Chapter 80(second part)

1.2K 69 31
                                    

Glazba je glasno odjekivala kroz zvučnike, no sve što je ona čula je bila buka.

„Ovo je Lucas, moj dečko..“

Njene riječi su još uvijek odjekivale u njenoj glavi, stvarajući vrtlog njenih misli i osjećaja. Njen pogled je još uvijek bio zakovan na njemu, ali je gledala kroz njega, pokušavajući shvatiti što se događa. Njegova topla ruka je našla put do njenog koljena, lagano stisnuvši. Okrenula je glavu prema njemu, gledajući u njegove plave oči u kojima je vidjela strah, zabrinutost, nervozu, ljutnju. Otvorila je usta da nešto kaže, ali ih je odmah zatvorila. Nije znala što reći. Što trebaš reći u ovakvoj situaciji? Kada nakon nekoliko mjeseci ugledaš bivšeg dečka koji te povrijedio sa djevojkom koju ne voliš? Osjetila je pogleda na sebi. Nije morala pogledati u njih da zna što misle, jer su svi mislili isto. Što sada? Trepnula je nekoliko puta u pokušaju da otjera slike Lucasove prevare iz misli. Otvorivši ih, njene usne su se razvukle u podmukli smiješak. Niall ju je zbunjeno gledao sa skupljenim obrvama. Lagano mu je kimnula glavom, prije nego je pogledom prešla preko dečkiju i cura koji su je još uvijek zabrinuto gledali. Amy i Jade su kao i Chris bile zbunjene.

-"Kako ste se upoznali?" Haleyin glas je bio hladan sa dozom znatiželje.

Svi su pogledali prema njoj, a zatim prema Nicole koja je bila zatečena ovim pitanjem. Lucas je šutio izbjegavajući bilo kakav kontakt sa Haley.

-"Stvarno želiš znati?" Podignuvši obrvu, gledala je začuđeno u nju.

-"Naravno Nicole. Gle, što je bilo, bilo je. Mislim da je vrijeme da zakopamo ratnu sjekiru i počnemo ispočetka, ne misliš li tako?" Lagano se nasmiješila gledajući je.

-"Pa, valjda si u pravu." Zbunjeno je gledala u nju.

-"I kako ste se vas dvoje golupčića upoznali?" Lagano se nagnula na Nialla, smiješeći se.

-"Haley, nemoj navaljivati." Lucy je pogledala u nju.

-"Ne navaljujem, samo sam pristojna. Nicole je naša prijateljica i želim čuti priču. Kao da ne znaš da obožavam čuti priče o počecima." Lagano se nasmijala.

-"Pa, bilo je to ovog ljeta. Tada sam bila drukčija. Imala sam plavu kosu i bila sam u posjeti teti i sestrični tu u Londonu. Jedne subote, moja sestrična je odlučila da idemo van sa njenim prijateljicama. Pristala sam i otišle smo u jedan klub, ne znam sad kako se zove, ali znam da je poznat."

-"Da nije možda Funky Budha?" Upitala je Haley nevino.

-"E, da, taj. Kako si znala?" Pogledala ju je.

-"Zato što je poznat kako si rekla a i tamo smo mi nekada znali izaći. Nego, nastavi ti." Lagano se nasmiješila, mahnuvši rukom da nastavi.

-"Zabavljale smo se i plesale, a onda se netko zabio u mene. Taman sam htjela reći da pazi kuda ide, a onda sam ga ugledala. Jedan pogled u njegove smeđe oči i bila sam opčinjena. Ispričao se, kupio mi piće i jednostavno smo počeli pričati i kliknuli. Nakon nekoliko pića me uhvatilo a ni on nije bio bolji, i poljubio me i ostatak je povijest." Nasmijala se pogledavši u Lucasa.

Gledala je u njih bez riječi. Scene te večeri su joj se počele vrtjeti po glavi. Osjećaj bespomoćnosti, bijesa, izdaje, tuge, nevjerice su ponovno nahrupili. Zatvorila je oči duboko udahnuvši. Njene ruka je pronašla Niallovu čvrsto je stisnuvši.

-"Sve je u redu, ovdje sam." Njegov topli dah je škakljao  kožu njenog vrata.

Kimnula je glavom prije nego je otvorila oči. Pogledom je prešla po društvu za stolom koji su bili zbunjeni, ljuti, zapanjeni. Zatim ga je vratila na Nicole i Lucasa. Ispreplela je njihove prste prije nego ga je lagano poljubila.

It's you. It's always been you (NH  Ff - Book 1) FinishedWhere stories live. Discover now