⚜️11.Trust is number one

671 19 2
                                    

⚜️Lesly⚜️

'Bella wilde je hem nog zien ?'. Bella knikt. Declan fluit met zijn vingers. 'Maar Lizzy jij hebt macht over alle Spiritanimals'. Ik kijk Bella verbaasd aan. 'Nee dat heb ik niet ?' 'Maar...' 'Wacht jij bent een kind van Eerste Mythen en het eerste kind heeft daar ook macht over' 'Dus net als Adrian...heb ik dat ?' 'Ja'.

Voetstappen hoor ik. Zware voetstappen. Geen mensen voetstappen. Langzaam draai ik om en een gigantische Hippogriff staat voor mijn neus. Hij blaast diep uit via zijn neus.

'Oh hey...beestje'. Zijn ogen gloeien blauw. 'Heeft hij een naam' 'Nee het is geen hond'. Ik zet een stap achteruit en de Hippogriff zet een stap vooruit. 'Declan...wil je hem alsjeblieft terug roepen' 'Hij doet niks. Alleen als ik het zeg'. Ik steek mijn hand uit en kijk weg. Ik voel zijn snavel tegen mijn hand. Ik kijk weer naar het wezen en aai over zijn kop. Bella komt naast me staan. 'Hij is mooi' fluisterd Bella. Ik knik. 'Omg je ogen !'. Verbaasd kijk ik Bella aan. 'Ze gloeien blauw !'. De Hippogriff loopt weg en gaat naast Declan staan. 'Blauw ?'. Declan kijk ik verbaasd aan. Hij knikt. 'Met hem voel je wel een band. Met de Adelaar van Adrian niet'. Ik wrijf in mijn ogen. 'Toch voel ik niks' 'Je vertrouwt hem' 'Ja ? Hij bijt mijn hand er niet af' 'Dat kan die doen, en ook de Adelaar van Adrian' 'Toch vertrouwde ik dat ander beest niet'. Ik kijk Declan weer aan. 'Is de gloed weg ?'. Hij knikt.

De Hippogriff duwt met zijn kop tegen zijn arm. 'Ja ja'. Hij aait hem over zijn kop. 'Ik ga even met hem vliegen. Ik zie jullie zo wel' 'Laat Lesly mee gaan'. Ik draai om. Adrian komt naar buiten lopen. 'Arabella Paterson. Ik weet nog dat je een meisje van 2 was'. Bella kijkt me verbaasd aan. 'Mijn oom' fluister ik. Ze knikt kort. 'Maar Lesly ga mee. Het is het waard'. Ik voel dat de Hippgriff achter me staat. 'Uhm...' 'Lizzy ga ! Ik red me wel'. Ik draai om en Declan zit al op de rug van de Hippogriff. 'Ga je mee ?'.

Hij steekt zijn hand uit. Ik wil mee maar ook niet want ik weet niet wat Declan van plan is. Straks duwt hij me er van af en zegt dat ik moet leren vliegen. Toch pak ik zijn hand vast en hij trekt me zo op het wezen.

'Blijf zitten' grinnikt Bella.

Ik steek mijn middelvinger naar haar op. Het wezen schiet omhoog en snel wikkel ik mijn armen om Declan heen. Declans lichaam voel ik lichtjes verstijven. De vleugels van de Hippogriff gaat heen en weer en zijn poten zijn ingetrokken. Langzaam laat ik Declan los en kijk naar beneden.

'Je leek net te twijfelen' 'Klopt' 'Vertrouw je me niet ?'.

Daar ga ik geen antwoord op geven. Mijn bruine haren wapperen weer alle kanten op. Ik scheer alles gewoon af. Heb ik er geen last meer van. Een kale Lesly. Geen zorgen om mijn haar te wassen of in model te brengen. Heerlijk het idee maar misschien zal het wel heel achterlijk uitzien.

'Lesly ?' 'Hmm'. Ik kijk naar de lichten die voorbij zoeven. Licht van de hoge gebouwen in Brooklyn. Brooklyn is prachtig zo laat. Het is dood maar toch zo levend.

'Vertrouw je me niet ?'. Ik haal mijn schouders op. 'Jawel' 'Dat klonk overtuigend' 'Bij jou weet je maar nooit wat je doet'. Hij pakt mijn arm en trekt me van het wezen af. 'Zoals dit !'. Ik pak zijn pols stevig vast en probeer me zelf omhoog te trekken. 'Vertrouwen gaat op nummer 1' 'Jij vertrouwt mij niet dus waarom zou ik jou volledig vertrouwen !'. Hij slaat zijn bruine ogen neer. 'Dus niks over mij zeggen !'. Ik druk mijn nagels in zijn arm en zijn grip verslapt. Ik ruk mijn hand los en val naar beneden. 'Verdomme Lesly !'.

Mijn ogen sluit ik. Je kan dit Lizzy. Het vertrouwen. Je hoorde je moeder ooit is zeggen dat Mythen verbonden zijn met de natuur. Als ik mijn ogen open zweef ik in de lucht. Ik vlieg gewoon ! Woeh ! Go me ! Ik draai een rondje. Hoe kan dit uberhaupt. Heb ik een onzichtbare jetpack ? Declan en de Hippogriff verschijnt voor mijn neus. Hij kijkt me verbaasd aan.

Different World (DUTCH)Where stories live. Discover now