dean ( ͡° ͜ʖ ͡°)

,,Co je s tebou? Jsi nějakej tichej." strčil do mě otec.

,,Dean má teď novou známost..." odpověděl za mě Sam a já po něm střelil pohledem.

,,Je dobře, že jsi konečně nechal plavat tu husu Lisu." pousmál se táta. Nikdy mu Lisa nepadla do oka. Vždycky mi říkal, že něco tají a já mu nevěřil.

,,Já žádnou známost nemám." zavrčel jsem na Sama a doufal, že to pochopil a už nebude Sarah dál rozebírat. Dost jasně jsem mu tenkrát vysvětlil, že Sarah je jen dobrá kamarádka. Jenže to by nebyl Sam, aby mi nevracel všechny ty provokace, které ode mě trpěl, když začal chodit s Jessicou.

Zvedl jsem se z pohovky a odešel jsem do svýho pokoje, kterej se ani trochu nezměnil. Vlastně celej dům se od mýho dětství nezměnil. Furt to tady páchne zvěřinou a chlastem, kterýmu otec hodně holduje. Plakáty známejch rockovejch kapel, který do teď poslouchám už na zdích vybledly a trhaly se. Dokonce si pamatuju, jak jsem jednou podpálil kuchyň a táta mi za to roztrhal plakát s Led Zeppelin. 

Ten plakát už nebyl k sehnání a já se s tátou nebavil skoro tři měsíce. Dokonce jsem chtěl utéct, protože mi celý dětství něco vyčítal. I teď to dělá. Není vůbec tajemstvím, že měl vždycky radši Sammyho a on zase jeho. Já byl vždycky ten grázl.

Už byly čtyři dny po Vánocích a já stále nerozbalil dárek od Sáry, zatímco ona už mi pětadvacátýho děkovala za těch osmdesát balíčků s Haribo medvídkama. Přešel jsem k tašce, ve který jsem dárek schovával a vyndal ho. Na hmat jsem hádal, že to bude nějaký oblečení, protože to bylo měkký.

Balící papír jsem rychle roztrhal a musel se zasmát. Byla to kostkovaná červená košile z flannelu. Dokonce uhádla mojí velikost, protože mi byla přesně.

Vím, že rád nosíš flannel, tak ti jeden přibude do skříně. Snad jsem trefila tvojí velikost. A mimochodem, Deane, flannel ti vážně sekne.

Přečetl jsem si lístek, který byl u toho a usmál se nad tou lichotkou. Košili jsem sundal a sedl si na postel, načež jsem z kapsy vytáhl telefon.

Me: mojí velikost si trefila přesně, to se ti musí nechat

Sarah Weekes: Vážně? :o

Sarah Weekes: To jsem strašně ráda! Pošli mi v ní fotku!

Me: co? nE

Me: Sam přišel, musíme na letiště vyzvednou Ellen a Jo.

Sarah Weekes: Kdo je Ellen a Jo?

Na to už jsem nestihl odpovědět, rychle jsem na sebe hodil bundu a už jsme byli se Samem na cestě na letiště.

,,A Benny s nima nepřijede?" zajímalo mě.

,,Ne, pohádali se s Jo. Prý jsou teď chvilku od sebe." vysvětlil mi Sam. Že byla Jo hysterka věděli všichni, proto jsem se už ani nedivil, že jsou od sebe. Benny je skvělej chlap a myslím, že ji trpěl ty změny nálad už dost dlouho.

---

,,Za jak dlouho, že tu budou?" zeptal jsem se otráveně, když už jsme čekali v hale.

,,Za půl hodiny." přisedl si ke mně Sam, když se konečně uvolnilo místo vedle mě.

,,Včera jsem ji omylem řekl, že už nejsi s Lisou..." řekl jakoby nic.

You Are My Teacher?!Where stories live. Discover now