⚜️18. The 7 Golden Stones

557 21 9
                                    

⚜️Lesly⚜️

Declan haalt een klein mesje tevoorschijn en maakt een snee in zijn hand.

'Wat doe je nou ?' 'Rustig'

Bloed druppelt op de grond en de tekening op de muur begint fel blauw te gloeien. Een Pentagram. Net als zijn ketting. De muur schuift naar achteren en daarna naar links. Een trap naar beneden ? In de kamer van Declan. Okay dan. Het kan allemaal.

'Gebruik je vuurkrachten' 'Dat kan ik niet' 'Onzin. Dat kon je al paar jaar geleden'.

Ik tuit mijn lippen. 'Dus' 'Hup'. Ik zucht diep en laat een vlam op mijn hand komen. De gang word verlicht en ik begin te lopen. Het zijn kleine treden. Een verkeerde stap en ik lig beneden. Na een tijdje lopen word ik er moe van. Binnen paar seconden kom ik beneden aan maar het vuur is uit. Een vlam laat ik weer komen.

'Je kan het al' 'Ik leer snel, weet je nog ?'

Declan loopt langs me en ik volg hem. 'Wat is dit ?' 'Boeken over alle wezens die er zijn' 'Zoals ?' 'Je hebt ons Mythen, Weerwolven, Elfen, Zeemerminnen, Vampieren, Bangshees, Heksen. Noem het maar op' 'En die Monsters van Undermythen ?' 'Ja daar heb je ook veel verschillende soorten van' 'En heb jij ook zo'n boek als Bella ?'.

Declan knikt. 'Hoe dan ?' 'Mijn moeder was bondgenoten met alle Creaties' 'En dan krijgt ze zeldzame spullen' 'Ja' 'En weten hun dat je haar zoon bent ?'.

Declan stopt met lopen en draait om. 'Ja dat weten ze en jij kent mijn moeder ook' 'Oh ja ?' 'Abigail Jenson'. Ik blijf verward aankijken. 'Nooit van gehoord'. Declan zucht en slaat zijn armen over elkaar. 'Een Heks heeft je herrineringen afgenomen. Waarschijnlijk voor je veiligheid' 'Juist...' 'Dat regelen wel een andere keer. Kom'. Hij draait om en duwt een grote deur open. Als we de kamer inlopen schieten fakkels aan. Nou mijn vuur is niet meer nodig. Ik maak vuisten van mijn handen en het vuur word gedoofd.

'En weet de rest hiervan ?' 'Nee. Er liggen hier dingen die veel mensen willen' 'Zoals wie ?' 'Hilius op de eerste plek. Zijn doel is om de baas te zijn over alle Creaties' 'En is hij dat al over 1 ?' 'Undermythen. Ze zijn Mythen alleen dan ander soort krachten. Onze krachten komen van de Engelen. Bij hun was dat eerst ook maar hun gaan over naar Donkere Krachten en die magie komt van de Duivel' 'Duivels en Engelen. Juist' 'Ja dit is allemaal nieuw voor je maar zo zit het wel'.

Hij sleurt me de grote kamer in en duwt me op de stoel. De deur sluit automatisch.

'Creapy...'.

Declan opent een grote kast en haalt een dolk uit. Een goude dolk. 'Wat is dat ?' 'Een van de Gouden Stenen' 'Het is geen steen ?' 'Weet ik maar wel van goud'. Hij geeft het aan mij. Een vage shock gaat door me heen en van de schrik laat ik hem vallen. 'Dat deed pijn' mompel ik. 'Hoe kan dan' fluisterd hij. Hij raapt de Dolk op. 'En iedere...Creatie heeft een Gouden Steen ?'. Declan knikt en kijkt me met gefronsde wenkbrauwen aan. 'Ja dit is van de Mythen. Je hebt er in totaal 7. 7 Gouden Stenen' 'En waar zijn die dan ?' 'Niemand weet dat. De Engelen hebben ze verstopt. De legendes zeggen dat een Volbloed ze op kan sporen' 'En wat kunnen ze daarmee dan ?' 'Je hebt een macht. Krachtige macht' 'Over wat ?' 'Een Volbloed kan alle 7 Creaties worden' 'Dat wil je. Lijkt me vermoeiend' 'Het hoeft niet. Je kan je kracht en Creatie opslaan in je Gouden Steen en dan oproepen wanneer je het nodig hebt' 'En laat me raden. Hilius wilt dat ?'. Declan knikt. 'Hij had bijna de Goude Ring van de Weerwolven alleen toen hij hem aanraakte verbrande hij zijn hand' 'Hij is dus geen Volbloed' 'Klopt, maar hij experiment zo veel dat het hem op een dag lukt' 'Dus Hilius...wilt de krachten van de Eerste Mythen, Eerste Vampieren, Weerwolven. Noem maar op. Hij haalt daar zijn krachten uit en word dan....een Myth met alle krachten van andere Creaties ?'. Declan knikt. 'En met zijn bloed...wilt hij een leger maken en alle Creaties uitroeien totdat alleen Allblooders over zijn' 'Allblooders ?' 'Ja zo noem je als je bloed uit alle Creaties bestaan' 'Oh. Zijn er op dit moment Allblooders ?'. Declan schudt zijn hoofd. 'Al 30 jaar niet meer'. Ik kijk naar mijn hand. 'Kreeg je een brandgevoel in je hand ?' 'Nee net een vage shock ging er door mijn lichaam' 'Geen brandgevoel ?' 'Precies wat ik zeg'. Ik kijk Declan aan. 'Moet ik dan dat krijgen ?' 'Als je geen Volbloed bent dan zou je hand moeten verbranden' 'Maar ik schrok omdat er een shock door mijn lichaam gaat. Hoe kan jij dat ding dan vasthouden ?' 'Ik heb er een spreuk op laten zetten zodat ik hem wel kan vast houden' 'Oh' 'Hou hem nog is vast. Ik wil het zeker weten'. Ik pak de Dolk voorzichtig vast en dit keer krijg ik geen shock. Langzaam pak ik het steviger vast. 'Oh. Dit keer niks...wacht wow...'. De dolk begint te gloeien. 'Is dit normaal ?'. Ik kijk Declan aan en zucht diep. 'Je moeder had gelijk' 'Wat ? Waarom heeft mijn moeder gelijk ?'. Declan trekt de Dolk uit mijn handen en laat hem meteen vallen. 'Fack' . Als ik een brandlucht ruik weet ik dat het van Declans hand afkomt. 'Gaat het ?'. Hij knikt. 'Waarom gloeide die ?' 'We gaan' 'Nee eerst vertellen waarom die gloeide !'. Declan duwt met zijn voet de Dolk weg. 'Je bent een Volbloed Lesly. Daarom beschermde je ma met haar leven'

Different World (DUTCH)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu