⚜️16. Not in a good mood, Don't ask.

525 21 0
                                    

⚜️Lesly⚜️

'Lieverd ?'. Verschrikt open ik mijn ogen en mijn moeder zit op de rand van mijn bed. 'Mam ?'. Ze glimlacht lichtjes. 'Heey lieverd' 'Ben je echt ?' 'Nee' zucht ze. 'Waarom zit je hier dan ?' 'Lang verhaal' 'Als je niet echt bent. Wat ben je dan ? En waar ben je ?' 'Bij Hilius' 'Waar is dat dan mam !?' 'Dat weten je vader en ik ook niet. We weten wel wat hij van plan is' 'En dat is ?' 'Hij wil alle Eerste Mythen, hij wilt alle kracht afnemen van ons' 'Maar...' 'We overleven dat niet Lizzy' 'Ik weet toch niet waar jullie zijn. Wat kan ik doen ? Ik word nooit zo goed als de mensen hier' 'Je hebt meer krachten dan iedereen hier. Het lukt je. Deze plek helpt je en steunt je' 'Wacht mam ?' 'Ja ?' 'Was het gepland dat ik hier heen zou gaan ?'. Mijn moeder zucht. 'Ga maar slapen' 'Mam nee. Vertel' 'Ik moet gaan'.

De deur vliegt open en mijn moeder vervaagd. Max staat in de deuropening. 'Wat doe jij hier ?'. Hij heeft geen shirt aan en zijn haar zit door de war. 'Max ?'. Hij houdt zijn hoofd schuin. 'Dood' 'Wat ?'. Ik kom uit bed en loop naar hem toe. 'Waar heb je he....oh my...'.

Zijn ogen zijn helemaal zwart.

'Gast wat heb jij nou weer'. Hij grijpt me bij mijn keel en tilt me op. 'M-Max' zeg ik met moeite. Ik probeer zijn handen weg te trekken alleen het lukt niet echt. 'Lesly' zegt hij.

Zijn stem is 5 keer zwaarder. Dit is Max niet. Iets zit in hem, wat daar niet hoort.

'Wat' 'Kom naar mij'. Wat is gewurgd worden een klote gevoel. 'Naar wie' 'Kom naar mij of je dierbaren sterven'.

Hij laat me los en ik val op de grond. Ik hoest hevig en probeer weer normaal te ademen. Max valt op de grond en trilt helemaal.

'Jezus Max wat heb jij nou' zeg ik met moeite.

Declan duwt de deur helemaal open en hurkt neer naast Max. 'Wat is er gebeurd ?' 'Hij stond oppeens in mijn kamer en greep me bij mijn keel'. Ik slik de brok in mijn keel weg en kijk naar Max. 'Wat heeft hij ?'.

Vaag wit schuim komt uit zijn mond. Ik kruip naar hem en bekijk hem van top tot teen. 'Wat heeft hij' mompel ik. 'Hij zit in een vage shock'.

Ik kruip verder en ga naast hem zitten. Mijn handen leg ik op zijn hoofd en een soort elektrische shock gaat er door me heen.

Ik ben niet in mijn kamer. Nee in een kasteelkamer. Een man draait om. 'Ook leuk om jou te zien Lesly. Je hebt het bericht begrepen, hoop ik'.

Ik haal mijn handen van Max zijn hoofd en kruip naar achteren. 'Wat is er ? Wat zag je en waarom deed je het ?' 'Geen idee. Het ging vanzelf en uhm ik zag....een man' 'Wat zei hij ?'. Ik schudt mijn hoofd. 'Niks'. Max trilt gelukkig niet meer. Zijn borstkas gaat langzaam op en neer. 'Met hem gaat het gelukkig beter' 'En jij ?' 'Prima'. Ik negeer de blik van Declan.

Ik sta op en loop de kamer uit. 'Wat ga je doen ?' 'Trainen'

Dit is al de 5de pop die ik kapot heb geslagen. Ze raken straks op. Ik heb frustatie en die moet op een of andere manier weg. Heel mijn knokkels doen pijn, maar ik negeer de pijn. De vijfde pop haal ik van de standaard af en gooi hem door de kamer. Kom naar mij of je dierbaren sterven. Was de man Helius ? Zat Helius in Max ? En dat van mijn ma ? Droomde ik dat gewoon niet ? Vast wel maar eigenlijk voelde het wel echt. Maar toen ik vroeg of het gepland was dat ik hier naar toe ging , was mijn moeder verdacht stil en haar gezichtuitdrukking was bezorgd. Als dat is, dan ben ik hier echt weg en iedereen die me dan in mijn weg loopt heeft pech. Heel veel pech.

'Je bent boos' 'Nee gefrusteerd' 'Of dat. Wat is er'. Ik kijk Declan aan. 'Niks' 'Jawel' 'Nee hoef het niet tegen jou te zeggen' 'Dan niet mevrouw chaggie'. Mijn ogen gloeien kort. 'Pas op. Ik ben in een hele slechte bui' 'Merk ik maar dat boeit mij niet'. Ik trap tegen de standaard en het vliegt Declans kant op. Hij springt opzij. 'Kalm aan vriend' 'Nee'. Ik loop langs Declan , maar hij trekt me terug. 'Wat zei die man ? Anders ben je niet zo'. Ik ruk mijn arm los. 'Wat boeit het hoe ik me voel ? Ben je mijn broer ? Vriendje ? Nee. We zijn eens geen vrienden. Je kent me niet en weet niks over mij ? Laat me gewoon met rust. Duidelijk ?'. Ik loop vluchtig door, voordat ik straks helemaal uitbarst.

Different World (DUTCH)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu