365/17 - 230 - POPRVÉ

24 2 0
                                    

18.SRPNA 2017 - POPRVÉ

Jsou v kalendářním roce dny, které vám nabídnou šeď a běžný všední průběh, který za pár dní jakoby ani nebyl

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Jsou v kalendářním roce dny, které vám nabídnou šeď a běžný všední průběh, který za pár dní jakoby ani nebyl. A pak jsou dny, které mají v pravdě historický význam. Vzpomínáte na ně do konce života. Jeden takový bude mít v naší rodině nálepku 18.8.2017.

I já občas vzpomínám, že tehdy a tehdy, tam a tam to bylo POPRVÉ. Asi to má každý v paměti vyryté daleko větším písmem. 

A ony unikátnosti se mohou týkat vás samotného, tak vašich blízkých. Třeba pro mne osobně jedno z nezapomenutelných POPRVÉ byla dovolená k moři. Za úspěšně zvládnutou maturitu jsem obdržel unikátní dárek. Pojedeme k moři! Itálie. Bonusem bylo, že všichni. Tedy nejen já, ale celá rodina.

Dodnes vzpomínám na tátovy odborné nákupy vedené v italštině. U zmrzliny se mu dařilo asi nejvíc: "Uno tuto, uno tuto,... a fofrem. Šupíto presto!" Italové reagovali zcela přesně a kopečky zmrzliny skládali dle jeho pokynů. Kam jsem se tehdy hrabal se svojí ruštinou a upachtěnou němčinou.

Sportovní POPRVÉ mají také své nepopsatelné kouzlo a také se jen těžko z hlavy dostávají. Jen sportovec ví, jaké to bylo, když musel poprvé nastoupit na stadion, poprvé se mu někde něco sportovního povedlo. Nikdy na to nezapomene.

Já mám v hlavě několik příběhů z prvních hokejových zápasů s vlastním bratrem. Jak POPRVÉ proti sobě, kdy to jen díky zásahu trenérů neskončilo velebitkou, tak POPRVÉ spolu, kdy to naopak skončilo úžasnými zážitky ze společných gólů a vítězství.

A dnes si mohly také říct svoje premiérové POPRVÉ i naše dcery. Atletika coby individuální sport a věkový rozdíl čtyři roky moc společných startů zatím neumožňuje. Přesto dnešek premiéru přichystal.

Velká cena Dvora Králové nad Labem 2017 v atletice byla vypsána sice pro kategorie mužů a žen, ale umožnila starty od žáků po dospělé. Manažerská diplomacie naší trenérky Jany pak i dokonala zázrak možného startu dívky kategorie přípravka.

Výsledková listina tak má dvě sesterská jména: Anna - vítězka běhu žen na 300m (15 let, věkově ještě dorostenka), Marie - účastnice běhu na 60m a skoku do dálky žen (11 let, věkově ještě přípravka). 

A že by na Majdu bylo brzo? Skočený osobní rekord 416 cm atleticky znalým odpoví...

Za čas si obě budou moci říct: tehdy ve Dvoře Králové, velká cena, pamatuješ?

365/17 aneb 201 a dalšíKde žijí příběhy. Začni objevovat