⚜️30. Dear Brother

427 16 0
                                    

⚜️Lesly⚜️

Al zeker 20 minuten staar ik voor me uit. Ik weet alles weer. Alles. Abigail en Lydia die langs kwamen bij ons thuis, de vriendschap die ik had met Declan, Hilius...al de dingen die mijn moeder achterwegen liet. Maar wat ik niet snap...ik zie een man. Een man die ik nog nooit heb gezien en hij was erbij toen ik en Carl werden geboren. Ik als eerste en daarna Carl. Hij hield me vast, zijn warme hand onder mijn hoofd en zijn kalme stem. Hoe ik dit weet...geen idee. Ik was een pasgeboren baby.

Toen ik 3 was, kwam de man weer. Ik, Carl en mijn ouders waren op vakantie en hadden een huisje in de dichte bossen. Prachtig was het daar. Ik ging een eindje lopen en toen kwam ik de man weer tegen. Dit keer...met grote witte vleugels. Ik weet nog hoe ik er aan voelde. Hoe zacht het was, wat er voor gevoel er door me heen ging. Mijn ma riep me en de man hurkte neer. Hij zei; weet dat ik je altijd weet te vinden en altijd van je hou. Maar ja moeder moet zorgen dat je mij vergeet. Het is voor je eigen veiligheid. Mijn moeder kwam aanlopen en glimlachte naar de man. 'Goeiemorgen Quinn'. Mijn moeder tilde me op en ging voor de man staan. 'Wie is de man mama. Hij heeft grote vleugels; dat waren mijn woorden. 'Dit is Quinn. Een Engel' 'Bestaan Engelen ?' 'Ja' was haar antwoord. De man gaf me een kus op mijn voorhoofd en ook bij mama.

"Zorg goed voor onze dochter"

En weg vloog hij.

Verschrikt kijk ik op en kijk daarna Carl aan. 'We moeten praten. Heel snel'. Ik pak zijn hand vast en sleur hem de zaal uit. 'Lizzy kalm aan' 'Nee alles is gelogen. Nu ik alle antwoorden heb. Hoe ik Hillus moet stoppen, hoe ik het Portaal tegen moet houden...alles Carl. Ik weet meer dan jij, Adrian of Declan'. Het duurt me te lang dus binnen 1 seconde staan we buiten. 'Kom hierheen' comandeer ik. 'Wie roep je' 'Dat zie je vanzelf wel'. Als snel zie ik de draak aan komen vliegen. Zijn grote vleugels hevig op en neer. 'Bang voor hoogtes ?' 'Nee ?' 'Mooi'. Ik pak Carl steviger vast en spring omhoog. We komen op de draak terecht en de draak vliegt de andere kant op. Carl kijkt eerst verschrikt maar daarna blij rond. 'Een draak is jou Spiritanimal ?' 'Ja en een Cerberus, maar dat is niet belangrijk'. Hij fronst zijn wenkbrauwen en knikt. 'Wat is er ?' 'Mam heeft meerdere dingen geblokkeerd' 'Zoals wat ?' 'Quinn, een Engel is onze vader...bioloische vader. Onze vader...die wij kennen...is niet familie. Hij is een eerste Myth alleen niet de zelfde bloedlijn als Adrian en Hilius en al de eerste Mythen. Mam is wel van die bloed lijn en wij ook' 'Maar mam was toch...' 'Nee pap is dat. Toen we geboren werden was Quinn bij de bevalling. Herriner je de vakantie nog in het Magische bos ? Wat wij het toen noemde ?'. Een glimlach kruipt omhoog en hij knikt. 'Ik kwam Quinn weer tegen en hij had zulke grote vleugels' 'Quinn is de Opperengel...'. Ik zucht diep. 'We zijn kinderen van een Engel' mompel ik. Carl zucht en bijt kort op zijn lip. 'We moeten mam en...pap...weg halen bij Hilius...je moet hem bezoeken. Zonder wapens of iets. Ik ga met je mee zodat ik het Portaal kan maken'. Ik leg mijn hand op zijn knie. 'Dank je, Carltje'. Hij geeft me een knuffel en drukt een kus op mijn voorhoofd. 'Ik heb je gemist' 'Ik jou ook' mompel ik en ik sla mijn armen om hem heen. 'En ik hou van je' zeg ik zacht. Carl pakt me steviger vast. 'Ik ook van jou'.

Ik pak de hand van Carl vast en spring omlaag. We komen zachtjes neer en de draak vliegt verder. 'Dat was best cool' lacht hij. 'Ik kan ook zelf vliegen maar dat komt omdat Mythen met de natuur is verbonden' 'Weet ik. Ik ben zelf ook een Myth met Heksenkachten'. Zijn ogen gloeien kort blauw. 'Hoe voelt het om een Heks te zijn ?' 'Niet heel speciaal. Hoezo ?' 'Weet je dat nog niet ?' 'Wat ?'. Ik hou mijn linkerhand omhoog. 'De Ring van de Weerwolven...hoe dan ?' 'Ik ben de Bewaker van de Goude Stenen, en ik word de Allblooder na 30 jaar' 'Wow...ik heb veel gemist...hoeveel heb je er ?' 'Uhm 3. Binnenkort 4. Axl heeft als missie gekregen om mij op te zoeken en hun Goude steen te overhandigen' 'Is een groot verantwoordelijkheid op je schouders' 'Weet ik, maar dat maakt niet uit. Het lukt me wel' 'Dat weet ik' 'Maar het Portaal...' 'Het is nu nacht bij de Undermythen...we moeten gaan als het hier nacht is'. Ik knik. 'Dat doen we' 'Kunnen we alsjeblieft wat eten ? Ik sterf van de honger' 'We kunnen niet in de stad...' 'Hoezo niet ?' '2 weken geleden heb ik een zwaar auto ongeluk gehad. Ik was eigenlijk dood, alleen ik ben hier heen gebracht en weer tot leven gekomen. Zelf' 'Oh ja dan is het raar om daar heen te gaan. Weet Arabella het ?'. Ik knik. 'Wist jij dat ze een Bangshee was of is'. Carl knikt. 'You bitch...' 'Ja sorry dat voel je aan, alleen jouw krachten waren toen niet op gang' 'Ik snap het. Ik snap het' 'Maar ze heeft ook bezit over de Goude Armband' 'Wacht wat ? De Goude Steen van de Bangshees ?'. Carl knikt langzaam. 'Wist je dat...oh...' 'Als het veilig ligt bij haar is het goed. Ze is laatste tijd veel met haar oma in plaats van hier of thuis' 'Gelukkig' 'Ik hoorde in mijn Kring dat Hilius dichtbij is en dat ze hun Gouden Steen aan je gaan overhandigen' 'De Goude Staf ?' 'Yep' 'Dit word me echt te veel' zucht ik. 'Snap ik maar ik steun je hier door heen'

Different World (DUTCH)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu