⚜️13. 1...2...3 ? , not for everything

620 25 0
                                    

⚜️Lesly⚜️

Max en Declan kijken me beide aan. 'Wat ?' 'Niks' mompelt Max. 'Hij wilt niet dat je mee gaat naar buiten'. Ik kijk Max aan. 'Waarom gaat hij dan mee ?' 'Adrian stuurt ons op een missie en hij zei dat we jou mee kunnen nemen' 'Ik heb amper ervaring' 'Op het veld gaan is een goede training'. Ik draai om en een meisje komt aanlopen. 'En door mij dat iedereen in gevaar komt ?'. Het meisje blijft voor mijn neus staan. 'Ik heb wel vertrouwen in je'. Ze steekt haar hand uit. Ik schudt hem. 'Lesly' 'Mila. Zusje van Declan' 'Aangenaam'. Ze loopt langs me. Ze is mooi. Stevig gebouwd maar toch elegant. 'Zullen we gaan ?' 'Ja' mompelt Max. 'We gaan'

[*]

'En wat vind je van hem ?'. Mila komt naast me lopen. 'Wat ? Van wie ?' 'Declan' 'Geen mening' 'Declan kan soms echt een "pain in the ass" zijn hoor, maar ook heel lief' 'Niks van gemerkt'. Ze lacht kort. 'Komt wel' 'Nou' mompel ik.

Ze heeft de zelfde bruine ogen maar geverfd blond haar. Ze heeft een neuspiercing onder aan haar neus. Net wat koeien hebben alleen bij haar is het echt mooi. Het kan ook nep zijn maar als het echt is, is dat pretty nice.

'Komt echt wel' 'Nee' 'Jullie zijn schattig' 'Dat zeg je denk met elk meisje waar hij mee is' 'Misschien'. Ik schudt lachend mijn hoofd. 'Nou ik zie hem totaal niet op die manier' 'Je weet maar nooit' 'Nee Mi...'.

Verbaasd kijk ik rond. Wat een raar gevoel heb ik. Echt heel raar. Ik kan het niet beschrijven.

'Wat is er ?' 'Ik heb een raar gevoel'. Ik loop naar de rand toe en kijk nog een keer rond. De wind blaast door mijn haren en glijdt langs mijn blote handen en gezicht. Een heel raar gevoel. Iemand is in de buurt en mijn lichaam en hoofd reageren erop. Nee geen iemand. Een iets. Een groot wezen.

'Lizzy ! Ga daar weg'. Max trekt me weg bij de rand en iedereen gaat liggen. 'Wat is er dan ?' 'Wyvern' 'Draken ?'. Ik duw Max van me weg en sta op en ga weer op de rand staan. Max moet me niet gaan aanraken en hij hoeft me zeker niet te beschermen. Zo'n gevaar is het niet. Zo voelt het niet.

'Waarom moet ze weer zo eigenwijs doen' zegt Declan fel. Daar reageer ik niet op.

In de lucht zie ik iets groots. Ik gok de draak maar waarom duiken ze weg ? Het is geen slecht gevoel wat ik heb en dan is er geen gevaar. De draak komt dichterbijer. Langzaam ga ik achteruit en de draak lijkt zich op mij te richten. Of misschien wel gevaarlijk...nee. Waarom blijft mijn gevoel zeggen dat het niet gevaarlijk is ? Verraad mijn eigen gevoel mij ?

'Verdomme Lesly' 'Declan kalm aan. Wat boeit het jou nou'. Declan hoor ik geirriteerd zuchten en zacht vloeken.

Declan, Mila en Max lopen langzaam weg en de draak komt voor me neer. Zijn ogen gloeien fel groen. Groen ? Dat is nieuw.

'Zijn ogen zijn groen' 'Hij komt uit de Undermythen wereld' zegt Declan kalm. Oh. Daarom zien ze het als "gevaar". Maar alsnog. Mijn gevoel zegt van niet.

De draak opent zijn bek en wat heeft hij veel tanden in zijn bek. Kan gerust een klein voorgerechtje zijn. Ook stinkt hij uit zijn bek. Hij loopt verder naar voren en zijn staart zwaait heen en weer. Langzaam loop ik naar achteren. 'Kalm aan. Liggen' zeg ik kalm. De draak maakt zich groter en haalt uit met zijn klauw. Vlug spring ik naar achteren. 'Hou op!'. De draak lijkt te luisteren. Denk ik. Hij legt langzaam zijn kop neer en daarna zijn lichaam. 4 grote klauwen , gigantische vleugels en een sterke staart. Een hele sterke waar je gerust met 1 klap al mijn botten kan breken.

'Waarom doet hij niks' fluisterd Mila. 'Het lijkt of de Wyvern zich over geeft...dat betekent...'. Declan gaat rechtop staan. 'Haar Spiritanimal. Een van de krachtigste die er zijn'. Ik kijk Declan verbaasd aan. 'Wablief ?' 'Laat hem binden'. Ik kijk de draak aan. 'Het is geen Wyvern. Die hebben maar 2 achterpoten. Dit is een draak' 'Ook goed' gromt hij. 'Doe het nou maar'

Ik steek mijn hand uit en de draak legt zijn snuit er tegen aan. Zijn gloeiende groene ogen veranderen langzaam naar blauw. Mijn eigen ogen gloeien ook. Ik voel het. Nu voel ik het en heb er gelukkig controle over.

'Ik heb dit nog nooit gezien. Hij komt uit de Undermythen wereld' 'Zijn ogen zijn nu blauw'. Ik laat mijn hand zakken en de draak komt omhoog. 'Ga naar het Base. Wij komen zo'

De draak spreidt zijn vleugels en vliegt omhoog en verdwijnt daarna. Door zijn vleugels komen er grote windvlagen en mijn haar vliegt weer alle kanten op. Nogmaals. Kale Lesly komt er misschien wel.

'Okay ! Ik was zo bang ! Ik dacht wat doe ik nu ! En nu...heb ik nu een Spiritanimal !?' 'Ja Lesly' zucht Declan. 'Wow. Het was zo raar...net of hij een deel in me zette. Raar' 'We moeten terug naar het Base. Adrian moet dit weten' zegt Mila. 'Okay ik zie jullie daar. Ik ga via de lucht' 'Wat wacht ?' zegt Mila verbaasd.

Ik kom iets te hard neer en val ook naar voren. Gelukkig vang ik mezelf op met mijn handen. 'Dat moet ik nog leren' mompel ik zacht. Ik voel dat de draak dichtbij is. Ik kom omhoog en klop mijn kleren af. 'Okay waar ben je draakje'. Ik kijk rond en de draak komt aanlopen. Zijn poten zakken met elke stap in de grond. Als die bij mij is gaat die weer liggen. Ik aai over zijn kop. 'Lizzy je bent terug...wow....draak...okay'. Ik kijk Bella aan. 'Ja ik stel je voor: mijn Spiritanimal !'. De draak kijkt Bella aan en ademt diep uit via zijn neus. 'Wow...draken zijn vaak Spiritanimals van Undermythen...maar nu heb jij...' 'Ja! Cool toch !'.

Bella loopt naar me toe. De draak maakt een grom geluid. 'Kalm aan. Ze is een bondgenoot'. Hij legt zijn kop weer neer. 'Weet je dat...draken verbonden zijn met Cerberussen ?' 'Wat ?' 'Elke draak is verbonden met een Cerberus' 'Zo'n 3 koppige monster ?' 'Ja' zucht Bella. 'Ja sorry. Dit is allemaal nieuw voor me'. Bella zet haar handen in haar zij. 'Hij zal hem binnenkort oproepen en dat word ook je Spiritanimal. De draak is goed voor grote gevechten, of gevechten in de lucht. Cerberus staan aan je zijde en beschermen je met hun leven en werken echt samen met je' 'Waarom weet je zo veel ?' 'Van mijn oma en ik lees graag dus ik heb Het Zilverenboek te vaak uitgelezen' 'Dat verklaart het'. De draak duwt met zijn kop tegen mijn arm. 'Je moet leren de communiceren via je gedachten' 'Dat kan ik ook echt 1...2..3' 'Nee dat ik zeg toch niet, maar als er een grotere afstand tussen jullie is dan kunnen jullie nog steeds communiceren' 'Oh' 'Probeer het is' 'Okay dan'

Ik zucht diep en kijk de draak aan. 'Ik begin maar denk is met een hallo'

Het is nog stil in mijn hoofd. 'Het lukt niet, Bella' 'Probeer nog een keer. Ik hoor je wel , maar nu echt gericht op je draak'. Verbaasd kijk ik Bella aan. 'Niet mij ! Je draak' 'Okay ! Kalm joh'

Ik kijk de draak weer aan. 'Ben je daar ?' 'Ik ben er, meesteres'

'OMG het lukte !'. Bella lacht en geeft me een lichte duw. 'Zie je. Jij kan dingen wel 1...2...3 leren' 'Ja...blijkbaar'

'Ik vraag u toestemming om mijn mede-Spiritanimal op te roepen. Bent u er klaar voor om ook met hem te binden'. Ik knik. 'Dat is goed'.

De draak lijkt langzaam te knikken en komt omhoog. Hij verspreidt zijn vleugels en vliegt weg. 'Wat gaat die doen ?' 'De Cerberus oproepen'. Ik kijk Bella aan. 'I did it girl' 'Je bent klaar voor dit alles' 'Klaar ? Nog lang niet'

'Lesly..'. Ik draai om. Declan staat voor mijn neus. 'Wat is er' 'We hebben je hulp nodig. Het lijkt net of er een plaag is in de stad' 'Een plaag van wat ?' 'Monsters' 'Oh'

Different World (DUTCH)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu