⚜️20. Great Lake

528 20 0
                                    

⚜️Lesly⚜️

Ik heb maar 2 Katana Rhubons gehad. Niet genoeg bescherming , vind ik, maar ja. We lopen het Portaal door en komen aan bij Great Lakes. Ik loop naar de rand toe en kijk erover heen. Watervallen. Gigantische watervallen. Het water is mooi helder blauw. Hoe langer ik er naar kijk , des te meer ik er dingen in ga zien. En laat me raden; zeemerminnen. Een vrouw met lang lichtblauw komt uit het water en zwaait naar me. Verbaasd zwaai ik terug.

'We verwachten je al Lesly Aylward' 'Oh ja ? Dat is nieuw'. Water komt omhoog en vormt zich tot een trap. 'Kom' zegt ze. Ik kijk Declan en Edward aan. Ja dat is zijn naam. 'We blijven hier' 'Hoezo ?' zegt Declan verbaasd. 'Vergeten wat ik zei en wat jij zei ? Ze laten ons niet zomaar naar binnen Declan en nu geeft ze volledig toegang'. Declan kijkt naar de Zeemermin. 'Laat je niet verleiden door haar schoonheid Declan' 'Heb jij er geen last van ?'. Edward schudt zijn hoofd. 'Ik heb mezelf daar tegen beschermd' 'Slim'. Declan kijkt me weer aan. 'Ze is echt Lesly'. Ik kijk naar de Zeemermin. 'Nee dat is ze niet. Ze voelt fout aan'. De trap verdwijnt en de Zeemermin gaat omhoog en blijft voor de rand zweven. Water gaat ook omhoog en draait om haar zeemerminnnen staart. Ze heeft een lustige glimlach. Egale huid en mooie blauwe ogen. Ze kijkt Declan verleidelijk aan. Hij loopt naar de rand toe en de vrouw gaat met haar hand langs zijn wang en lip.

'Komen jullie nog ?' zegt ze kalm en ze kijkt mij aan. 'Natuurlijk' zegt Declan kalm. Ik duw Declan naar achteren en sta voor de vrouw.
'Nee niet echt, Zeeheks'. Ik pak mijn Katana en zonder te twijfelen duw ik het zwaard in haar borstkas. De Zeemermin krijst het uit en veranderd langzaam tot as. 'Monster' zucht ik. De Katana stop ik terug en draai om. Declan kijkt verschrikt naar het water. 'Ik zei het toch ?' 'S-Sorry. Ik uhm...was mezelf niet' 'Geeft niet. Jongens vinden het lastig om hun hormonen onder controle te krijgen. Snap ik wel' 'Hou je bek' gromt Declan. 'Hij is weer terug hoor' lach ik. 'De emotieloze vent' lacht Edward. 'Jij houdt ook je bek. Hoe komen we binnen' 'Via een tornado in het water' zegt Edward. Hij loopt naar de rand toe en blauw stof lijkt uit zijn handen te komen. Het is best facinerend. De grond begint te trillen en het water komt in beweging. Wat Edward zei. Tornado in het water. Edward kijkt me aan. 'Dames eerst' 'Dacht het niet' 'Jij gaat wel als eerste want Volbloeden moeten het Portaal volledig openen'. Declan tilt me op en gooit me over de rand. 'Klootzak!' gil ik snel. De tornado zuigt me op en snel voel ik een harde klap. 'Auw' kreun ik. Ik kom omhoog en wrijf over mijn billen. 'Die krijg je een keer terug Declan' grom ik. Ik kijk omhoog en water zweeft boven me. Voorzichtig prik ik in het water. Kringen verschijnen in het water. Het laat me lachen. Dit is leuk. Net normaal water maar ondersteboven. Natuurlijk moet ik er vaak op slaan. Net slijm. Ik vind het echt leuk. Hihi. Een kleine gil verlaat mijn mond als Declan en Edward voor mijn neus neervallen. 'Jullie verpesten mijn pret' zucht ik. Declan gromt kort en komt omhoog. 'Niemand boeit dat' 'Uh niemand boeit dat. Harteloze saaierd' 'Kleuter' 'Okay hou op man. Kleine kinderen' mompelt Edward. Hij komt omhoog en strijkt zijn pak glad. Niet de beste outfit om aan te trekken voor zo iets maar ja, hij moet er mee lopen.

'Lesly Aylward. Ik ben onder de indruk' 'Niet weer' kreun ik. Ik draai om een een vrouw staat verderop. Ze heeft kort pastelroze haren. Smal gezicht en grote ogen. Lichte kraaienpootjes bij haar ogen. 'Sorry voor daarboven. Goed dat je de slechte kanten ziet van Zeemerminnen. Rustig. Ik doe dat niet. Hallo Declan' 'Hallo Dorothea'. De vrouw glimlacht en slaat haar handen voor haar over elkaar. 'Volg mij. Je bent hier niet voor niks Lesly'. Ze draait om en loopt weg. Ze heeft een witte lange jurk aan die mooi aansluit op haar lichaam. We volgen Dorothea door de gangen. De muren zijn van koraal en schelpen. Onder ons zwemmen vissen. Hoe is dit gemaakt ? Het is prachtig hier.

'Weet je waarom wij je hebben opgeroept Lesly ?' 'Ik moet jullie Goude Steen bewaken. Weghouden van Hilius' 'Ik heb gehoord dat je de Goude Dolk al in bezit hebt'. Voorzichtig kijk ik naar Declan. 'Ja die heb ik ja. Ik pakte hem vast en soort shock ging er door mijn lichaam' 'Volbloeden hebben dat. Dat zou je ook krijgen met de Goude Choker' 'Krijg ik meer van die visioenen over waar de andere Goude Stenen liggen ?' 'Als hun je vertrouwen en hun Steen veilig willen houden dan wel ja' 'Net als jullie' 'Precies'. We komen in een grote zaal. Muren van koraal en water weer boven ons. Allemaal vissen, dolfijnen en soms haaien. We zijn in Great Lake en toch lijkt het de oceaan.

'Hoe kan dit eigenlijk ?' 'Magie'. Ik kijk Edward aan. 'Niet ik' 'Ja het kan toch'. Ik kijk Dorothea weer aan. 'Maar waarom geven jullie de Gouden Stenen niet aan andere Volbloeden ?' 'Volbloeden Mythen zijn vertrouwelijker' 'Hoe weet je dat ?' 'Ik ken je moeder en vader, Lesly. Je bent een meisje met een trouw en puur hart die geen vlieg kwaad zou doen'. Met een kleine grijns kijk ik naar Declan. 'Hoor je dat ?'. Declan rolt met zijn ogen en kijkt weg. 'Maar Lesly...'. Ik kijk Dorothea weer aan. 'Is het een fout om jou te vertrouwen ?' 'Nee natuurlijk niet. Ik kan soms een beetje uitlokken' 'Dat weet ik' mompelt Declan. Jezus wat heeft die vent oppeens ? Mijn ogen sluit ik en al snel hoor ik Declan schreeuwen dat ik hem moet laten zakken. 'Ga verder...'. Ik open mijn ogen en kijk Dorothea met een kleine glimlach aan. 'Oh uhm okay' lacht ze.

'Alleen je moet er wel testen voor doen om bij de Goude Choker te komen' 'Testen ?' 'Dat denk ik..' 'Dat denk je. Handig'

Different World (DUTCH)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu