⚜️7. Katana's are "kinda" my things

782 27 1
                                    

⚜️Lesly⚜️

De blonde jongen loopt voorbij en glimlacht lichtjes naar me. Ja vriend je liet me liggen dus jij bent een glimlach van mij niet waardig.

'Goed. Rhubons. Wapens van Mythen'.

Ik gok dat deze kamer een oefenkamer is. De reden dat ik dit denk is omdat mensen aan het vechten zijn dus gokken is niet mijn beste kant.

'Kom'. Ik loop achter Declan aan.

Meisjes en jongens kijken me verbaasd of afkeurend aan. Dat ben ik onderhand wel gewend dus ik ga me er niet klote door voelen. Mijn houding versterk ik en kijk ze vals aan. Ze kijken weg en gaan verder met oefenen.

'Je hoeft geen indruk te maken hoor' zegt Declan. 'Nee dat hoef ik ook niet, maar ik maak ze wel duidelijk dat ze niet denken dat ze alles kunnen maken omdat ik nieuw ben'. Ik kijk Declan aan. 'Want ja want hier moet ik verblijven?
, blijkbaar. Rest van mijn leven...'. Hij haalt zijn schouders op. 'Beetje raar als je voor dood bent verklaart en je een begravenis hebt gehad dat je oppeens weer in Brooklyn bent'. Ik haal mijn schouders op want ik weet geen andere reactie die ik kan geven. 'Zal wel'. Hij zucht diep. 'Kom mee'.

Zijn stem klinkt geërgerd. Mooi zo. Ga het voor iedereen moeilijk maken. We lopen de zaal uit en komen in een precies de zelfde uitziende kamer.

'Goed pak uit de kast een Katana en ga in midden staan' 'Ik ga helemaal niks doen' 'Wat zei je ?' 'Je hoorde me' 'En waarom niet ?' 'Waarom wel ? Ga je me trainen ? Voor wat ?' 'Zodat je met ons kan vechten' 'Wie zegt dat ik dat wil ?' 'Je hebt geen keuze. Iedereen die hier is moet dat'.

Hij strekt zijn arm. De kast begint te schudden en de zwaarden trillen mee . 2 Katana's vliegen door de lucht en Declan pakt ze vast als ze bij hem zijn. Ik kijk hem verbaasd aan.

'Wat ?' 'Het ging snel' 'Kan ik je ook leren' als je wilt'. Hij biedt mij een Katana aan. 'Het boeit niet als je het nog niet kan'.

Mijn lippen pers ik op elkaar. Dat is zeker niet het probleem. Ik kan zeker met een Katana omgaan , geleerd van mijn vader alleen hoe langer ik er mee bezig ben , hoe feller ik word. Waarom dat is....geen idee. Maar Declan ziet er uit als een waardige tegenstander. Met tegenzin pak ik de Katana vast. De handvat is gewikkeld in wit touw. De grip is goed. Declan slaat met zijn Katana tegen het ijzer. Verschrikt kijk ik op.

'Focussen' 'Ik wil dit niet' 'Je kan mij geen pijn doen en iedereen is in het begin slecht' 'Dat is het niet Declan' 'Wat dan ?' 'Ik had er zelf zo een thuis dus ik weet heel goed hoe ik hier mee moet omgaan. Mijn vader en ik oefende 1 keer per week' 'Nou wat is het probleem dan'. Hij haalt uit en ik buk snel. 'Het probleem is....'. Zelf haal ik ook uit en voordat het zijn been raakt houdt hij hem tegen met zij eigen Katana. 'Dat ik....'. Ik ga weer rechtop staan. Een diepe zucht. 'Laat maar'. Ik leg de Katana op de grond. 'Ik ga het eens niet proberen' 'Jawel'.

Hij haalt weer uit en met mijn domme kop pak ik het zwaard vast. Zo met mijn blote hand pak ik een vlijmscher mes vast. Het snijd in mijn hand. Mijn lippen pers ik op elkaar en kijk weg. Bloed voel ik er gewoon over mijn arm stromen.

'Sukkel'. Dat wekte iets op in me. Een vuur die alleen nog brandstof nodig had. Langzaam kijk ik hem aan en slik de brok in mijn keel weg. 'Weet ik'.

Mijn voet beland net nog niet in zijn buik. Wat ik wel leuk vind is dat hij weer naar achteren vliegt en hard tegen de muur aanknalt. Zijn Katana blijft nog bij mij, ook al zit die nog half in mijn hand. Langzaam open ik mijn hand en en pak de Katana bij het handvat en haal het langzaam uit mijn huid. Meer bloed stroomt eruit.

'Lekker' 'Dat mag je zelf opruimen' kreunt Declan. Hij komt met moeite omhoog. 'En kap daarmee' 'Waarmee ?' 'Om mij elke keer zo weg te schieten als een kanonskogel' 'Ja dan moet je me ook niet irriteren' 'Werk dan gewoon mee' 'Nee ik ben geen schoothondje die met alles instemt' 'Ja dat heb ik gemerkt'

'Oh Declan ik heb je hulp nodig..'

Die stem ken ik. Heel goed zelfs. Misschien wel te goed

Hij komt de kamer inlopen en bekijkt me van top tot teen. Natuurlijk.

'Lizzy ?'

Different World (DUTCH)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu