⚜️19. The Mermaids Stone

514 21 0
                                    

⚜️Lesly⚜️

Al zeker 20 minuten gaat er een beeld door mijn hoofd. Net een korte filmfragement die elke keer opnieuw en opnieuw word afgespeeld. Een groot meer. Een gigantisch meer. Ik ken het want ik ben er vaker geweest. Great Lakes. Ik ben daar een aantal keer geweest maar waarom is dat meer in mijn hoofd.

'Lus je geen soep ?'.

Ik kijk Declan aan. 'Jawel. Geen honger' 'Net zat je nog te zeuren dat je honger had ?' 'Nu niet meer'. Ik schuif de kom weg en loop de zaal uit.

'Lesly. Waar ga je heen ?'. Declan verschijnt binnen paar seconden voor mijn neus. 'Wat is er' 'Ik ga even liggen' 'Je ziet er bleek uit' 'Ik voel me ook niet lekker' 'Weet je hoe het komt ?' 'Nee. Ik heb nog niks gegeten maar ik heb geen honger maar daar ligt het niet aan' 'Er is onrust in je hoofd. Waar denk je aan ?' 'Er is echt geen onrust in mijn hoofd. Alleen hoofdpijn en voel me zwakjes'. Ik loop langs Declan maar hij pakt mijn arm vast. 'Lesly...'. Hij trekt me terug. 'Sinds je de Goude Dolk vast hebt gehouden gedraag je raar. Wat zie je ?' 'Niks Declan. Mijn kop bonkt gewoon als een gek' 'Je bent een Volbloed' fluisterd hij zacht. 'Jij kan de andere Goude Stenen opzoeken' 'Dat wil ik niet. Als de Engelen ze goed hebben verstopt waarom zouden wij ze moeten zoeken' 'Zodat Hilius ze niet te pakken krijgt' 'Hij is geen Volbloed dus hoe wilt hij ze oprapen ?' 'Hij kan er een spreuk op zetten en Hilius kent veel mensen. Ergens vind hij wel een Volbloed' 'Je hebt ook Volbloeden , maar ook bij Vampieren of Weerwolven' 'Hoe weet je dat ?' 'Omdat ik dat weet. Puur gokken eigenlijk' 'Dus Hilius kan zo aan een Volbloed komen' 'En waarom moet ik ze dan zoeken ? Zodat ze "veilig" zijn van Hilius. Als hij het moet...vind hij ze wel' 'Lesly welke plek zag je' 'Geen een Declan'. Ik ruk mijn arm los en loop weg. Declan zucht en verschijnt weer voor mijn neus. 'Declan kap daarmee' 'Nee. Vertel op' 'Great Lakes. Meer niet. Kan ik nu gaan ?'. Declan zucht. 'Weet je welke Goude Steen het was ?' 'Nee' 'Great Lakes. Zeemerminnen. Goude Choker' 'Choker ?' 'Ja verwerkt met de parels uit oesters uit de diepste zeeën en bedekt met puur goud' 'En wat doet dat ding dan' 'Als je leert er mee om te gaan kan je er goede en slechte krachten mee gebruiken. Wat je er mee precies mee kan, geen idee' 'Om de Goude Choker te halen is geen makkie. Denk je dat het voor het pakken ligt ?' 'Nee tuurlijk niet. Er is slimheid en kracht voor nodig. De Eerste Zeemerminnen hebben het goed bewaakt' 'Het zijn zeker testen ?' 'Ja je moet eerst zorgen dat je in het water komt, en als je in hun wereld bent dan heb je veel obstakels' 'Dus daarom gaan we niet' 'We gaan wel' 'Nee' 'Alleen wij samen' 'Nee' 'Dan ga ik alleen' 'Je bent geen Volbloed' 'Ik neem een Heks mee' 'En dan ?' 'Weer een Spreuk erop' 'Succes met sterven'

[*]

Elke keer als ik mijn ogen dicht doe komt dat meer weer tevoorschijn. Ik ga niet de Goude Chocker halen. Het is goed verstopt, goed beschermt en niemand hoeft het zoeken.

Er word hard op mijn deur geklopt. Met een zucht kom ik van mijn bed af en loop naar de deur. Het is Declan. Dat voel ik al. De deur trek ik open en Declan staat met een jonge man. Rond de 25. Ik bekijk hem van top tot teen en kijk daarna Declan aan.

'Ik zei al dat ik niet meega'. Om de jongeman zit een aparte sfeer. Heks. Hij is een Heks. 'En zeker niet met een Heks' 'Hem kan je vertrouwen' zegt Declan kalm. 'Alsnog. Ik ga mijn leven niet wagen' 'Het is een voorspelling Lesly. Als je dat ziet dan willen de Eerste Creaties dat je ze vind en beschermd. Ze voelen als er iets slechts aankomt' zegt de man. Ik kijk hem met een zucht aan. 'Aan jou heb ik niks gevraagd' 'Wat hij zegt is waar. De Zeemerminnen hebben je om hulp gevraagd. Ze willen hun belangrijkste bezit beschermen voor Hilius' 'Als Hilius alle Goude Stenen in handen krijgt is het bye bye Creaties en de mens' momelt de man. 'Nogmaals...niks aan jou gevraagd' 'Ga alsjeblieft mee. Jouw vertrouwen ze en laten ze toe' 'Hoe weet je dat zo zeker Declan ?' 'Omdat het zo is' 'Dus ik moet jullie maar op jullie woorden vertrouwen ?' 'Ja' zeggen ze tegelijk. 'Als ik dood ga, jammer dan. Dan blijf ik dood. Begrepen ? Ja ? En ik wil wel iets meer wapens mee hebben en jullie regelen zelf vervoer' 'We kunnen teleporteren' mompelt de man. 'Ook goed. 10 minuten en dan ben ik klaar'.

De deur gooi ik dicht en sla mezelf een aantal keer tegen mijn kop. SUKKEL SUKKEL SUKKEL ! Waarom moet ik nou weer een Volbloed zijn en waarom moet ik die verdomde visioenen krijgen.

Dahm it

Different World (DUTCH)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu