⚜️2. Strange white Axe

1.2K 37 5
                                    

⚜️Lesly⚜️

Als ik naar buiten loop is het al pikkedonker. Ik zucht en loop naar mijn auto. In het donker rijden vind ik niet zo prettig. Gelukkig hoef ik maar 10 minuten te rijden en het is best rustig op de weg. Met mijn sleutel maak ik de auto open. De lampen knipperen en ik stap in. Het is best fris. Maar daar is winter voor. Je tenen laten bevriezen en bij de warme openhaard weer laten ontdooien met een warme kop warme chocomel met marshmallows in je hand. De sleutel stop ik in het contact maar start mijn auto nog niet. Een lampje klik ik aan en open het deskboard kastje. Ik had hier ergens een boekje met aantekeningen. Als ik een notitieboekje zie liggen, met een oceaanblauwe kaft, pak ik hem eruit en klap het deskboardkastje dicht. Het boekje sla ik open en haal de pen uit de ringband.

'22 december donderdag' zeg ik hardop en ik schrijf het op. 'Weer iets onverklaarbaars. Brandwond bij Bella. Oorzaak: geen idee'

Ik denk even na. Hoe zou het komen ? Als ik kwaad word lijk ik net of ik de grond in mijn macht heb. Eigenlijk met alles wat om me heen is lijk ik controle over te hebben. Ben ik een Avatar of iets ? Ja man tuurlijk Lesly. Keep on dreaming. Ik tik met mijn pen op mijn kin. Wat kan ik zijn ? Word ik boos of emotioneel dan worden mijn handen pittig warm, voorwerpen vliegen in het rond en wind raast als een tornado om me heen. Mensen kan ik helen, mensen kan ik pijn doen en ik voel mensen hun aanwezigheid op een of andere manier. Een gevoel zegt dat het niet het enige is wat ik in staat ben.

'Auw !'. De pen valt uit mijn handen en ik wrijf over mijn wang. Waar kwam dat nou weer vandaan ? Verbaasd kijk ik rond.Het leek net of iemand me een klap gaf, alleen het grappige is: er is hier helemaal niemand. Een kreun verlaat mijn mond als ik een stomp in mijn buik krijg. 'Fack' kreun ik. Mijn armen sla ik om mijn buik. Wat gebeurd er ? Heeft iemand een voodoo pop van mij of geesten bestaan en er word op mij gejaagd. Niks verbaast me de laatste tijd.

Mijn ogen sluit ik en krimp verder in elkaar. Hopelijk komt er niet weer een klap. Maar ik krijg geen klap maar ik zie een beeld voor me. Het is nog wazig maar ik zie dat het mensen zijn. Ik ga recht op zitten , rug recht tegen de rugleuning aan en ik haal diep adem. Het beeld word scherper en ik zie wie het zijn. Mijn ouders. Waarom kan ik hun zien ? Via wie kijk ik ? Mezelf ? Iemand die daar is ?

Een man in een zwart pak loopt naar hun toe en hurkt voor ze neer. Ik zie zijn lippen bewegen maar ik hoor hem niet praten. Mijn ouders zitten op hun knieën en hun handen zijn vastgebonden. De man tilt mijn moeders kin op en hij zegt weer wat. Mijn moeder draait haar hoofd weg. De man komt lachend omhoog en haalt opeens een bijl tevoorschijn. De steel is wit hout en de bijlkop zelf is wit. Zo wit dat het gloeit. Hij houdt hem omhoog en bekijkt hem tevreden en lustig.

'Ah wat heb ik lang op dit moment gewacht. Helius zal blij met jullie zijn. Twee van de eerste Mythen. Hier...in deze wereld...die zich als eerste mengde met de mensen uit de mensenwereld. Ik mocht jullie wel alleen tja...' zegt hij.

Ik hoor ze ! Het zwaar geadem van mijn ouders hoor ik ook.

Verraders verdienen de dood'.

Een gil verlaat mijn mond en snel open ik mijn ogen. Hij haalde uit met de bijl en in een beweging was....nee...dat kan niet...

Snel start ik mijn auto en rij snel weg van Bella's huis. Ik moet naar huis. Maar ze verdwenen toen ze werden geraakt met de bijl. Zijn ze dood ? Leven ze nog ? Geen idee ! Mijn voet drukt harder op het gas. Mythen ? Zij zijn Mythen ? Ben ik dat dan ook ? Maar wat zijn Mythen ?

Uit het niets voel ik een harde klap op mijn voorhoofd en op slag word mijn blik zwart. Pikzwart en ik voel letterlijk niks meer.

Different World (DUTCH)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu