⚜️14. Your first fight is your real training

573 19 0
                                    

⚜️Lesly⚜️

'Alleen de Monsters' 'Straks zien ze eruit als mensen. Declan ik kan dit niet !' 'Dat zijn ze niet. Bescherm de mensen'. Declan rent weg en slacht tijdens het rennen al een aantal monsters. Wat Declan eerder zei; worden ze geraakt door een Rhubon dan veranderen ze tot as. Er blijft niks van de monsters over die Declan heeft vermoord.

Hoe moet ik dit doen ? Heb paar een kleine training gebad en nu sta ik al hier. Brooklyn die word overspoeld met Monsters. Afschuwelijke monsters.

Mijn capouchon doe ik weer op. Een klein meisje hoor ik gillen. Verschrikt kijk ik rond. Een moeder met een klein meisje in haar armen zitten weggedoken. Binnen in een flits sta ik voor ze. Wow. Waar kwam dat vandaan ? Maakt niet uit. Niet belangrijk.

'Jij hoort hierniet en je bent werkelijk ranzig'.

Het monster heeft geen neus, wel een grote slijmerige bek en enge witte ogen. Werkelijk ranzig.

Mijn Katana haal ik tevoorschijn en steek hem in zijn hoofd. Het beest verbrand en belandt als as op de grond. Vlug laat ik alles even verwerken. Even verwerken dat ik zojuist een Monster heb vermoord en dat voelde pittig goed.

Ik draai om en hurk neer.

'D-Dank u wel' zegt de vrouw snikkend. Ik glimlach en knik. 'Achter je !' gilt het meisje. Vlug draai ik om en met een soepele beweging snij ik het hoofd er af van het slijmerige beest.

'Wow' zucht ik. Het monster verbrand weer en eindigd als as. Ik draai om en steek mijn mijn hand uit. De vrouw pakt mijn hand en ik help haar omhoog.

'Waar woont u' 'Een blok hier vandaan'. Ik knik. 'Ren zo hard jullie kan naar huis. Sluit de deuren, sluit je ramen en als alles voorbij dan maak je alles pas open. Ik wil met u mee gaan maar andere mensen hebben mijn hulp nodig'. Ze knikt. 'Dank u wel. Jullie zijn helden'. Ze zet haar dochter neer en pakt haar hand. 'We gaan rennen lieverd'. Ze rennen samen weg. 'Lesly bukken !'. Snel draai ik om en schiet weg. Een groot monster vliegt door de lucht. 'Ga naar Mila !' roept Declan. Hij vliegt op het monster en duwt zo zijn mes in het oog. Ranzig.

'Nu !'.

Ik begin te rennen. Er zijn meer mensen hier. Meer Mythen die vechten tegen de monsters. Ook Spiritanimals die vechten mee. Het lijkt net een film maar dit is echt , en ik speel er mee in. Wie had ooit gedacht dat ik , Lesly Aylward, in een film mee speelde. Niet echt een film, maar...agh laat ook maar.

'Rot op !' hoor ik Mila schreeuwen.

Snel ren ik naar waar het geluid vandaan komt. Als ik bij haar ben ligt ze onder een Monster. Zijn bek is dicht bij haar gezicht. Zonder het zelf echt te beseffen gooi ik mijn Katana. Net als een speer. Het Monster krijst het uit als de Katana in hem verdwijnt en het beest veranderd in as. Mijn Katana valt op de grond.

'Dank je' zegt Mila buitenadem.

Ze veegt met haar mouw het slijm van haar gezicht. Ik help haar omhoog en pak mijn Katana van de grond. 'Lesly' fluisterd Mila. 'Wat ?' 'Draai langzaam om'. Ik doe wat ze zegt en draai langzaam om. Een Cerberus staat aan einde van het steegje. Mila wilt er heen lopen maar ik hou haar tegen. 'Nee wacht'. De Cerberus kijk ik aan en ik gloei met mijn ogen. Het beest heeft 3 koppen en al hun ogen zijn op mijn gericht. Lanzaam loop ik er heen. Het beest is groot maar niet zo groot als de draak. 'Kalm aan'. Mijn Katana stop ik terug in mijn holster en kijk de middelste kop aan. 3 koppen zijn wel vermoeiend ja. Zijn ogen gloeien ook blauw. Mijn hand steek ik uit en zijn natte neus komt er tegen aan. 'Neer' fluister ik. Het beest gaat liggen en al de 3 koppen liggen om me heen. 'Wacht...hij buigt ook al neer' 'Een draak is verbonden een Cerberus' 'Dan heb je 2 Spiritanimals' 'Ja'. Ik kijk over mijn schouder. 'Hij zal ons helpen'. Ik kijk het beest weer aan. 'Dood alle Monsters. Probeer de stad heel te houden en bescherm de mensen'. Het beest komt omhoog en gromt flink en rent weg. Heel de grond trilt.

'Oh my....'. Ik draai met een ruk om. 'Dit is zo cool !'. Mila lacht. 'Je ogen lieverd'. Ik knipper een aantal keer met mijn ogen. 'Het is zo....cool en raar en....' 'Ik weet dat je blij bent maar eerst de mensen helpen'. Ik knik. Mila heeft gelijk. Ik mag straks wel mijn vreugde dans doen.

[*]

Buiten adem kijk ik rond. Is het ons nou gelukt ? Zijn de Monsters dood ? Allemaal ? Mijn Katana stop ik terug en kijk naar mijn handen. Ze zijn helemaal rood. Lekker bebloed. Hoe het heb gedaan geen idee, maar het leek vanzelf te gaan. Net of ik het al jaren doe.

'Ze hebben ons gered' hoor ik mensen zeggen.

Ik kijk op en mensen lopen winkels uit. De straten zijn al snel gevuld met mensen. Ze kijken ons allemaal aan, tot dat 1 man begint te klappen en de rest volgt. Een glimlach kruipt omhoog. Er zijn een paar auto's kapot maar de gebouwen staan nog. Gelukkig. Cerberus komt naast me staan en een kop gaat omhoog en duwt me lichtjes.

'Is iedereen okay ?' roept Declan.

De menigte roepen allemaal ja en klappen weer. 'We moeten gaan' zegt Mila. Ik kijk haar aan en knik. 'Ga naar het Base. Ik kom erraan'. Cerberus knikt en loopt weg. Ik kijk weer naar de menigte.

'Een fijne dag' zeg ik lachend en ik verdwijn de lucht in.

[*]

'Lesly kom is'. Mila komt naar me toegelopen en sleurt me mee. 'Oh wat is er ?'. We lopen de Controle kamer in en Mila laat mijn hand los.

'Vandaag werd Brooklyn overspoeld door onverklaarbare wezens'

Het nieuws. Komen wij op het nieuws ? Ik word beroemd ! Ik zei het toch.

'Er zijn geen doden gevallen, en dat hebben te dank aan de onbekende dappere mensen in zwarte kleding die al de beesten afslachte. Grote , nee GIGANTISCHE beesten stonden aan hun zijde en hielpen de mensen. Wie ze zijn, geen idee. De enige schade die er was ; paar kapotte auto's. Ik kan zeggen dat deze mensen helden zijn'

'Zijn jullie nog nooit op het nieuws geweest ?'. Ik kijk Mila aan. Ze schudt haar hoofd. 'Het is lang geleden dat er zo veel Monsters waren in Brooklyn' 'Oh'

*⚜️*

En weer een hoofdstukje.

Ik heb een idee hoe dit verhaal gaat lopen en eindigen alleen jullie ideeën hebben zeg het in de comments !❤️

Natuurlijk als er fouten in zitten (wat er altijd wel im blijft zittten) gewoon zeggen. Ik schrijf dit op mijn telefoon en ben soms zo enthousiast dat ik snel typ en niet let op wat ik zeg en ik controleer het niet elke keer. Niet super grondig zeg maar. Dus als er fouten in zitten: gewoon zeggen plz❤️

Hoeveel hoofdstukken dit boek gaat worden ? Geen idee. Natuurlijk komt er een boek 2 en 3 omdat ik daar al ideeën over heb maar eerst dit boek afmaken

Different World (DUTCH)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz