Deel 45

699 56 70
                                    







POV Lina




En het was MIJN NEEF! (Sorry niet zo leuk) Ik heb hem al iets van 10 jaar niet gezien. "OMG OMG OMG OMG MAROUANE!!' Riep ik en sprong in zijn armen. Marouane is een jaar jonger dan mij, 17 dus. Hij heeft ook nog een zus Chaima, zij is 20 jaar. Ik had echt een goede band met haar.
"Haha hey Lina, hoe gaat het?" Vroeg hij lachend "Gaat goed hmdl, en met jou???" Vroeg ik glimlachend. Hij knikte "is Chaima hier ook?" Vroeg ik. Hij knikte "O YESS!!!" Riep ik. Hij moest lachen en gaf me weer een knuffel (hij is langer dan mij, maar hij is niet heel lang)

Ik zag Chaima al aankomen lopen. We rende naar elkaar toe en sprongen in elkaars armen "OMG CHAIMA!!" Riep ik blij. Ze gaf me een dikke kus op mijn wang. "Awh Lina je draagt hoofddoek staat je echt kapot mooi Ma'Sha'Allah" zei ze blij "dank je' zei ik verlegen.

Ik zal Chiama even voorstellen. Zoals jullie al weten is ze me nicht. Ze is echt hééél lang Ma'Sha'Allah. Ze heeft bruin/ blonde krullen, maar dat zie je niet want ze draagt een hoofddoek. Eigenlijk is ze dus gewoon een normaal Marokkaans meisje.

1 uur verder

We zijn al een uur verder en ik en Chaima zitten lekker te kletsen. "Maar ik ga naar de winkel, wil je mee?" Vroeg ik "Nee ik ben moeee" riep ze als een koe. Ik moest lachen en ging weg. Ik liep naar beneden en wilde net de deur uitlopen totdat Foudel me terug riep. "Waar ga je heen?" Vroeg hij. "Naar de winkel, Oo ja ik ken de plek niet hahah" lachte ik. "Samir wil je even mee? Want ik en Amir kennen het hier niet" vroeg Foudel, hij knikte en deed zijn jas en schoenen aan.

POV Samir


Het komt even goed uit dat ik mee moest, want ik wil even met haar praten............

"Lina?" Vroeg ik. Ze keek naar boven (want Lina is kort en Samir is best wel lang) "ja?" Vroeg ze. Ik zuchtte hard en pakte haar van haar arm vast en duwde haar een klein steegje in. Ze keek me verward aan "wat is er?" Vroeg ze.

"Lina, dit gaat over Havva!!" Zei ik zuchtend. Ze keek me moeilijk aan en knikte. "Weet jij het?" Vroeg ik. Ze schudde haar hoofd


POV Tugba (datgaatniemandaan jullie kennen haar trouwens niet)



Hey ik ben Tugba❤️ ik en Samir zijn goede vrienden en ik begin hem echt leuk te vinden. (Waarom is het in verhalen altijd wederzijds?😭) ik loop door België in de stad. Ik loop voorbij een steegje en zie Samir met een meisje??! Hij heeft haar arm vast, ik blijf even staan om te luisteren.

"Ja ik weet het!" Zei het meisje zuchtend en teleurgesteld "ZWANGER" riep Samir geschrokken denk ik? "Ik weet ook niet hoe" zei het meisje zacht. Oo dus zo zit dat!Samir heeft dat meisje zwanger gemaakt. Ik ben zo boos. Ik stap op en meteen zijn hun ogen op mij gericht "SAMIR, HOE KAN JE??! EEN MEISJE ZWANGER MAKEN???!!!!" ..............


POV Imad


Ik ga vandaag langs Samir. Ik druk een paar keer op de bel en dan doet HAVVA de deur open! "Hoi" zeg ik ongemakkelijk "uh hey" zei ze terug. Ze liet me binnen en ze begon al meteen te praten "Samir is hier niet, maar kan ik met je praten? Het is dringend" vroeg ze snel. Ik knikte langzaam en ik ging op de bank zitten.

Even later komt Havva uit de keuken met twee kopjes thee. "Ik uh ik ben zwanger.." Zegt ze zacht. Ik schrik en laat het kopje thee bijna vallen "Nee.." Zeg ik fluisterend. Ze knikt zacht "het..het spijt me!" Zegt ze huilend.

OMG NEE ZE IS ZWANGER DOOR MIJ!!!!



POV Foudel

Samir en Lina zijn weg, hey ik heb Chaima niet gezien "Chaimaaa!!?" Riep ik hard. Ze kwam zonder hoofddoek met haar haren helemaal in de war en een slaperig hoofd. Toen ze mij en Amir zag schrok ze zich zo hard en is ze snel naar boven gerend, waarschijnlijk om een hoofddoel te pakken. Want ik en Amir zijn er. Marouane lag helemaal in een deuk. Ze kwam terug met een hoofddoek en ze kwam renend naar me toe en ik sloeg me armen om haar heen "hahaha hoe je er net uit zag😂😂 Je bent 20 toch?" Vroeg ik. Ze knikte en hield me nog strakker vast. Chaima is echt lang, zelfs langer dan mij😦 Ma'Sha'Allah.


Ik nam even afscheid van Chaima, Amir en Marouane. Ik ging weg naar Amira. Ik moest haar meenemen. Io denk ook dat ik het haar vandaag ga vertellen.

Ik druk op de bel en ze doet de deur open. Amira woont alleen omdat haar familie haar niet meer mag na dat ze is bekeerd. "Asalama3alykom" zeg ik als ze de deur opent "Wa3alykomalsalam" zegt ze verlegen terug. "Kom naar mn auto" zei ik tegen haar. Ze wist trouwens al waar we heen gingen. We liepen naar de auto.

Ik starte de auto en reed weg. "Amira?" Vroeg ik. Ik durf het niet te zeggen.........



Als allereerste sorry sorry sorry. Maar gister was toetsweek begonnen en ik moest dus echt gaan leren sorry. Maar

BELANGRIJK

Ik wil even mijn verhaal doen❤️
NIET OM AANDACHT TE ZOEKEN!!!!
Maar misschien inspireer ik jullie wel❤️

Goed het was ongeveer 3/4 maanden geleden. Ik hield me niet goed bezig met Islam😪 Maar ik was een beetje op insta aan het scrollen, en er was een insta account 'akhi in need' en ik was daar aan het kijken dus. Het was echt heel mooi met heel veel informatie. Hij had een foto geplaatst met iets van dat je kennis moest opdoen enzo... Dus ik voelde me wel schuldig! Ik wist wel hoe ik moest bidden enzo, maar ik deed bijvoorbeeld alleen de fajr, en duhr...... Ik voelde me echt heeeeeel erg schuldig. Ik was meer kennis aan het opdoen. Ik ben dus 3/4 maanden geleden aan het praktisren geweest. Ik las meer over Islam, ik bad mijn 5 gebeden, leerde surat. En ik voel ook veel meer rust nu. En als ik zo terug kijk.... Dan denk ik echt: wat heb ik bereikt??  Ik voel me echt niet normaal erg schuldig over hoe ik vroeger was. Ik smeek echt om vergiffenis bij Allah de almachtige. Ik doe ook echt iedere dag meef kennis op en ik hou echt niet normaal veel van het geloof, en ben blij dat Allah swt mijn hart heeft geopend. Maar ik doe ook bijna elke dag dua voor 'akhi in need' want het begon allemaal met dat account! Ik ben ook gestopt met muziek, em daarnaast boeit het me echt niet wat andere van me vinden. Daarmee bedoel ik:

Vorige week nog, we deden Art. Het was de laatste les voor de toetsweek dus iemand mocht naar voren gaan en een liefje uitkiezen. Telkens wanneer er een liefje kwam deed ik mijn handen voor mijn oren, en er waren een paar mensen die daar dus commentaar op gaven!? Zoals: 'ikhlaas, je gaat echt niet dood hoor!' En dan denk ik echt, laat mij gewoon! Ik wil niet in mijn zondes teugvallen. En ik weet dat ik dan niet dood ga, maar ik weet de waarheid, dat ik geen miziek mag luisteren en dan doe ik het toch! Dat is dan gwn volgen wat ik zelf wil!  En de laatste tijd zijn dat soort dingen zo vaak gebuerd, ze vinden 'dat ik te extreem met islam omga?!' Ik snap dat niet, dus dat ik kennis enzo op doe is te extreem? Dat ik heel vaak over Islam praat om kennis te delen extreem is???

Ik hoop jullie hiermee heb geïnspireerd , en als jij nou bijvoorbeeld hetzelfde was als mij vroeger je kan altijd met mij praten mijn insta is :Ikhlaasmo0031

Doeii❤️❤️

Ik kan niet meer!Where stories live. Discover now